Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf Hendrik Ido AmbachtHendrik Ido Ambacht is een stad met een heel eigen karakter wat ingeklemd ligt tussen de Drechtsteden. Het is een heel geliefde plek om te wonen voor forensen die in de Drechtsteden of in Rotterdam werken. Doordat het een plek met een eigen karakter, een oud dorpscentrum en een hechte gemeenschap is, is het er voor zowel werkenden als niet werkenden goed toeven. Wie gaat verhuizen naar Hendrik Ido Ambacht doet er goed aan om het onderstaande goed te lezen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Hendrik Ido Ambacht? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Een verhuisbedrijf op maat kiezen

Op het moment dat je gaat verhuizen naar Hendrik Ido Ambacht zal niet iedereen hetzelfde budget hebben. Het is dan ook maar goed dat er tegenwoordig heel wat te kiezen valt wanneer je een verhuisbedrijf gaat inschakelen. In het onderstaande schema kom je grofweg de volgende twee soorten verhuisbedrijven tegen.

  • Het ‘geen omkijken naar’ bedrijf. Dit is nog het bekendste verhuisbedrijf. Dit bedrijf neemt jou al het werk rondom een verhuizing uit handen. Jouw spullen worden in je oude huis ingepakt in dozen en je meubilair wordt gedemonteerd. Daarna wordt alles na transport in je nieuwe huis weer gemonteerd en je spullen worden op hun plaats gezet. Dit is de duurste optie, maar je hebt er absoluut geen omkijken naar. Een verhuizing kost op deze manier zo min mogelijk inspanning.
  • Het ‘jij betaalt dus jij bepaalt’ bedrijf. Dit soort verhuisbedrijven zie je steeds vaker. Je kan zelf aan de hand van een soort modules bepalen wat je allemaal wil afnemen van het verhuisbedrijf. Zo kan je kiezen voor een verhuiswagen met een chauffeur die eventueel als verhuizer meewerkt, een extra verhuizer en een tweede verhuizer om extra te helpen. Voor materialen zoals wikkelfolie om je kostbare zaken te beschermen betaal je extra in een soort webshop.

Een verhuisbedrijf in Hendrik Ido Ambacht kiezen

Ga je naar Hendrik Ido Ambacht verhuizen, dan is het aan te raden om een lokaal verhuisbedrijf te kiezen. Men kent daar namelijk als geen ander dit dorp, en je krijgt de laagste voorrijkosten berekend bij je verhuizing. We hebben navraag gedaan bij een aantal verhuisbedrijven in Hendrik Ido Ambacht naar hun tarieven en kwamen tot de volgende inzichten.

Welk verhuisbedrijf kies je Zit de verhuiswagen bij de prijs in ja/nee Kosten verhuizen met één verhuizer Kosten verhuizen met twee verhuizers
De Haan Ja 120 euro per uur 160 euro per uur
Den Hartog Jr Ja 100 euro per uur 130 euro per uur
Verhuizen doen we Samen Ja, kleine verhuisbus

Grote verhuiswagen

67,50 euro per uur

77,50 euro per uur

115,50 euro per uur

125,50 euro per uur

Crown Relocations Nee, kosten 90 euro per uur 30 euro per uur 60 euro per uur
R Vlot Nee, kosten 75 euro per uur voor kleine verhuisbus, grote verhuiswagen voor 100 euro per uur 35 euro per uur 70 euro per uur

 

Wat je regelt in Hendrik Ido Ambacht

Ga je verhuizen, vergeet dan niet de volgende zaken te regelen:

  • De huisarts en tandarts. Onmisbaar bij het klussen is een goede medische zorg wanneer het mis gaat. Jouw zorgverzekeraar weet welke huisarts en tandarts er nog plek heeft in de praktijk.
  • Welkom in de gemeente. Schrijf je in bij de gemeente. Dat kan je doen vanaf 4 weken voor de verhuizing. Regel het uiterlijk de vijfde dag na je verhuizing. Dit kun je doen via deze link.

Bepaal hoeveel jij betaalt

De grote vraag bij mensen die gaan verhuizen is doorgaans ‘hoeveel gaat deze verhuizing mij kosten’. Het goede nieuws is dat je dit zelf voor een heel belangrijk deel in de hand hebt. We hebben een aantal van die keuzes voor je op een rij gezet.

  • Wat is jouw gezinssamenstelling. De samenstelling van je gezin is voor een heel groot gedeelte bepalend voor de prijs van een verhuizing. Wanneer je alleen woont in een huis heb je doorgaans een huisraad die tussen de 15 en 20 kubieke meter in beslag neemt. Dat is voldoende voor één rit met één kleine afmeting verhuiswagen. Ben je met twee volwassenen, dan is de inboedel doorgaans 25 tot 25 kubieke meter. Wanneer er kinderen bij komen loopt het echter hard op. Ga er per kind maar van uit dat je 10 tot 12 kubieke meter meer aan inboedel met je mee neemt bij de verhuizing.
  • Wat voor type huis heb je. Het type huis waarin je woont bepaalt voor een heel groot gedeelte hoeveel spullen je om je heen hebt verzameld. In een één tot twee kamer appartement heb je doorgaans tussen 15 en 20 kubieke meter huisraad staan. Woon je in een eengezinswoning, dan kom je al snel aan de 45 kubieke meter huisraad en inboedel. Daarnaast bepaalt de woning waar je naartoe verhuist wat je nodig hebt bij de verhuizing.
  • Welke extra hulpmiddelen heb je nodig. Ga je in een appartement wonen, dan is er doorgaans een verhuislift nodig bij de verhuizing. Je betaalt er flink extra voor, tussen 65 en 100 euro per uur. Daar staat wel tegenover dat je flink wat tijd bespaart bij het vervoeren van jouw inboedel naar je nieuwe appartement. Ook zaken als transportfolie om kostbare huisraad mee in te wikkelen kan je extra bijkopen bij het verhuisbedrijf. Het komt allemaal tegen een meerprijs.

Praktische bespaartips

  • Verhuis je inboedel met anderen. Ga jij verhuizen en heb je weinig spullen; overweeg dan om je verhuizing door een transportbedrijf te laten uitvoeren. Je betaalt maar een deel van de huur van de vrachtwagen en van het personeel. Zo ben je goedkoper uit.
  • Leen de verhuisdozen. Verhuisdozen zijn kostbaar. Je doet er goed aan om ze te lenen van anderen in plaats van ze te kopen of huren bij het verhuisbedrijf. Denk er wel aan dat je afspraken maakt over eventuele beschadigingen aan de verhuisdozen.

Vraag om offertes

Je bespaart het snelste op een verhuizing door offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met onderstaande button. Je krijgt gelijk een aantal offertes op maat om te vergelijken.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs