Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf NoordwijkDe Randstad kenmerkt zich door het grote aantal bedrijven wat zich daar gevestigd heeft. Daarnaast is het ook een plek die berucht is vanwege het grote aantal files wat er dagelijks op de snelwegen staat. Wie in de regio Den Haag werkt maar geen zin heeft in de dagelijkse file wijkt dan ook vaak uit naar randsteden om er te gaan wonen. Door de ligging in de buurt van de zee is Noordwijk een heel gewilde woonplaats. Wie naar Noordwijk gaat verhuizen staat voor een uitdaging; we namen een aantal verhuisbedrijven onder de loep en daarnaast zetten we een paar aandachtspunten voor je op een rij.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Noordwijk? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Een verhuisbedrijf met voor elk wat wils

Verhuizen kan je op meerdere manieren doen. De traditionele manier van verhuizen houdt in dat je een verhuisbedrijf inschakelt wat bijna al het werk voor jou uit handen neemt. Je kan ze vragen om jouw complete inboedel in dozen te stoppen waarna alles in het nieuwe huis weer wordt uitgepakt. Ook het demonteren en monteren van jouw meubels neemt men voor hun rekening. Dit is de duurste vorm van verhuizen; het verhuisbedrijf heeft er immers het meeste werk aan. Dan is er ook de budget vorm die tegenwoordig vaak wordt gekozen. Men kiest ervoor om bepaalde diensten van het verhuisbedrijf af te nemen. Denk bijvoorbeeld aan het vervoer via de verhuiswagen van jouw inboedel naar het nieuwe adres. Het uitladen gebeurt ter plekke samen met de chauffeur van de verhuiswagen.  Deze methode is goedkoper en wordt door steeds meer verhuisbedrijven aangeboden.

Een aantal lokale verhuisbedrijven onder de loep

We informeerden bij een aantal verhuisbedrijven uit (de regio van) Noordwijk naar hun dienstverlening en naar hun tarieven. We kregen een aantal offertes die de volgende gegevens bevatten:

Naam verhuisbedrijf Complete verhuizing of budget verhuizing Kosten verhuiswagen met chauffeur Kosten extra verhuizer
Breukers leegruim- en verhuisbedrijf Complete verhuizing 100 euro per uur 35 euro per uur
Verhuisbedrijf Hoogendoorn Complete verhuizing, op verzoek ook budget verhuizing 95 euro per uur 37 euro per uur
OMA verhuisbedrijf Complete verhuizing, ook seniorenverhuizing met compleet ontzorgen 100 euro per uur 40 euro per uur
Oomen Logistics All-in verhuizing en op verzoek ook budget verhuizing 90 euro per uur 35 euro per uur
Van Rooijen All-in verhuizing en budget verhuizing 95 euro per uur 29 euro per uur

Praktische tips bij je verhuizing

Verhuizen kan behoorlijk stressvol zijn. Met deze tips sta je iets beter voorbereid voor de klus.

  • Vind een huisarts in je nieuwe woonplaats. Een huisarts in je nieuwe woonplaats is eigenlijk onmisbaar. Zeker tijdens een verhuizing zal er nogal eens wat mis gaan waardoor je direct medische hulp nodig hebt. Informeer via je zorgverzekering welke huisartsen nog plek hebben in hun praktijk.
  • Regel je tv en internet. Informeer of jouw provider zijn dienstenpakket ook aanbiedt op jouw nieuwe adres. Regel de overschrijving op tijd.
  • Schrijf je in bij de gemeente. Via deze link kan jij je inschrijven bij de gemeente Noordwijk. Ben je 5 dagen na de verhuisdatum pas klaar om je in te schrijven, dan kan het niet meer per DigiD en moet je naar het gemeentehuis gaan. Dat werkt op afspraak.

Hoe komt het prijskaartje van jouw verhuizing tot stand

Hoeveel je betaalt voor jouw verhuizing bepaal je voor een deel zelf door keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • De afmeting van jouw inboedel is leidend. De prijs van een verhuizing wordt voor het grootste gedeelte bepaald door de afmeting van jouw inboedel. Het is dan ook goed om hier vooraf een inschatting van te maken. De vuistregel voor een inboedel is als volgt; een eenpersoonshuishouden heeft gemiddeld 15 tot 20 kubieke meter inboedel. Een huishouden met twee volwassenen zal 25 tot 30 kubieke meter inboedel hebben. Zijn er kleine kinderen in het huishouden; tel daar dan 10 kubieke meter per kind bij op. Een tiener of jongvolwassene heeft zelfs 15 kubieke meter extra inboedel.
  • De hulpmiddelen die bij een verhuizing nodig zijn. Een verhuizing naar een bovenwoning of een appartement houdt vaak in dat er van een verhuislift gebruik wordt gemaakt. Zo’n verhuislift komt van buitenaf tot de etage waar je komt te wonen. Je hebt verhuisliften die de negende etage halen, maar ook verhuisliften die de twaalfde tot twintigste etage halen. Je betaalt er per uur tussen 30 en 100 euro voor.
  • Een verhuisregisseur of niet. Omdat steeds vaker ouderen verhuizen naar en kleinere woning is er een toenemende vraag naar de zogeheten verhuisregisseur. Dit is iemand die jou helpt door een draaiboek te maken van de verhuizing en ter plekke alles te regelen zodat je er helemaal geen omkijken meer naar hebt. Voor de diensten van de verhuisregisseur betaal je doorgaans het tarief van de extra verhuizer.

Praktische tips om te besparen

Wil je geen torenhoge rekening na je verhuizing, dan is het verstandig om onderstaande tips te lezen.

  • Niet alles hoeft mee. Voordat je gaat verhuizen is het heel verstandig om grondig schoon schip te maken. Je kiest wat je meeneemt naar het nieuwe huis en wat je achterlaat. Wat je niet meeneemt naar je nieuwe huis kan je weggooien of verkopen. Het scheelt weer inboedel en met een beetje geluk verdien je er ook nog wat mee.
  • Laat vooraf je boedel taxeren en inschatten. Voordat je gaat verhuizen kan je het beste je inboedel laten taxeren op kostbare stukken. De verhuizer komt bij voorkeur langs om deze klus te klaren en bovendien kan de verhuizer op die manier precies bepalen hoeveel kubieke meter inboedel je hebt. Zo kom je bij de verhuizing – en bij een eventuele schade – niet voor een verrassing te staan.

Vergelijk eerst offertes

Het vergelijken van offertes geeft een duidelijk beeld van de kosten van een verhuizing. Je krijgt een paar offertes op maat om te vergelijken waar jij je voordeel mee kan doen.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs