Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf HaarlemGa je verhuizen naar Haarlem, dan heb je niet de goedkoopste regio uitgekozen. Haarlem zelf is een typisch Nederlandse stad vol historie en charme. De ligging is ideaal, dicht bij Schiphol, de hoofdstad en de werkgelegenheid. Rijd je een uurtje naar het noorden dan ben je al bij de Afsluitdijk en liggen de Waddeneilanden binnen handbereik. Wat ligging en mogelijkheden betreft heeft Haarlem dus veel te bieden en krijg je gasten uit het buitenland dan kun je ze een groot aantal Nederlandse trekpleisters gemakkelijk laten zien. Zoek je een verhuisbedrijf in Haarlem, dan kun je onderstaande informatie en tips gebruiken om je dit zo gemakkelijk mogelijk te maken.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Haarlem? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

De 3 grootste verhuisbedrijven in Haarlem

De stad Haarlem is niet zo groot, maar waar je in die regio vooral van profiteert is de nabijheid van verscheidene andere steden met faciliteiten. Je kunt dus je verhuisbedrijf ook best buiten Haarlem zoeken en dan hoef je niet eens ver van huis te gaan. Toch heeft Haarlem zelf een drietal interessante verhuisbedrijven te bieden. Er is een erkende verhuizer met veel ervaring, je kunt je piano en kunstvoorwerpen laten verhuizen, je kunt internationale verhuizers vinden en ook voor de zakelijke markt kun je verhuizingen regelen. Het onderstaande overzicht geeft je de 3 verhuisbedrijven met de beste kwaliteit en klantvriendelijkheid.

 

  Verhuisbedrijf Haarlem Bijzonderheden
1 Mondiaal Baars Verhuizingen Erkende verhuizer, 90 jaar ervaring, ook internationale verhuizingen en kunstvervoer
2 Paul Feitsma Verhuizingen Goede klantvriendelijkheid, pianovervoer ook mogelijk
3 De Wit Haarlem Euromover Ervaren verhuizer, veel diensten mogelijk, zakelijk, particulier, internationaal en ook autovervoer

 

De kosten

In en om de randstad betaal je meer voor verhuizen dan in de provincies die verder weg liggen. Dat komt mede doordat verhuizingen daar logistiek lastiger zijn. Er zijn veel problemen met verkeer, met parkeren waardoor de tijd die nodig is om te verhuizen omhooggaat. Daarnaast zijn de tarieven in de randstad simpelweg hoger. Gemiddeld betaal je in Nederland voor een verhuizing €1000 maar in de randstad kun je hier zo’n 5 procent bij optellen. Hoe deze prijs tot stand komt kun je lezen in de onderstaande tabel.

 

Uitgave verhuizen Prijs per eenheid, inclusief btw
Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Wagen 50 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€70 per uur

€30 per uur

Internationaal verhuizen:

Binnen Europa

Amerika

Australië

 

€4000 – €6000 per verhuizing

€7500 – €9500 per verhuizing

€8500 – €10.500 per verhuizing

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Meubel af- en opbouw service

Tijdelijke opslagruimte

Verhuisdozen huren

Voorrijkosten

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

€35 per uur

Vanaf €30 per maand

€0,50 – €1,50 per doos + borg

€55

 

Verhuistips Haarlem

Verhuizen naar een dichtbevolkt gebied geeft altijd bepaalde uitdagingen. De volgende tips kun je gebruiken om deze zo veel mogelijk te omzeilen.

  • Het tijdstip van verhuizen: waarschijnlijk kan je verhuisbedrijf je hier ook bij helpen, maar je kunt het gemakkelijkste en snelste verhuizen als je dit buiten de drukke tijden om doet. Dit geldt niet alleen voor de snelwegen, maar ook voor verhuizingen in de binnenstad. Bepaal dus je tijdstip goed en bestudeer files, bereikbaarheid en andere dagelijkse verkeersproblemen.
  • Parkeren: ook parkeren kan in een stad als Haarlem grote problemen veroorzaken, omdat er veel ander verkeer is, maar ook omdat de stad veel eenrichtingsverkeer en smalle straatjes heeft. Het is daarom niet verkeerd, vooral als je met een grote wagen verhuist, om te kijken wanneer de binnenstad bereikbaar is en waar je in de stad zelf het beste kunt parkeren. Eventueel vraag je hier een vergunning voor aan.
  • Registratie: vergeet niet je in je nieuwe gemeente en op je nieuwe adres te registreren. Dit doe je eventueel persoonlijk bij het gemeentehuis, maar je kunt dit ook schriftelijk indienen. Het gemakkelijkste ga je online via deze link.

De prijsopbouw

De prijzen voor verhuizingen bestaan meestal uit drie componenten, namelijk het laden en lossen, het transport en ook de extra uitgaven. Het laden en lossen neemt 40 procent in van de totaalprijs en het transport 30 procent. De prijs die je hiervoor betaalt hangt af van hoe lang je erover doet. Je kunt dus geld besparen door je inboedel te verkleinen, door zelf de wagen in- en uit te laden en door op het juiste tijdstip te verhuizen. De overige 30 procent gaat naar de extra kosten. Dit zijn factoren waar je weinig invloed op hebt, zoals kilometervergoeding en vergunningen, maar hier vallen de extra diensten ook onder. Door je verhuizing dus zo simpel mogelijk te maken kun je ook geld besparen.

prijsopbouw-verhuisbedrijf

 

Interessante bespaartips

In Nederland houden we van een goede deal en ook al is het geld voor een verhuizing niet weggegooid, het is nooit verkeerd om te kijken of je de kosten kunt beperken.

  • Verkort te verhuizing: de beste manier om geld te besparen op je verhuizing is om de verhuisuren zo kort mogelijk te houden. Manieren waarop je dit kunt doen is door een extra verhuizer in te huren, door werkzaamheden zelf op te pakken, door de juiste route te kiezen en door je inboedel zo klein mogelijk te houden.
  • Verhuis niet in het weekend: spoedverhuizingen en verhuizingen buiten kantooruren om kunnen soms wel 100 procent duurder zijn dan doordeweekse verhuizingen.

 

Vergelijk offertes

Bespaar nog meer op je verhuizing door offertes van verhuisbedrijven in Haarlem met elkaar te vergelijken. De eerste stap zet je hier, als je onze vergelijkingstool gebruikt. Je kunt dan snel een aantal offertes ontvangen, een grondige prijsvergelijking maken en de beste deal eruit pikken voor jouw specifieke verhuizing.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs