Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf LeerdamDe meeste mensen in ons land werken procentueel gezien in de Randstad. Wanneer jij dit doet weet je waarschijnlijk ook hoe het verkeer kan vastlopen op de snelwegen in de Randstad. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen die in de Randstad wonen in Leerdam gaan wonen. Dit klassieke stadje heeft een heel eigen karakter en mooie woningen voor iedere gezinssamenstelling.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Leerdam? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Kies een verhuisbedrijf wat bij je past

Een verhuizing is iets heel persoonlijks. Iedereen doet het graag op zijn of haar eigen manier, en het mag dan ook duidelijk zijn; niet iedereen is gebaat bij hetzelfde verhuisbedrijf. Steeds meer verhuisbedrijven spelen in op deze individualiteit en komen met meerdere manieren om hun diensten aan te bieden. We maakten een onderscheid tussen twee soorten verhuisbedrijven:

  • De verhuizing van deur tot deur. Dit is een verhuismethode waarbij de inboedel in je oude huis wordt ingepakt en in je nieuwe huis wordt uitgepakt. De verhuizing staat geheel in het teken van ontzorgen; je hebt er letterlijk geen omkijken meer naar. Deze methode mag dan zonder stress zijn; het is ook gelijk de duurste methode die je kan kiezen.
  • De doe het zelf verhuizing. Dit soort verhuisbedrijven biedt jou de mogelijkheid om gebruik te maken van een verhuiswagen met chauffeur die bij aankomst in staat is om jou te helpen met het uitladen van je inboedel. Verdere verhuishulp zou je nog extra kunnen inhuren maar dat hoeft niet. Wanneer je een paar vrienden hebt die kunnen helpen bij het verhuizen van jouw spullen is dat mooi meegenomen. Je bespaart op deze manier flink wat op de kosten van je verhuizing.

Hoeveel kost een verhuisbedrijf in Leerdam

We informeerden bij een aantal verhuisbedrijven in Leerdam en omstreken naar de tarieven en kwamen tot de volgende bevindingen:

Naam van het verhuisbedrijf Verhuiswagen inclusief of exclusief Kosten verhuizen met één verhuizer Kosten extra verhuizer inhuren
’t Hoentje en Van der Zalm Inclusief, zelf verhuizing alleen op zaterdag mogelijk 140 euro per uur, minimale  afname 4 uur 40 euro per manuur, minimum 4 uur afnemen.
OMA verhuisbedrijf Inclusief 100 euro per uur 30 euro per manuur
RSD verhuizingen Inclusief 110 euro per uur 29 euro per manuur
VSNM verhuizingen Exclusief, kosten 60 euro per uur 35 euro per uur 35 euro per manuur

 

Tips voor jouw verhuizing

Ga je verhuizen naar Leerdam, dan is het goed om de volgende tips door te lezen.

  • Regel je verhuizing bij het gemeentehuis. Bij een verhuizing moet je binnen een aantal werkdagen je verhuizing doorgeven. De gemeente Leerdam heeft hier een termijn van 5 werkdagen voor gesteld. Via de site vind je alle informatie die je nodig hebt over het inschrijven bij de gemeente. Je kan dit online doorgeven met je DigiD maar je kan het ook doen via het gemeentehuis zelf. Je moet dan eerst een afspraak maken.
  • Regel je tv en internet. Niet elke tv en internetprovider is in Leerdam actief. Ga je verhuizen, informeer dan bij je tv en internetleverancier of zij wel leveren in Leerdam op jouw nieuwe adres. Zo voorkom je onaangename verrassingen.

Hoe is het prijskaartje van een verhuizing samengesteld

Een verhuizing is duur, maar gelukkig heb je een aantal zaken bij de kosten van je verhuizing zelf in de hand. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Een goede inschatting van jouw inboedel. Bij het inschakelen van een verhuisbedrijf zal de eigenaar zich er met een globale inschatting van jouw inboedel vanaf proberen te maken. Wanneer tijdens de verhuizing blijkt dat jouw inboedel groter was dan ingeschat komen er een hoop meerkosten voor jou bij. Het is dan ook beter om eerst een inschatting te laten maken bij jou thuis voordat je met een verhuizer in zee gaat. Het geeft een realistisch beeld bij jouw verhuizing van de kosten.
  • De afmeting van je huishouden. Het aantal personen in je huishouden is voor een heel groot deel bepalend voor de kosten van je verhuizing. Ben je alleen thuis, dan heb je doorgaans een inboedel van 15 tot 20 kubieke meter. Ben je met twee personen, dan zullen jullie samen tussen 25 en 30 kubieke meter aan inboedel hebben. Zijn er ook kinderen in jullie huishouden, ga dan uit van ongeveer 10 kubieke meter per kind aan extra inboedel. Hoe groter jullie inboedel, hoe langer de laad- en lostijd van de verhuiswagen dus hoe duurder de verhuizing.
  • Het aantal kostbaarheden bij jouw inboedel. Heb je een inboedel met kostbare antieke meubels en/of erfstukken, dan mag je er vanuit gaan dat je extra in de buidel moet tasten bij een verhuizing. Je moet dan namelijk een verhuizer inhuren die een goede verzekering heeft bij schade incidenten tijdens de verhuizing.

Praktische bespaartips

Op een verhuizing valt heel gemakkelijk te besparen met onderstaande verhuistips:

  • Verhuis met een verhuiscontainer. Heb je meer tijd nodig om te verhuizen en wil je zelf alle spullen uitpakken ter plekke, dan is het mogelijk om een verhuiscontainer te huren. Je betaalt voor die container wel wat meer, tot 1050 euro afhankelijk van de periode, maar je bent wel vrij in het tempo van het uitpakken ervan. Deze manier wordt ook veel gebruikt wanneer je via een tussentijdse woning naar je nieuwe huis gaat verhuizen.
  • Laat een deel van je inboedel verhuizen. Ben je zelf in staat om de verhuisdozen te verhuizen, dan hoeft de verhuizer alleen maar de grote stukken te verhuizen. Je bent dan minder kwijt aan de kosten van de verhuizer.

Het voordeel met offertes

Wil je een overzicht van de kosten voor jouw verhuizing, vraag dan offertes op. Dat doe je heel eenvoudig met onderstaande link. Je krijgt gelijk een aantal offertes van lokale verhuizers in je bus om te vergelijken.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs