Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf LeidschendamNog net onder de rook van de Randstad ligt Leidschendam. Het is een plaats waar vooral veel forensen wonen. Het stadje heeft een mooi klassiek uiterlijk en daarnaast zijn er een hoop vinex wijken rondom dat stadje. Wanneer jij werkt in de Randstad maar niet graag uren onderweg bent naar je werk is Leidschendam een heel aantrekkelijke woonplaats. We informeerden voor jou bij verhuisbedrijven naar hun werkwijze en hun tarieven, en kwamen tot een aantal bevindingen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Leidschendam? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Alles geregeld of low budget

Verhuisbedrijven werken op twee manieren. De eerste manier is de klassieke manier van verhuizen. Het verhuisbedrijf komt bij jou thuis en pakt jouw hele inboedel in. Vervolgens gaat de inboedel naar het nieuwe huis alwaar alles wordt uitgepakt en voor jou op zijn plek wordt gezet. Deze verhuisbedrijven berekenen voor jou de kosten van een verhuizing en ze kijken naar het aantal verhuizers wat moet worden ingezet. Jij krijgt alleen een totaal overzicht na de verhuizing. Het andere soort verhuisbedrijven werkt op basis van low budget. Er wordt gewerkt met losse componenten bij het samenstellen van het prijskaartje. Je huurt een verhuiswagen met chauffeur die tevens helpt bij het laden en lossen. Verdere verhuishulp en hulpmiddelen regel je zelf handmatig extra. Je bepaalt zelf hoeveel je gaat betalen.

 

Verhuisbedrijven in Leidschendam en hun tarieven

We informeerden voor jou bij een aantal verhuisbedrijven in Leidschendam naar de tarieven die men berekent voor een verhuizing, en we keken ook naar het type verhuisbedrijf. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Naam verhuisbedrijf Alles geregeld of low budget Kosten verhuizen met één verhuizer Kosten extra verhuizer
Verhuis-goedkoop.nl Low budget Verhuiswagen 20 m3 plus één verhuizer 195 euro voor 4 uur. (minimale afname) 25 euro per uur
Verhuisbedrijf Henneken Alles geregeld, verhuisconsulente mogelijk Verhuiswagen met één verhuizer 120 euro per uur 35 euro per uur
P.J. van der Wansem Alles geregeld Verhuiswagen met één verhuizer per uur 125 euro 35 euro per uur
Verhuisbedrijf OMA Alles geregeld Verhuiswagen met één verhuizer 100 euro per uur 30 euro per uur
De Aandacht verhuisbedrijf Low budget mogelijk Verhuiswagen 20 m3 met één verhuizer 65 euro per uur, verhuiswagen 75 m3 met één verhuizer 75 euro per uur 37,50 euro per uur

 

Praktische tips bij een verhuizing

Ga je verhuizen naar Leidschendam, dan is het goed om onderstaande tips door te lezen.

  • Informeer naar het parkeerbeleid ter plekke. In sommige delen van Leidschendam moet je een parkeervergunning hebben. Het is goed om hier naar te informeren bij het verhuisbedrijf. Vaak hebben zij wel een parkeerontheffing maar het is beter goed om dit zwart op wit te hebben.
  • Tv en internet regelen. Informeer ruim op tijd bij jouw tv en internetprovider of deze wel werkzaam is in Leidschendam. Het voorkomt een hoop onaangename verrassingen naderhand.
  • Registreer je verhuizing. Een verhuizing zal je goed moeten registreren bij het gemeentehuis. Dat kan je doen met je DigiD, maar het kan niet voor een datum in het verleden. Dan moet je een afspraak maken op het gemeentehuis. Via deze link kan je deze afspraak maken.

Hoe is het tarief van jouw verhuizing tot stand gekomen

Een verhuizing kost altijd meer dan je dacht. Toch is het goed om te weten dat je zelf een deel van de kosten in de hand hebt. Welke zaken die prijs bepalen zie je onder andere hier.

  • Jouw huishouden bepaalt de afmeting van je inboedel. De grootte van jouw huishouden bepaalt voor een groot deel de afmeting van je inboedel. Er gelden een aantal vuistregels voor de bepaling van de afmeting van je inboedel. Als alleenstaande heb je doorgaans tussen 15 en 20 kubieke meter aan inboedel in je huis. Ben je met twee personen, dan zal je tussen 25 en 30 kubieke meter aan inboedel hebben. Per kind komt er dan nog 10 kubieke meter bij.
  • Wat voor verhuiswagen wil je huren. De afmeting van de verhuiswagen is eveneens bepalend voor de prijs van je verhuizing. Verhuis je binnen Leidschendam, dan is er niets mis met een paar keer heen en weer rijden om jouw inboedel over te brengen. Kom je echter van buitenaf in Leidschendam wonen, dan doe je er verstandig aan om een grote verhuiswagen te laten rijden. Een grote verhuiswagen is wat kostbaarder maar dat valt in het niet vergeleken met de kosten van meerdere malen met een kleinere verhuiswagen heen en weer rijden naar je nieuwe huis.
  • Welke hulpmiddelen zijn er nodig. Bij een verhuizing kan een verhuislift heel handig zijn wanneer je naar een etagewoning of een appartement verhuist. Je betaalt per uur een bedrag tussen 65 en 100 euro voor het gebruik van een verhuislift. Je bent echter wel een stuk sneller klaar met het overbrengen van de inboedel naar je nieuwe huis.

Besparen doe je zo

Besparen op een verhuizing doe je redelijk gemakkelijk met onderstaande tips.

  • Laat alleen de grote stukken verhuizen. Verhuisdozen kan je gemakkelijk vooraf al naar je nieuwe huis toe brengen met je eigen auto terwijl je aan het klussen bent. Zo bespaar je gaandeweg behoorlijk wat op de afmeting van je inboedel die moet worden verhuisd. De verhuizer zal een stuk sneller klaar zijn met een inboedel die alleen uit grote stukken bestaat.
  • Schakel geen verhuizer maar een transporteur in. Heb je geen heel grote inboedel, overweeg dan om geen verhuizer maar een transporteur in te huren. Op die manier maak je gebruik van (een deel van) de laadruimte van een vrachtwagen. Het is een stuk goedkoper verhuizen.

Ga voor de beste deal

De beste deal is altijd een goed idee. Je kan offertes opvragen bij verhuisbedrijven en op die manier meerdere offertes op maat ontvangen. Zo kan je vergelijken en besparen op je verhuizing.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs