Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf LeeuwardenLeeuwarden is de hoofdstad van Friesland en ook al ligt het niet erg centraal er is voldoende te doen. Leeuwarden heeft een universiteit, een bruisend uitgaansleven, een mooie binnenstad en natuurlijk veel mogelijkheden tot watersport. Friesland is een provincie met veel meren waar je met een boot schitterende tochten kunt maken. De Waddeneilanden liggen ook dichtbij wil je een weekendje uitwaaien. Zoek je naar een verbinding met de rest van Nederland dan zal je vanuit Leeuwarden minstens een uur of meer moeten reizen. Er zijn goede verbindingen, maar daar kom je niet omheen. Om die reden zijn verhuizingen en woningen vaak ook goedkoper in Leeuwarden. De onderstaande informatie, tips en advies kun je gebruiken om jouw verhuizing naar Leeuwarden te plannen en soepel te laten verlopen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Leeuwarden? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

De 5 grootste verhuisbedrijven in Leeuwarden

In Leeuwarden zijn een aantal verhuisbedrijven actief. Uiteraard kun je er terecht voor je budgetverhuizing en studenten maken hier maar al te graag gebruik van. Daarnaast kun je je ook volledig laten ontzorgen door een erkende verhuizer, kun je internationaal verhuizen, kun je een specialistische verhuizing organiseren en je spullen in de opslag doen. De onderstaande tabel geeft je 5 verhuisbedrijven in Leeuwarden gekozen op klantvriendelijkheid en kwaliteit.

 

  Verhuisbedrijf Leeuwarden Bijzonderheden
1 Wiersma Verhuizingen Erkende verhuizer die veel diensten aanbiedt en betaalbaar is, professioneel en klantvriendelijk
2 Brandsma Bultje Verhuizingen Erkende verhuizer, volledige ontzorging, internationaal verhuizen ook mogelijk, bijna 100 jaar ervaring
3 Studenten verhuizingen Betaalbare verhuizingen door studenten
4 Buma Verhuizingen Particuliere en zakelijke verhuizingen, opslag ook mogelijk
5 Mondial Friesland Verhuizingen Erkende verhuizer, particulier-, zakelijk en zorgverhuizing, opslag ook mogelijk

 

De kosten

Prijzen voor verhuizingen in Leeuwarden liggen lager dan in de rest van het land. Dit komt doordat de concurrentie daar anders is en ook doordat de verhuizingen er soepeler kunnen verlopen. Gemiddeld betalen we in Nederland €1000 per verhuizing en in Leeuwarden ligt dit 5 tot 10 procent lager. De onderstaande tabel kan je vertellen waar je euro’s naartoe gaan als je een verhuizing boekt. Zoals je ziet heb je ook een aantal uitgaven zelf in de hand.

 

Uitgave verhuizen Prijs per eenheid, inclusief btw
Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Wagen 50 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€70 per uur

€30 per uur

Internationaal verhuizen:

Binnen Europa

Amerika

Australië

 

€4000 – €6000 per verhuizing

€7500 – €9500 per verhuizing

€8500 – €10.500 per verhuizing

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Meubel af- en opbouw service

Tijdelijke opslagruimte

Verhuisdozen huren

Voorrijkosten

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

€35 per uur

Vanaf €30 per maand

€0,50 – €1,50 per doos + borg

€55

 

Verhuistips Leeuwarden

Verhuizen in Leeuwarden is vaak gemakkelijker dan in de rest van het land, simpelweg omdat de bevolkingsdichtheid er erg laag is. Toch zijn er enkele aandachtspunten waarmee je rekening moet houden. De volgende tips kunnen je helpen deze te omzeilen.

  • Bruggen en sluizen: Friesland is een provincie vol water en watersport liefhebbers trekken er massaal naartoe om een boottocht te maken over de Friese meren. Houd er dus rekening mee dat je transport opgehouden kan worden doordat de brug openstaat, vooral tijdens de zomervakanties en de weekenden.
  • Parkeren in de binnenstad: ga je naar de binnenstad verhuizen dan kan het zijn dat je op bepaalde tijdstippen niet naar binnen kunt. Ook zal je met een grote verhuiswagen lastig kunnen parkeren. Bepaal daarom van tevoren wanneer je wilt verhuizen, waar je wilt parkeren en licht de buren in over de kans op overlast.
  • Je registratie: natuurlijk moet je je ook registreren bij de gemeente. Je hebt hier tot 5 dagen na de verhuizing voor, dus dat is niet lang. Dit doe je gemakkelijk online met je DigiD via deze link.

 

De prijsopbouw

De manier waarop de prijzen voor jouw verhuizing zijn opgebouwd kunnen je vertellen waar je te veel aan het uitgeven bent of waar je kunt besparen. Gemiddeld gezien gaan 40 procent van de kosten naar het laden en lossen, 30 procent gaat naar het transport en de overige 30 procent gaat naar de extra uitgaven. Je kunt je verhuizing dus goedkoper maken door deze zo kort mogelijk te laten duren en door deze zo simpel mogelijk te houden. Een kleine inboedel die goed is ingepakt is veel sneller te verhuizen, bijvoorbeeld.

 

prijsopbouw-verhuisbedrijf

Interessante bespaartips

Alhoewel je in Leeuwarden dus aardig wat minder betaalt voor je verhuizing dan bijvoorbeeld in de randstad, betekent dit niet dat je te veel moet betalen. De onderstaande bespaartips helpen je de kosten onder controle te houden.

  • Strakke planning: hoe soepeler alles verloopt op de dag van de verhuizing, hoe minder je betaalt. Een strakke planning is dus essentieel en hier begin je ruim op tijd mee. Naast de financiële voordelen geeft dit jou ook een bepaalde rust.
  • Verhuizen tijdens kantooruren: veel verhuisbedrijven vragen om een toeslag als je een spoedverhuizing hebt of als je wilt verhuizen buiten kantooruren. Door doordeweeks te verhuizen zal je hier niet mee te maken krijgen.

 

Vergelijk offertes

Het beste verhuisbedrijf in Leeuwarden vind je door een vergelijking te maken. Zo vind je tegelijkertijd ook de mooiste deal. Gebruik hier onze vergelijkingstool en je zal snel een aantal offertes toegestuurd krijgen waarmee je voor jou de ideale verhuizing in kunt plannen voor de laagst mogelijke prijs.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs