Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

verhuisbedrijf MaastrichtMaastricht is één van de meest afgelegen steden van Nederland. Maar als je daar als niet-Limburger bent dan is het alsof je op vakantie bent in een ander land. Glooiende heuvels, de architectuur en ook de taal is daar volledig anders dan in de rest van Nederland. Maastricht zelf is een hele mooie universiteitsstad, met een historisch centrum, schitterende natuur en natuurlijk Duitsland, België en ook Frankrijk niet te ver op afstand. Ga je naar Maastricht verhuizen dan zal je op vele vlakken dus niet worden teleurgesteld. Wil je van daar naar andere plaatsen in Nederland dan zal je eigenlijk altijd eerst een flink stuk moeten reizen. Als jij een verhuisbedrijf zoekt in Maastricht, dan kun je de onderstaande informatie en tips gebruiken als ondersteuning.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Maastricht? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

De 3 grootste verhuisbedrijven in Maastricht

In Maastricht zelf zijn weinig verhuisbedrijven actief. Het is daarnaast ook niet de meest voor de hand liggende stad om naar te verhuizen en de bevolkingsdichtheid is daar laag. De onderstaande drie bedrijven zijn gekozen op klantvriendelijkheid en kwaliteit en kunnen je verhuizing tot in de puntjes voor je regelen. Aangezien Maastricht ook een studentenstad is zal je er ook zeker budget-verhuizers kunnen vinden. Deze werken dan echter op een veel kleinere schaal dan de bedrijven uit de tabel.

 

  Verhuisbedrijf Maastricht Bijzonderheden
1 Mondial Centrum Erkend, zeer ervaren, professioneel, vriendelijk en ook internationaal
2 Convoi Internationaal verhuisbedrijf, veel ervaring gericht op industriële verhuizingen
3 UTS Bernardt Erkende verhuizer, goede service en kwaliteit, ook internationaal

De kosten

Gemiddeld betaal je in Nederland zo’n €1000 per verhuizing, maar deze prijzen zullen in Maastricht lager liggen. Er is daar niet veel vraag en daarnaast zijn er ook weinig problemen met het verkeer of om te parkeren. Je verhuizing daar kan dus vaak gewoon soepel en vlekkeloos verlopen. De onderstaande tabel geeft je een indicatie van de prijzen als je in Nederland gaat verhuizen. Ook vind je andere kostenposten waarmee je rekening moet houden als je je eindprijs probeert te achterhalen.

 

Uitgave verhuizen Prijs per eenheid, inclusief btw
Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Wagen 50 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€70 per uur

€30 per uur

Internationaal verhuizen:

Binnen Europa

Amerika

Australië

 

€4000 – €6000 per verhuizing

€7500 – €9500 per verhuizing

€8500 – €10.500 per verhuizing

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Meubel af- en opbouw service

Tijdelijke opslagruimte

Verhuisdozen huren

Voorrijkosten

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

€35 per uur

Vanaf €30 per maand

€0,50 – €1,50 per doos + borg

€55

 

Verhuistips Maastricht

Verhuizen in en naar Maastricht is dus meestal probleemloos. Er zijn enkele situaties waarin je op je hoede moet zijn en de volgende tips kunnen je daarbij uit de brand helpen.

  • Naar de binnenstad: de historische binnenstad van Maastricht is zeer aantrekkelijk, maar vooral met een grote verhuiswagen soms erg moeilijk te bereiken. Gedeeltes zijn afgesloten, er zijn kleine weggetjes en je hebt te maken met eenrichtingsverkeer. Ga je naar de binnenstad verhuizen, dan heb je een strategisch plan nodig om de wagen zo dicht mogelijk bij je nieuwe woning te kunnen parkeren.
  • Snel boeken: heb je een bepaalde datum in gedachten waarop je wilt verhuizen? Wacht dan niet te lang met boeken, omdat er weinig verhuisbedrijven actief zijn in de gemeente Maastricht.
  • Registreren bij de gemeente: nadat je verhuisd bent heb je nog maar 5 dagen om je te registreren bij de gemeente. In Maastricht kun je dit online met je DigiD via de website van de gemeente.

 

De prijsopbouw

Rekeningen voor verhuizingen bestaan vaak voor 30 procent uit transportkosten, voor 40 procent uit de kosten voor het laden en lossen en voor 30 procent uit de extra uitgaven. Dit is in een gemiddelde situatie. Moet jij voor je verhuizing een grote afstand afleggen, dan zullen de transportkosten zwaarder wegen en besteed jij alles uit, dan zijn de extra kosten veel hoger. Geld besparen doe je echter het beste door één van deze componenten uit te lichten en te kijken wat je daar kunt verbeteren. Zorg dat het laden en lossen snel kan gebeuren door alles klaar te zetten en je inboedel zo klein mogelijk te maken. De reistijd maak je korter door een strategische route te kiezen en te verhuizen buiten de spits om. Door zelf werkzaamheden uit te voeren kun je de extra kosten verminderen. Dit heeft allemaal invloed op de eindprijs en op de prijsopbouw.

prijsopbouw-verhuisbedrijf

 

Interessante bespaartips

Wil je besparen op je verhuizing naar Maastricht? Gebruik dan de volgende tips.

  • Een extra verhuizer: het klinkt vreemd, maar als je de tijd die je nodig hebt voor je verhuizing sterk kunt verlagen met een extra verhuizer kan dit betekenen dat je uiteindelijk goedkoper uit bent.
  • Verhuizen tijdens kantooruren: tijdens het weekend en ’s avonds vragen verhuisbedrijven vaak een toeslag. Dit vermijd je door doordeweeks te verhuizen.

Vergelijk offertes

Zoek je ook een verhuisbedrijf in Maastricht? Gebruik dan hier onze vergelijkingstool en ontvang een aantal offertes van bedrijven uit die regio. Deze kunnen je helpen een prijsvergelijking te maken en het beste verhuisbedrijf in Maastricht te kiezen voor jouw verhuizing.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs