Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

verhuisbedrijf HaarlemmermeerDe gemeente Haarlemmermeer is voor forenzen een erg aantrekkelijke gemeente om naartoe te verhuizen. Je bent zo in Amsterdam, Schiphol ligt in de gemeente en deze ligt weer aardig centraal in de gehele randstad. De hoofdstad, Hoofddorp, heeft zo’n 80.000 inwoners en is hiermee niet erg groot. Het grote voordeel dat je uit een soortgelijke provincie haalt is dat er voldoende steden rondom zijn waar je gemakkelijk aan al je voorzieningen kunt komen. De gemeente is drooggelegd in het jaar 1849 waarna de steden Hoofddorp en Nieuw-Vennep werden gesticht. Deze zijn vergeleken met andere steden in Nederland dus nog niet heel erg oud. Wil jij verhuizen naar Haarlemmermeer en heb je hier een verhuisbedrijf voor nodig, dan kan de onderstaande informatie je goed van pas komen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Haarlemmermeer? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

De 5 grootste verhuisbedrijven van Haarlemmermeer

Als je op zoek gaat naar een verhuisbedrijf in Hoofddorp en omstreken, dan zal je zien dat de keuze niet heel erg groot is. De keuze die je hebt is echter van zeer goede kwaliteit en niet verwonderlijk veel gericht op internationale verhuizingen. Je kunt er bedrijven vinden die je budgetverhuizingen aan kunnen bieden, je kunt naar het buitenland verhuizen, een erkende verhuizer uitkiezen of een specialistische verhuizing laten uitvoeren. Het onderstaande overzicht geeft je de namen en informatie over 5 verhuisbedrijven uit Haarlemmermeer die op klantenservice en kwaliteit zijn uitgekozen.

 

  Verhuisbedrijf Haarlemmermeer Bijzonderheden
1 Passies Internationale Verhuisbedrijven Erkende verhuizer, professioneel en betaalbaar, veel ervaring met internationale verhuizingen en kunstvervoer
2 Ketel Verhuizingen Grote en kleine particuliere- en zakenverhuizingen, snel en goedkoop
3 Team Relocations Eén van de grootste internationale verhuisbedrijven ter wereld, erkend
4 Kortmann Art Packers & Shippers De nadruk op kunsttransport, maar ook een ervaren nationale en internationale verhuizer
5 Snijders Verhuisbedrijf Erkend verhuisbedrijf met een zeer breed aanbod aan diensten

 

De kosten

De kosten voor verhuizingen in Haarlemmermeer liggen gemiddeld hoger dan in de rest van het land. De randstad is nu eenmaal duurder en verhuisbedrijven hebben daar veel te maken met lange transporttijden. Dit betekent niet dat je je verhuizing zelf moet gaan inplannen, want je kunt de prijs enigszins beïnvloeden door bepaalde keuzes slim te maken. De gemiddelde prijs voor verhuizen in Nederland is €1000 en in Haarlemmermeer kun je hier 5 procent bij optellen. De manier waarop deze prijs tot stand komt kun je in onderstaande tabel aflezen.

 

Uitgave verhuizen Prijs per eenheid, inclusief btw
Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Wagen 50 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€70 per uur

€30 per uur

Internationaal verhuizen:

Binnen Europa

Amerika

Australië

 

€4000 – €6000 per verhuizing

€7500 – €9500 per verhuizing

€8500 – €10.500 per verhuizing

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Meubel af- en opbouw service

Tijdelijke opslagruimte

Verhuisdozen huren

Voorrijkosten

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

€35 per uur

Vanaf €30 per maand

€0,50 – €1,50 per doos + borg

€55

 

Verhuistips Haarlemmermeer

In Haarlemmermeer kun je tegen enkele problemen aanlopen als je daar gaat verhuizen. Met de volgende tips los je die gemakkelijk op.

  • Op tijd boeken: verhuisbedrijven in de randstad hebben het erg druk. De kans is groot dat deze al ver in het vooruit zijn volgeboekt. Heb jij een datum in gedachten, neem dan direct contact op om deze vast te zetten.
  • Verkeer: files, omleidingen en parkeerproblemen zijn aan de orde van de dag in de randstad. Probeer deze zoveel mogelijk te omzeilen door je route strategisch te plannen en op het juiste tijdstip. Wees voorbereid met een parkeervergunning of een van tevoren vastgelegde parkeerplaats.
  • Registreren bij de gemeente: je hebt van 4 weken voor de verhuizing tot 5 dagen na de verhuizing om je te registreren bij de gemeente Haarlemmermeer. Dit kun je persoonlijk doen of schriftelijk. De gemakkelijkste methode is online met je DigiD via deze link.

 

De prijsopbouw

Over het algemeen komt de prijs om te verhuizen tot stand door het samenvoegen van drie componenten. Dit zijn de laad- en loskosten die 40 procent van de totaalprijs in beslag nemen, de transportkosten die 30 procent innemen en de extra uitgaven, dus ook 30 procent. Geld besparen doe je dus bijvoorbeeld door het laden en lossen zelf te doen of door de tijd die het kost zo kort mogelijk te maken. Extra hulp en een goed georganiseerde inboedel kunnen daarbij helpen. De transportkosten houd je laag door de route strategisch te plannen en de extra kosten beperk je door zo min mogelijk werkzaamheden uit te besteden.

prijsopbouw-verhuisbedrijf

 

Interessante bespaartips

Geld besparen op de verhuizing willen we natuurlijk allemaal. Gebruik de volgende tips om de kosten te beperken.

  • Verhuizen zonder toeslag: als je doordeweeks en tijdens kantooruren verhuist betaal je geen toeslag. Spoedverhuizingen, verhuizingen tijdens het weekend en ’s avonds kunnen wel 100 procent duurder uitvallen.
  • Ga kritisch door je inboedel: een kleine inboedel is sneller ingeladen en heeft een kleinere wagen nodig. Neem dus alleen mee wat je ook echt nodig hebt in je nieuwe woning en overbodige spullen verkoop je of geef je aan de kringloop.

 

Vergelijk offertes

Echt geld besparen doe je door een prijsvergelijking uit te voeren. Deze kun je hier beginnen als je onze vergelijkingstool invult. Je zal snel een aantal offertes ontvangen die je kunnen helpen bij het vinden van het juiste verhuisbedrijf in Haarlemmermeer.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs