Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf MaassluisDe Randstad is het gebied in Nederland waar de meeste bedrijven gevestigd zijn. Vele mensen zitten doorgaans uren in hun auto om op hun werk te komen. Om zich die reistijd te besparen wordt er steeds vaker gekozen voor een verhuizing naar het randgebied van de Randstad. Maassluis is zo’n stad waar veel forensen wonen. We keken voor jou naar verhuisbedrijven in (de regio van) Maassluis. We keken ook naar de soorten verhuisbedrijven en naar de tarieven die men berekent.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Maassluis? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Soorten verhuisbedrijven

Verhuisbedrijven zijn er in meerdere soorten en maten. Het oudste type verhuisbedrijf is het verhuisbedrijf wat bij jou langskomt in je oude huis en je hele inboedel in dozen pakt. Je meubels worden gedemonteerd en alles gaat vervolgens met de verhuiswagen naar je nieuwe adres toe. Daar wordt alles uitgepakt en weer gemonteerd. Deze manier is ideaal om jou te ontzorgen, maar het is allerminst de goedkoopste manier om te verhuizen.

Wanneer jij een netwerk om je heen hebt van vrienden die kunnen helpen met de verhuizing is het wellicht aan te raden om een budget verhuisbedrijf in te schakelen. Je kan bij een dergelijk bedrijf de diensten afnemen van een verhuiswagen met chauffeur en dat kan je zelf uitbreiden met één of meer verhuizers en eventueel een verhuislift. De laatste mogelijkheid is die van een verhuisbedrijf wat ook transporteur is. De kleine zaken uit je huis verhuis je dan zelf, en de grote stukken die niet in jouw auto passen worden verhuisd door de transporteur. Dat is de goedkoopste methode maar wel de meest arbeidsintensieve.

Verhuisbedrijven in Maassluis onder de loep genomen

We informeerden bij een aantal verhuisbedrijven in en rondom Maasluis naar de prijzen en hun dienstverlening. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Naam verhuisbedrijf All-in, budget of transporteur Kosten verhuiswagen met één verhuizer Kosten extra verhuizer
Blonk verhuizingen All-in 120 euro per uur 45 euro per uur
Verhuisbedrijf OMA All-in 110 euro per uur 40 euro per uur
Verhuiswijs All-in, verhuisservice voor senioren 125 euro per uur 35 euro per uur
Easy Courier All-in en transporteur 100 euro per uur 30 euro per uur
De Gier verhuizingen All-in, budget en transporteur 110 euro per uur 29 euro per uur

 

Tips bij verhuizen naar Maassluis

Ga je verhuizen naar Maassluis, dan is het goed om de onderstaande tips goed ter harte te nemen.

  • Informeer of tv en internet leverbaar zijn. De meeste tv en internet leveranciers hebben inmiddels een landelijk netwerk, maar er zijn er ook die een beperkt of ander dienstenaanbod hebben. Het is dan ook goed om eerst te informeren hoe het zit met jouw provider in Maassluis. Het voorkomt onaangename verrassingen achteraf.
  • Schrijf je bijtijds in bij de gemeente. Binnen 5 werkdagen na je daadwerkelijke verhuizing moet je de inschrijving bij de gemeente hebben geregeld. Via deze link lees je hoe dit moet. Je kan wanneer je er op tijd bij bent ook via je DigiD inschrijven in de gemeente.
  • Regel de huisarts op tijd. Het is altijd goed om de huisarts als eerste te regelen wanneer je in een andere gemeente gaat wonen. Tijdens het klussen in het nieuwe huis kan er zomaar wat verkeerd gaan waardoor je de hulp van de huisarts nodig hebt. Het is wel zo fijn als je die dan al bij je nieuwe huis geregeld hebt.

Hoe de prijs tot stand komt

De hoogte van de rekening van het verhuisbedrijf is voor de meeste mensen een onaangename verrassing. Gelukkig heb je zelf voor een groot deel in de hand hoeveel je betaalt voor het verhuisbedrijf.

  • De grootte van jouw inboedel. De grootte van je inboedel is voor een heel belangrijk deel bepalend voor de kosten van de verhuizing. Hoeveel spullen jij om je heen hebt verzameld door de loop der jaren heen heb je zelf voor een groot deel in de hand. Een eenpersoonshuishouden heeft een inboedel van 15 a 20 kubieke meter. Ben je met twee personen, dan al je een inboedel van 25 a 20 kubieke meter hebben. Zijn er kinderen in het huishouden aanwezig, dan mag je per kind ongeveer 10 kubieke meter inboedel erbij optellen. Bij de verhuizing wordt vaak gerekend aan de hand van het aantal kubieke meters huisraad wat is verhuisd.
  • De waarde van jouw inboedel. Heb je een kostbare inboedel met veel antiek en erfstukken, dan zal je een verhuisbedrijf moeten uitzoeken wat een hoge dekking heeft bij ongelukken met jouw huisraad. Een low budget verhuisbedrijf hanteert nogal eens een hoog eigen risico per incident. Gevallen van 750 euro eigen risico zijn geen uitzondering.
  • Welke hulpmiddelen zijn er nodig bij de verhuizing. Bij de verhuizing naar een appartement kan het voorkomen dat je een verhuislift nodig hebt voor het veilig omhoog transporteren van jouw inboedel. Je betaalt er 65 tot 100 euro per uur meer voor, maar daar staat tegenover dat je flink wat tijdwinst boekt bij het uitladen van jouw inboedel.

Voordeeltips voor jou

Een verhuizing is kostbaar maar met onderstaande tips valt er flink wat te besparen.

  • Huur een deel van een verhuiswagen. Heb je te weinig spullen om een hele verhuiswagen mee te vullen, dan kan je een deel van een verhuiswagen huren. De verhuizer neemt dan de inboedels van meerdere klanten tegelijk mee en lost die om beurten. Vooral verhuizers met een transportbedrijf leveren deze service.
  • Neem niet alles mee. Het is goed om niet alles mee te nemen bij een verhuizing. Sorteer eerst je spullen voor je gaat verhuizen; dat ruimt op, en je hebt een minder grote inboedel om te verhuizen.

Vergelijk eerst offertes

Het snelste weet je hoeveel je kwijt bent voor jouw verhuizing door offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met onderstaande button. Zo krijg je van meerdere verhuisbedrijven een offerte op maat.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs