Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf GroningenGroningen is een stad in het noorden van Nederland. Het staat bekend om de studenten, om het gezellige uitgaansleven en om de schitterende binnenstad. Vroeger was het een belangrijke haven met aansluiting op de Noordzee en dat zie je nog steeds terug. Alhoewel Groningen niet erg centraal ligt zijn er goede openbaar vervoersverbindingen naar de rest van het land. Groningen is niet duur, maar bruist met cultuur en geschiedenis. Zoek jij een verhuisbedrijf in Groningen? Gebruik dan de onderstaande informatie om deze te vinden en lees onze tips en advies om jouw verhuizing naar Groningen zo gemakkelijk mogelijk te maken.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Groningen? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

De 5 grootste verhuisbedrijven in Groningen

In Groningen vind je verhuisbedrijven die je verhuizing goedkoop kunnen regelen. Tegelijkertijd zijn er ook een aantal erkende verhuizers op de markt, voor als je op zoek bent naar kwaliteit, betrouwbaarheid en vakkundigheid. Aangezien Groningen een studentenstad is, is het huren van een bakfiets of een aanhanger ook nooit een probleem. En ga je internationaal verhuizen, of heb je andere speciale wensen, dan zal je in Groningen ook gemakkelijk een verhuisbedrijf kunnen vinden. De onderstaande 5 verhuisbedrijven zijn uitgekozen op klantvriendelijkheid en kwaliteit.

 

  Verhuisbedrijf Groningen Bijzonderheden
1 MAST Verhuizingen Erkende verhuizer met meer dan 60 jaar ervaring, ook internationaal
2 AA Budget Verhuisservice Simpel, maar snel, goedkoop en goede kwaliteit
3 UTS van Hoek Verhuizingen Erkende verhuizer, ook zakelijk en internationaal
4 Moorlag Verhuizingen Verscheidene diensten beschikbaar, kwalitatief en veelzijdig
5 Kemkers Verhuisbedrijf Erkende verhuizer, ervaren, kwalitatief en vakkundig

 

De kosten

Ga je verhuizen naar Groningen, dan heb je geluk. De prijzen zijn daar namelijk aanzienlijk lager dan bijvoorbeeld in de randstad. Ook zal je verhuizing sneller verlopen, omdat je minder problemen hebt met parkeren en verkeer. Toch zal je voor een verhuizing in Groningen gemiddeld op zo’n €1000 kunnen rekenen, want verhuizen blijft een dure aangelegenheid. Dit is eigenlijk nooit weggegooid geld, want zelf verhuizen is tijdrovend, arbeidsintensief en heel erg stressvol. Uit de tabel beneden kun je aflezen wat de verschillende uitgaven zijn en hoeveel je hier gemiddeld voor betaalt in Nederland.

 

Uitgave verhuizen Prijs per eenheid, inclusief btw
Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Wagen 50 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€70 per uur

€30 per uur

Internationaal verhuizen:

Binnen Europa

Amerika

Australië

 

€4000 – €6000 per verhuizing

€7500 – €9500 per verhuizing

€8500 – €10.500 per verhuizing

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Meubel af- en opbouw service

Tijdelijke opslagruimte

Verhuisdozen huren

Voorrijkosten

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

€35 per uur

Vanaf €30 per maand

€0,50 – €1,50 per doos + borg

€55

 

Verhuistips Groningen

De problemen die je tegenkomt als je gaat verhuizen naar Groningen zijn anders dan die in de randstad. De volgende tips kun je gebruiken om je verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

  • De binnenstad: ga je verhuizen naar de binnenstad van Groningen, dan zal je merken dat hier parkeren een probleem kan worden. Vooral als je een grote verhuiswagen hebt gehuurd. Zoek van tevoren een goede parkeerplaats op, vind een plek waar je snel kunt lossen en licht de buren in van mogelijke overlast.
  • Fietsen: Groningen is een fietsstad en heeft het drukste fietspad van Nederland. Veel mensen verhuizen daar dan ook met een bakfiets. Als je van ver komt, dan is dit natuurlijk niet mogelijk voor jou. Kijk tijdens je verhuizing uit voor fietsen, want wettelijk hebben die altijd gelijk als er een ongeval ontstaat.
  • Inschrijven: vergeet niet jezelf in te schrijven bij de gemeente. Dit kan 28 dagen voor je verhuizing tot en met 5 dagen erna. De inschrijving kun je persoonlijk doen, schriftelijk maar ook digitaal via deze link.

 

De prijsopbouw

Door te kijken naar de verschillende componenten en hun bijdrage aan de totaalprijs van je verhuizing, kun je bepalen waar je geld kunt besparen. Zo neemt het transport van je goederen gemiddeld 30 procent in beslag van de totaalprijs, en hier kun je in principe weinig op besparen. Het laden en lossen, daarentegen, kun je overwegen zelf te doen en daarmee bespaar je dan 40 procent van de totaalprijs. De overige 30 procent gaat naar de extra uitgaven, zoals de speciale diensten die je afsluit of de kilometerheffing. Als je je verhuizing slim plant en zo simpel mogelijk houdt valt er dus ook nog aardig wat geld te besparen.

prijsopbouw-verhuisbedrijf

 

Interessante bespaartips

Wil je graag geld besparen op je verhuizing? Dan kun je de volgende bespaartips gebruiken.

  • Het tijdstip: het tijdstip voor je verhuizing is erg belangrijk voor de prijs. Verhuizen tijdens het weekend is bijvoorbeeld aanzienlijk duurder dan verhuizen doordeweeks. Voor spoedverhuizingen wordt ook vaak een toeslag gevraagd.
  • Een extra verhuizer: aangezien je verhuisbedrijven en verhuizers vaak per uur betaalt, kan het goedkoper uitpakken als je een extra verhuizer aanneemt. Als dit betekent dat je aanzienlijk sneller kunt verhuizen en dus je tijd kunt reduceren kan dit een besparing betekenen. Dit moet je van tevoren even goed berekenen.

 

Vergelijk offertes

Voor exacte prijzen van verhuisbedrijven in Groningen kun je onze vergelijkingstool raadplegen. Deze voorziet je snel van een aantal offertes van verhuisbedrijven uit de regio.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs