Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf HellevoetsluisIn Hellevoetsluis en omgeving wonen heel veel alleenstaanden en jonge gezinnen. Op het moment dat je toe bent aan een nieuwe woning is het aan te raden om een lokaal verhuisbedrijf in te schakelen. We informeerden bij een aantal lokale verhuisbedrijven naar de mogelijkheden en de kosten van een verhuizing. We kwamen tot een aantal bevindingen en zaken die je absoluut moet weten als je een verhuizer inhuurt.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Hellevoetsluis? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Niet elke verhuizer biedt hetzelfde

De verhuizing oude stijl bestond eruit dat jouw inboedel door een verhuizer in dozen werd gestopt, naar het nieuwe huis werd gebracht en daar ter plekke weer werd uitgeladen en gemonteerd. Tegenwoordig is het anders geregeld; men is steeds zelfredzamer en daarnaast hebben mensen vaak minder te besteden voor een verhuizing. Het zorgde voor de opkomst van een heel nieuw soort verhuisbedrijf; het budget verhuisbedrijf. Dit is een bedrijf wat de zaken die te maken hebben met jouw verhuizing apart in modules voor je regelt. Op die manier houd je de kosten van een verhuizing in de hand en weet je vooraf waar je aan toe bent.

Lokale verhuisbedrijven in Hellevoetsluis

We informeerden bij een aantal lokale verhuisbedrijven in Hellevoetsluis naar de kosten van een verhuizing. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Welke verhuizer Kosten van de verhuiswagen wel of niet inclusief Kosten van één verhuizer Kosten van twee verhuizers
Verhuisbedrijf Hellevoetsluis Niet inclusief. Kosten verhuiswagen per uur 24,50 euro. Kosten aanhangwagen per uur 12,50 euro 24,50 per persoon per uur 49 voor twee personen per uur
Flakkee Verhuizers Inclusief 120 euro per uur 160 euro per uur
Metflex verhuisbedrijf Inclusief, maar extra voorrijkosten. 37,50 euro per uur, minimaal twee uur 60 euro per uur, minimaal twee uur
M&M verhuizingen Inclusief 125 euro per uur 165 euro per uur
Verhuizen Doen We Samen Inclusief. Kleine verhuiswagen

Grote verhuiswagen

67,50 euro per uur

77,50 euro per uur

117,50 euro per uur

127,50 euro per uur

 • De alles in één verhuizer. Staat er bij een verhuisbedrijf een tarief inclusief de verhuiswagen (en in veel gevallen ook inclusief een verhuizer extra), dan hebben we het over een alles in één verhuisbedrijf. Dit is de duurste optie maar je weet wel dat je weinig omkijken hebt naar de verhuizing.
 • De Budget verhuizer. De Budget verhuizer hanteert doorgaans aparte tarieven voor een verhuiswagen en voor de verhuizers. Je stelt je eigen pakket samen wanneer je afspraken maakt voor de verhuizing.

Vergeet deze zaken niet

Een verhuizing brengt een hoop rompslomp met zich mee. Vergeet deze zaken niet:

 • Je medische zorg. Regel een huisarts, tandarts en apotheek in je nieuwe woonplaats. Zo is de medische zorg goed geregeld als er tijdens het klussen wat mis gaat.
 • De inschrijving bij de gemeente. Schrijf je in bij de gemeente. Dat kan via je DigiD maar ook inschrijving aan het loket is mogelijk.

Hoeveel betaal je uiteindelijk

De grote vraag van mensen die gaan verhuizen is hoeveel ze uiteindelijk zullen gaan betalen voor de verhuizing. Het antwoord is heel verrassend; dat bepaal je voor een heel belangrijk gedeelte zelf. Het hangt af van een aantal factoren en die hebben we voor je op een rij gezet.

 • Een één of twee kamer appartement betrekken. Ga je in een klein appartement wonen als alleenstaande, dan is de verhuizing het goedkoopste. Je hebt een inboedel die tussen 10 en 20 kubieke meter zit qua afmeting. Voor het laden moet je tussen één en twee en een half uur rekenen en voor het lossen één tot twee uur. Er wordt doorgaans gebruik gemaakt van een transportlift waardoor de rekening wat duurder uitpakt. Je bent in het goedkoopste geval ongeveer 350 euro kwijt.
 • Een eengezinswoning betrekken. Voor een eengezinswoning met 25 tot 45 kubieke meter inboedel qua afmeting kom je uit op een grotere verhuiswagen. Je moet rekening houden met 2,5 tot 4 uur voor het laden, en met 2 tot 3,5 uur voor het lossen. Je hebt vier verhuizers nodig voor de klus, wat komt op een totaal van 560 a 700 euro.
 • Een ruime vrijstaande woning betrekken. Houd rekening met een inboedel van 50 tot 75 kubieke meter inboedel. Je hebt een grote verhuiswagen nodig, eventueel zelfs een combinatie van een grote verhuiswagen met aanhanger. Het laden duurt 4 tot 5,5 uur, en het lossen duurt 3 tot 4,5 uur. Houd rekening met een prijs die kan oplopen van 1000 tot 1200 euro.
 • Welke zaken zitten inclusief bij de prijs. Veel verhuizers die wat hogere tarieven hanteren geven jou bij de verhuizing beschikking over verhuisdozen en bijvoorbeeld wikkelfolie voor de kostbare delen van je inboedel. Een budget verhuizer biedt jou vaak aan om deze zaken nog zelf extra te kopen in een webshop. Zo ben je soms met een budget verhuizer zelfs nog duurder uit.
 • Wat moet je extra afnemen. Een transportlift is een extra uitgave bij een verhuizing maar dit verdient zich wel weer terug doordat je minder manuren kwijt bent. Voor een transportlift wordt doorgaans een bedrag tussen 65 en 100 euro per uur gerekend. Je kan ermee tot de 9e verdieping van een appartementencomplex komen. Ook een piano transport is een kostbare extra aangelegenheid. Je bent tussen 150 en 400 euro meer kwijt.

Besparen op je verhuizing

 • Deel een verhuiswagen. Heb je maar een beperkte hoeveelheid inboedel om te verhuizen; informeer dan of de verhuizer het transport van jouw inboedel kan combineren met een andere rit. Je bent op die manier flink wat minder kwijt voor een verhuizing.
 • Doe dingen zelf. Verhuizen kan je helemaal uitbesteden, maar je kan ook zelf aan het werk gaan bij de verhuizing. Door zelf dozen in je huis neer te zetten of door te helpen bij de montage van je meubilair bespaar je al snel een aantal uren op het loon van de verhuizers.

Vraag om offertes

Ga je verhuizen, vraag dan eerst om offertes. Je weet zo gelijk waar je het minste betaalt voor je verhuizing. Je krijgt meerdere offertes op maat met één muisklik.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs