Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf SpijkenisseWie werkt in Rotterdam staat waarschijnlijk dagelijks een behoorlijk aantal uren in de file. Steeds meer forensen kiezen er dan ook voor om dichter in de buurt van Rotterdam te gaan wonen. Een stad onder de rook van Rotterdam, maar zonder de milieuvervuiling en kleine woningen die bij Rotterdam horen, is Spijkenisse. Deze plaats, in de Nissewaard, behoort tot de meest gewilde woonplaatsen voor forensen die minder reistijd willen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Spijkenisse? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Jouw leven, jouw verhuizing

Verhuizen doe je maar een paar keer in je leven; de meeste mensen houden er dan ook van om op hun eigen manier te verhuizen. De ene persoon heeft hier een hoop tijd voor. Je bent dan rustig in staat om verhuisdozen in te pakken en je meubilair klaar voor de verhuizing te maken. Op de dag van de verhuizing help je rustig mee om alle dozen en meubels in de juiste kamer te krijgen. Andere personen hebben weinig tijd voor een verhuizing; zij zien graag dat alles wordt geregeld door het verhuisbedrijf. De laatste groep mensen die gaat verhuizen zijn senioren. Zij gaan kleiner wonen, en daarbij in de buurt van de kinderen. Omdat deze verhuizingen allemaal heel anders verlopen spelen verhuisbedrijven daarop in. Zij leveren dienstverlening op maat. We onderscheidden dan ook de all-in verhuizing, de doe het zelf verhuizing en de senioren verhuizing.

 

Vind jouw verhuisbedrijf in Spijkenisse

We deden navraag bij een aantal verhuisbedrijven in Spijkenisse en in de buurt van Spijkenisse naar hun dienstverlening en tarieven. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Naam verhuisbedrijf All-in verhuizing, doe het zelf verhuizing of seniorenverhuizing Kosten verhuiswagen met chauffeur Kosten extra verhuizer
Guermat verhuizingen Doe het zelf verhuizing en all-in verhuizing 75 euro per uur 30 euro per uur
G den Dikken en Zn verhuizingen Alle soorten verhuizingen 90 euro per uur 40 euro per uur
Op Maat verhuizingen Alle soorten verhuizingen Vanaf 80 euro per uur Vanaf 37,50 euro per uur
ABC Den Hartog verhuizingen Alle soorten verhuizingen Vanaf 90 euro per uur Vanaf 40 euro per uur
Comfort Verhuisplan Rotterdam All-in verhuizing en seniorenverhuizing Vanaf 95 euro per uur Vanaf 35 euro per uur

 

Praktische tips bij je verhuizing

Bij verhuizen komt een hoop op je af. We hebben een aantal zaken voor je op een rij gezet waardoor je iets meer het overzicht houdt op de verhuizing.

  • Schrijf je op tijd in bij de gemeente. Vanaf 30 dagen voor de verhuizing tot 5 dagen na de verhuizing kan jij jezelf aanmelden bij de gemeente. Je kan je verhuizing doorgeven via je DigiD, maar je kan ook op afspraak naar het gemeentehuis gaan. In deze link zie je hoe dat in zijn werk gaat.
  • Regel je vaste lasten op tijd. Je energieleverancier maar ook je televisie en internetprovider moeten op tijd op de hoogte worden gesteld. De verzekeraar moet ook ruimschoots op tijd op de hoogte worden gebracht van jullie verhuizing. De energieleverancier zal op het laatste moment de meterstanden van je oude huis en je nieuwe huis willen weten. Denk daaraan voor je de deur achter je dicht trekt.
  • Regel de huisarts. Bij verhuizingen komt klussen, en bij klussen wil er nogal eens wat mis gaan. Regel dan ook bijtijds je huisarts in je nieuwe woonplaats. De zorgverzekeraar weet voor jou welke huisartsen er nog plek hebben in hun praktijk.

Hoe de prijs van jouw verhuizing tot stand komt

De rekening van de verhuizer is altijd redelijk hoog; het is goed om te weten hoe de verhuizer zijn prijs berekent.

  • De omvang van jouw inboedel. De verhuizer zal altijd kijken naar de omvang van jouw inboedel. Die is immers bepalend voor de afmeting van de verhuiswagen en het aantal ritten wat moet worden gemaakt. Met een tool op de website van de verhuizer kan je de omvang van jouw inboedel zelf berekenen.
  • De extra service van de verhuizer. Er zijn verhuisbedrijven die aan jou voor de verhuizing verhuisdozen ter beschikking stellen. Dit zijn dozen die je eigenlijk huurt van het verhuisbedrijf. Je betaalt daar uiteraard op de factuur wel extra voor. Ook zaken zoals inpakfolie en verhuisdekens vallen onder de noemer extra dienstverlening. Verhuisbedrijven kunnen jou ook de huur van opslagruimte aanbieden tijdens een verhuizing wanneer je even moet wachten tot je nieuwe huis wordt opgeleverd. Ook de huur van deze opslagruimte vind je op de factuur.
  • Het type woning waar je in trekt. Ga jij in een bovenwoning of een appartement wonen, dan zal de verhuizer doorgaans gebruik maken van een verhuislift. Dit werkt sneller en je voorkomt en hoop gezeul door trappenhuizen. Een verhuislift brengt wel extra kosten met zich mee. Denk aan een tarief tussen 30 en 100 euro per uur. Dat prijsverschil komt vooral door het vermogen van de verhuislift. De goedkope komt tot de zesde verdieping en de dure soms wel tot de twaalfde verdieping.
  • Een verhuisregisseur. Senioren maar ook mensen die om andere persoonlijke redenen moeten worden begeleid tijdens de verhuizing kunnen tegen meerprijs gebruik maken van een verhuisregisseur. Verhuisbedrijven die seniorenverhuizingen aanbieden kunnen deze dienst leveren.

Praktisch besparen

Besparen op je verhuizing is redelijk eenvoudig met onderstaande bespaartips.

  • Verhuizen met een verhuiscontainer. Een verhuisbedrijf wat tevens transporteur is kan aan jou één of meerdere verhuiscontainers ter beschikking stellen. Die pak je zelf in waarna de verhuizer ze naar je nieuwe adres vervoert. Je betaalt op die manier voor een verhuizing hooguit 250 euro.
  • Kijk naar de kleine lettertjes. Veel goedkope verhuisbedrijven hebben een slechte dekking wanneer er schade aan jouw inboedel ontstaat. Eigen risico’s tot 750 euro per incident zijn geen uitzondering. Wanneer jij een kostbare inboedel hebt met bijvoorbeeld kunstwerken, antiek of een dure piano is het goed om dit door te lezen voor je iemand inhuurt.

Eerst prijzen vergelijken

Wie eerst prijzen wil vergelijken vraagt offertes op. Dat doe je heel gemakkelijk met deze button. Je weet gelijk wie voor jou de beste verhuizer is en je krijgt meerdere offertes op maat.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs