Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf HillegomHet Westland is een streek waar het heerlijk wonen is. Wie in het Westland woont heeft alle voordelen van een mooie landelijke groene omgeving terwijl je wel in de buurt van de Randstad woont. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen in Hillegom gaan wonen. Wanneer jij in Hillegom gaat wonen doe je er goed aan om een verhuisbedrijf in te schakelen wat lokaal werkzaam is. We keken voor jou bij de verhuisbedrijven die er werkzaam zijn en informeerden naar hun tarieven.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Hillegom? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Een verhuisbedrijf inschakelen op maat

Een verhuisbedrijf anno nu is niet meer wat het jaren terug was. In het verleden was het zo dat je een verhuizing regelde via een bedrijf waarbij men jouw spullen kwam ophalen, in dozen pakte en ter plaatse in het nieuwe huis weer uitpakte. Tegenwoordig heeft men zo een eigen opvatting over verhuizen. Steeds meer mensen doen een beroep op hun eigen netwerk bij een verhuizing, waardoor er andere dienstverlening nodig is. Daarom kennen we nu naast het verhuisbedrijf wat all-in werkt ook het budgetverhuisbedrijf. Daar koop je alleen die onderdelen van een verhuizing in die je niet zelf wil uitvoeren, zoals de verhuisbus en de verhuizer die de verhuisbus rijdt. We vroegen prijzen op van meerdere verhuisbedrijven en geven in de tabel aan of de kosten inclusief of exclusief verhuisbus zijn. De bedrijven met aparte kosten voor verhuisbus en verhuizer werken op budget basis.

 

Hoeveel kost een verhuisbedrijf in Hillegom

We deden navraag bij een aantal verhuisbedrijven in Hillegom naar hun tarieven en kwamen tot de volgende bevindingen:

Naam verhuisbedrijf Inclusief of exclusief vrachtwagen Verhuizen met één verhuizer Verhuizen met twee verhuizers
’t Hoentje en Van der Zalm Inclusief, zelf verhuizing alleen op zaterdag mogelijk 140 euro per uur, minimum afname 4 uur 180 euro per uur, minimum afname 4 uur.
Verkroost verhuizingen Inclusief 20 m3 verhuiswagen

Inclusief 45 m3 verhuiswagen

100 euro per uur

120 euro per uur

135 euro per uur
Bert Ooms Verhuizingen Inclusief 20 m3 verhuiswagen standaard 45 m3 verhuiswagen op verzoek 120 euro per uur

 

155 euro per uur
Oomen logistics Inclusief 30 m3 verhuiswagen

Inclusief 60 m3 verhuiswagen

55 euro per uur

75 euro per uur

87,50 euro per uur

110,50 euro per uur

Snelflex verhuisbedrijf Inclusief 20 m3 verhuiswagen 365 euro totaal prijs voor verhuizing 395 euro voor verhuizing totaalprijs

 

Waar denk je verder aan

Ga je verhuizen naar de gemeente Hillegom, dan moet je aan een aantal zaken denken. Een van die dingen is het aanmelden in je nieuwe gemeente. Dat doe je via de link https://www.hillegom.nl/inwoners/wonen/verhuizen.html. Je kan jezelf laten inschrijven via de website van de gemeente met je DigiD, maar je kan ook naar het gemeentehuis toe gaan. Dat werkt op afspraak, zodat je geen wachttijden hebt ter plekke.

 

Hoe komt de totale prijs tot stand

Een verhuizing is behoorlijk kostbaar. Het goede nieuws is dat je de prijs van een verhuizing zelf voor een heel belangrijk deel in de hand hebt. We hebben een aantal van die zaken voor je op een rij gezet.

  • Wat is de samenstelling van jouw huishouden. De samenstelling van je huishouden bepaalt voor een heel groot deel de kosten van een verhuizing. Dat komt doordat je behoorlijk wat spullen om je heen verzamelt in je huis. Een eenpersoonshuishouden heeft gemiddeld 15 tot 20 kubieke meter inboedel. Een tweepersoonshuishouden heeft tussen 20 en 30 kubieke meter inboedel. Daarna mag je per kind gemiddeld 10 a 15 kubieke meter aan inboedel daarbij optellen. Hoe groter je gezin, hoe groter je inboedel in kubieke meters. Dat bepaalt dus de prijs want met een grote inboedel is de verhuizer langer bezig.
  • Wat is de afstand tussen je oude en je nieuwe huis. Een lokaal verhuisbedrijf moet hoe dan ook een stuk rijden naar je oude of je nieuwe woning toe. Is die afstand kort doordat je binnen Hillegom blijft wonen of doordat je binnen het Westland blijft, dan hoeft het verhuisbedrijf weinig extra kilometers te maken. Kom je vanuit de andere kant van het land, dan zal het verhuisbedrijf meer kilometerkosten in rekening brengen. Die komen bovenop de voorrijkosten en bedragen doorgaans 0,37 euro per kilometer.
  • Welke extra diensten heb je nodig. Ga je in een appartement wonen, dan zal je doorgaans een verhuislift moeten gebruiken om jouw inboedel van buitenaf in je appartement te krijgen. Je betaalt hier extra voor. Die prijs kan oplopen van 50 euro tot 100 euro per uur. De prijs staat ook in verhouding met de capaciteit van de verhuislift. Sommige duurdere liften komen tot de twaalfde verdieping van een flatgebouw. Ook een piano verhuizing valt onder de extra diensten. Je betaalt hier tussen 150 en 400 euro voor.

Praktische bespaartips

  • Bespaar niet op het eigen risico. Tijdens een verhuizing wil er nogal eens wat sneuvelen bij jouw inboedel. Een goedkoop verhuisbedrijf hanteert vaak een hoog eigen risico bij een ongeluk tijdens de verhuizing. Je moet rekening houden met een eigen risico tot wel 750 euro per incident. Dat loopt behoorlijk op en goedkoop wordt dan al snel duurkoop.
  • Laat je inboedel goed inschatten. Een verhuisbedrijf wat via internet een schatting van jouw inboedel maakt is nogal een risico. Laat een verhuisbedrijf vooraf langskomen om een schatting te maken van jouw inboedel. Zo weet je wat je kwijt bent en voorkom je verrassingen achteraf.

Vraag om offertes

Weten wat je betaalt voor een verhuizing naar Hillegom; vraag dan eerst offertes op met deze knop. Je weet gelijk wat je kwijt bent, en je krijgt een aantal offertes op maat.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs