Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

verhuisbedrijf KatwijkKatwijk is een plaats aan de kust die heel geliefd is. Het is een gebied aan de rand van de Randstad waar de grote bedrijven gevestigd zijn. Wie in de buurt van zijn werk wil wonen maar daarnaast ook rust wil vindt dat alles in Katwijk. Je kan het beste gebruik maken van een lokaal verhuisbedrijf wanneer je in Katwijk gaat wonen. We keken voor jou naar een aantal lokale verhuisbedrijven, hun tarieven maar ook naar zaken die de verhuisbedrijven onderling zo verschillend maken.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Katwijk? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Verhuizen op jouw manier

In het verleden was er één manier van verhuizen. Je liet je inboedel in het oude huis inpakken, en daarna liet je de inboedel naar het nieuwe huis brengen. Daarna werden de meubels weer gemonteerd en werd je inboedel weer uitgeladen. Het is een redelijk kostbaar systeem van verhuizen, maar tegenwoordig komen er steeds meer manieren van verhuizen bij. Omdat mensen een groter netwerk van vrienden en kennissen om zich heen hebben is de doe het zelf verhuizing steeds populairder aan het worden. Men gaat er dan ook steeds vaker toe over om een verhuiswagen met chauffeur te huren, en zelf met behulp van anderen de inboedel naar het nieuwe huis over te brengen. We keken voor jou naar een aantal verhuisbedrijven in Katwijk en vergeleken de prijzen die men hanteert. Zie je een prijs inclusief verhuiswagen per uur, dan is het doorgaans een all-in verhuisbedrijf. Zie je losse tarieven erbij vermeld staan voor een extra verhuizer, dan is het in de meeste gevallen een budget verhuisbedrijf.

Verhuisbedrijven in Katwijk

Katwijk is een plaats die bruist van de ondernemers. Ook in de regio vind je behoorlijk wat transporteurs en verhuizers. We hebben een aantal van die lokale en regionale verhuisbedrijven voor je op een rij gezet.

Welk verhuisbedrijf kies je Prijs inclusief of exclusief verhuiswagen Prijs voor één verhuizer Prijs voor twee verhuizers
Lagerberg verhuisgroep Inclusief 120 euro per uur 155 euro per uur
Kan Verhuizers Inclusief 125 euro per uur 160 euro per uur
’t Hoentje en Van der Zalm Inclusief, zelf verhuizing alleen op zaterdag mogelijk 140 euro per uur, minimale  afname 4 uur 180 euro per uur, minimale afname 4 uur.
Verhuisbedrijf Draagkracht Exclusief. Kosten verhuiswagen 30 euro per uur, met een minimale afname van 3 uur 30 euro per uur, met een minimale afname van 3 uur 60 euro per uur, met een minimale afname van 3 uur.
Verhuisbedrijf Snelle Jongens Verhuiswagen exclusief. 120 euro per uur met een minimum van 2 uur.

Voorrijkosten zijn 50 euro

26 euro per uur, minimale afname 2 uur 52 euro per uur, minimale afname 2 uur.

 

Tips

Ga je verhuizen naar Katwijk, dan zal je behalve de verhuizer ook zaken met de gemeente moeten regelen. Via deze website lees je wat er van jou wordt verwacht door de gemeente. https://www.katwijk.nl/wonen-verkeer-en-leefomgeving/wonen-en-verbouwen/verhuizen/. Je kan inschrijven via je DigiD, maar het is ook mogelijk om via het gemeentehuis een afspraak te maken. Dat voorkomt wachttijden op het gemeentehuis.

De prijs van je verhuizing bepaald

Dat een verhuizing kostbaar is hoeven we je niet te vertellen. Dat je zelf voor een heel belangrijk deel de prijs van je verhuizing bepaalt is het goede nieuws. We hebben voor jou de zaken op een rij gezet die bepalen hoeveel je betaalt voor een verhuizing.

  • Rechtstreeks door naar je nieuwe huis of met een tussenstop. Je oude huis verlaten en tegelijk in je nieuwe huis trekken is de meest ideale situatie wanneer je gaat verhuizen. Helaas loopt het – zeker bij nieuwbouw – nogal eens anders. Wanneer je inboedel tussendoor moet worden opgeslagen kan dit bij veel verhuisbedrijven gebeuren. Je betaalt een bepaald bedrag per maand voor de opslag van jouw inboedel, en als je nieuwe huis klaar is worden jouw spullen overgebracht. Het spreekt voor zich dat deze verhuizing door de extra tussenstap iets kostbaarder is dan een andere verhuizing.
  • Zaken die je extra nodig hebt. Een verhuizing naar een appartement houdt doorgaans in dat er een verhuislift moet worden ingezet om jouw inboedel veilig naar de etage te krijgen waar jij komt te wonen. Voor een verhuislift betaal je meer. Je kan een dergelijke verhuislift huren per uur voor een tarief tussen 65 en 100 euro. Een duurdere verhuislift is vaak zwaarder en steviger waardoor deze wel tot de twaalfde verdieping kan komen. Met een lichtere verhuislift wordt doorgaans de negende verdieping gehaald.
  • De grootte van de verhuiswagen. De prijsvoorbeelden die we kregen hadden doorgaans betrekking op een verhuiswagen van 20 kubieke meter. Heb jij zodanig veel inboedel dat er met een grotere verhuiswagen van bijvoorbeeld 45 kubieke meter moet worden gereden, dan komen er meerkosten bij. Een keer extra rijden met een kleine verhuiswagen is doorgaans duurder dan een grote verhuiswagen eenmalig laten rijden.
  • De samenstelling van je gezin. De grootte van je inboedel heeft doorgaans te maken met de samenstelling van je gezin. Ben je alleen, dan zal je een inboedel van 15 tot 20 kubieke meters hebben. Ben je samen, dan zal de inboedel 25 tot 25 kubieke meters bedragen. Zijn er kinderen in je gezin, reken dan per kind op 10 kubieke meter inboedel meer.

Praktische bespaartips

  • Lees de kleine lettertjes. Lees altijd eerst de kleine lettertjes voor je een verhuisbedrijf inhuurt. Je doet er goed aan om te kijken naar het eigen risico bij een incident met jouw inboedel. Sommige goedkope verhuisbedrijven hebben een eigen risico tot wel 750 euro per incident. Andere duurdere verhuisbedrijven zijn juist verzekerd tot wel 100.000 euro bij een verhuizing.
  • Regel een transporteur. Heb je geen geld om een verhuisbedrijf in te schakelen, regel dan een transporteur die enkel jouw inboedel van het oude adres naar het nieuwe adres brengt. Het vervoeren in je huis kan je daarna zelf doen. Zo deel je een rit met een vrachtwagen.

Offertes vergelijken loont

Bij een verhuizing loont het om eerst offertes op te vragen van meerdere verhuisbedrijven. Je kan de tarieven vergelijken en op die manier vooraf gelijk al beginnen met besparen.

 

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs