Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf NijmegenWat veel mensen niet weten is dat Nijmegen een van de oudste steden is van Nederland. In de historische binnenstad kun je dit nog duidelijk zien en rondom de stad zijn overblijfselen aangetroffen van de Romeinen, Karel de Grote en het Rooms-Duitse rijk. Nijmegen is niet een hele grote stad en daarom is verhuizen er vrij gemakkelijk. Het openbaar vervoer is goed en je kunt snel naar andere delen van Nederland afreizen. Voor velen is Nijmegen op die redenen een aantrekkelijke stad om te wonen en naartoe te trekken. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt omtrent het verhuizen naar Nijmegen en het vinden van een verhuisbedrijf.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Nijmegen? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

De 5 grootste verhuisbedrijven in Nijmegen

Nijmegen heeft niet veel verhuisbedrijven, maar wat er is is van zeer goede kwaliteit. Ook kun je voor verschillende doeleinden een verhuisbedrijf vinden. Ga je internationaal verhuizen, zoek je een goedkope verhuizing of een erkende verhuizer, in Nijmegen kun je het vinden. De onderstaande tabel geeft je een indicatie van de bedrijven waar je uit kunt kiezen. Deze zijn geselecteerd op kwaliteit en klantvriendelijkheid en is op die gebieden erg indrukwekkend.

 

  Verhuisbedrijf Nijmegen Bijzonderheden
1 Arts Verhuizingen Erkende verhuizer met meer dan 80 jaar ervaring
2 Verhuiswinkel Goede prijs, snelle en efficiënte service, ook handyman mogelijk
3 C.J. van den Berg en Zn Familiebedrijf van 3 generaties, veiligheid staat voorop
4 H.J. Beck en Zonen Erkende verhuizer, ook internationaal mogelijk, groot en ervaren
5 UTS Verkroost Erkende verhuizer, ook internationaal, vakkundig en klantgericht

 

De kosten

Wat betreft de prijs betaal je in Nijmegen vaak het landelijke gemiddelde. Deze ligt rond de €1000. Uiteraard heb je hier zelf ook invloed op, door bijvoorbeeld je verhuizing zo simpel mogelijk te maken of door een goede prijsvergelijking uit tevoren onder de verhuisbedrijven. Over het algemeen betaal je een bedrag per uur en hier tel je dan de extra kosten bij op. Dit zie je duidelijk in het onderstaande overzicht.

 

Uitgave verhuizen Prijs per eenheid, inclusief btw
Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Wagen 50 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€70 per uur

€30 per uur

Internationaal verhuizen:

Binnen Europa

Amerika

Australië

 

€4000 – €6000 per verhuizing

€7500 – €9500 per verhuizing

€8500 – €10.500 per verhuizing

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Meubel af- en opbouw service

Tijdelijke opslagruimte

Verhuisdozen huren

Voorrijkosten

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

€35 per uur

Vanaf €30 per maand

€0,50 – €1,50 per doos + borg

€55

 

Verhuistips Nijmegen

Ga je verhuizen naar Nijmegen dan kun je vast niet wachten. Het is een mooie en vriendelijke stad met veel mogelijkheden voor jong en oud. De onderstaande tips kun je gebruiken om je verhuizing goed voor te bereiden.

  • De binnenstad: ga je naar de binnenstad verhuizen, dan kun je problemen ondervinden met parkeren, vooral als je een grote vrachtwagen gebruikt. Ook is de binnenstad niet altijd toegankelijk. Bekijk dus van tevoren wanneer het beste tijdstip is om je verhuizing uit te voeren en licht de buren in van eventuele overlast.
  • Buiten de spits: verhuis je van buiten Nijmegen, dan is het verstandig om niet te verhuizen tijdens de spits. Vooral tussen Arnhem en Nijmegen ontstaan nogal eens files en dit zal je verhuistijd aardig verlengen. Bepaal dus het tijdstip goed, zodat de verhuiswagen lekker door kan rijden.
  • Inschrijven: vergeet niet je in te schrijven bij de gemeente. Dit kan vanaf 4 weken voor de verhuizing tot 5 dagen erna. Doe je dit niet op tijd, dan kun je een boete krijgen. Gelukkig doe je je registratie snel online via deze link, maar kun je dit natuurlijk ook persoonlijk of schriftelijk regelen.

 

De prijsopbouw

De manier waarop de prijs voor jouw verhuizing tot stand komt vertelt je over de plekken waar je geld kunt besparen. Over het algemeen bestaat deze uit het laden en lossen, het transport en de extra diensten. Heb jij besloten veel uit te besteden, dan zullen de extra kosten een groot gedeelte van de totaalprijs innemen en is dit het beste onderdeel om te besparen. Als je een grote inboedel hebt, zal het laden en lossen duur zijn en als je over een grote afstand verhuist zijn de transportkosten hoog. Besparen doe je dus door je verhuizing zo simpel mogelijk te houden of door gedeeltes ervan zelf uit te voeren. De gemiddelde prijsopbouw zie je terug in het onderstaande diagram.

 

prijsopbouw-verhuisbedrijf

Interessante bespaartips

Ook al bouw je de kosten voor je verhuizing in in je verhuisbudget, besparen doen we allemaal graag. Je kunt hier de volgende tips voor gebruiken.

  • Kleine inboedel: gebruik de verhuizing om eens flink door je inboedel te lopen. Hoe kleiner deze is, hoe sneller de verhuizing en hoe kleiner de wagen. Alles dat je niet gebruikt gooi je weg, geef je aan de kringloop of verkoop je. Dit geeft je in je nieuwe woning ook aanzienlijk meer ruimte en opslagmogelijkheden.
  • Verhuizen tijdens kantooruren: spoedverhuizingen en verhuizingen tijdens het weekend zijn duurder. Hier vraagt het verhuisbedrijf een toeslag voor. Verhuis daarom tijdens kantooruren en je betaalt alleen de basisprijs.

 

Vergelijk offertes

De laatste en beste manier om geld te besparen op je verhuizing is door een grondige prijsvergelijking uit te voeren. Dit doe je gemakkelijk met onze vergelijkingstool. Vul je wensen in en ontvang in een korte tijd een aantal op maat gemaakte offertes van verhuisbedrijven in Nijmegen.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs