Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf NootdorpAls je werkt in de regio Den Haag is het een dagelijkst terugkerend ritueel; je staat uren in de file om bij je werk en weer thuis te komen. Veel mensen kiezen er dan ook voor om in de buurt van hun werk te gaan wonen. Nootdorp is een plaats in de buurt van Den Haag waar het net wat beter wonen is dan in Den Haag zelf. Wanneer jij een verhuizing aan het plannen bent naar Nootdorp is het goed om te weten waar je aan toe bent. We keken daarom voor jou naar de kosten van een verhuisbedrijf in Nootdorp maar ook naar zaken waar je op moet letten bij een verhuizing.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Nootdorp? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Hoe verhuis jij

Verhuizen is iets heel persoonlijks. De ene persoon wil alle werkzaamheden en de regie uit handen geven terwijl een ander de touwtjes graag strak in handen houdt. Verhuisbedrijven spelen handig in op deze trend; ze bieden namelijk meerdere dienstverleningen aan waarbij jij de vrije keuze hebt. We onderscheiden dan ook nog steeds het traditionele verhuisbedrijf wat alles voor je doet – van het inpakken van dozen tot het monteren van de meubels – op je nieuwe adres. Daarnaast is er het budget verhuisbedrijf wat de diensten aanbiedt van een verhuiswagen met chauffeur en een optionele extra verhuizer om mee te helpen. Zo stel je zelf aan de hand van modules de dienstverlening van je verhuizer samen.

Welke verhuisbedrijven zitten er in Nootdorp

We informeerden in en rond Nootdorp bij een aantal verhuisbedrijven naar hun dienstverlening en naar de tarieven. We kregen een aantal offertes toegestuurd aan de hand waarvan we dit schema samenstelden.

Naam van het verhuisbedrijf Type verhuizing alles geregeld of zelf samenstellen Prijs van een verhuiswagen met chauffeur op uurbasis. Prijs van een verhuizer extra op uurbasis.
Van Den IJssel verhuizers en Export Packers Zelf samenstellen 95 euro per uur 35 euro per uur
Henneken verhuisbedrijf Zelf samenstellen of alles geregeld 100 euro per uur 40 euro per uur
Verhuisbedrijf ’t Hoentje en van der Zalm Beide soorten verhuizingen; zelf samenstellen verhuizing alleen op zaterdag mogelijk 140 euro per uur, minimale  afname 4 uur 40 euro per uur, minimum 4 uur afnemen.
Verhuisbedrijf De Aandacht Beide soorten verhuizingen. 65 euro per uur 30 euro per uur
Your Logistiek Beide soorten verhuizingen 90 euro per uur 35 euro per uur

 

Praktische verhuistips voor jou

Tijdens een verhuizing is het goed om een aantal adviezen te krijgen. We hebben er een paar voor je op een rij gezet.

  • Houd de huisarts achter de hand. Ga je verhuizen vanuit een andere woonplaats, dan zal je ook een andere huisarts nodig hebben. Omdat er tijdens een verhuizing nogal eens wat mis gaat is het goed om dit te regelen voor je gaat verhuizen. Je zorgverzekeraar heeft zicht in het register van huisartsen en kan jou vertellen in welke praktijk er nog plek is.
  • Regel de inschrijving bij de gemeente op tijd. Via deze link kan jij je inschrijven bij de gemeente Nootdorp. Doe je dit 5 dagen na je verhuizing, dan zal je op het gemeentehuis moeten langskomen voor de inschrijving. Een inschrijving gebeurt op afspraak zodat je niet nodeloos hoeft te wachten. Doe je het eerder, dan kan je via de DigiD jouw verhuizing melden.

Hoe de prijs van jouw verhuizing tot stand komt

Een verhuizing is altijd kostbaarder dan jou lief is. Een aantal delen van de prijs van een verhuizing heb je zelf in de hand. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Hoeveel spullen neem je mee. Jouw inboedel heeft een bepaalde grootte en dat is hetgeen wat leidend is voor de prijs van je verhuizing. Hoeveel inboedel je hebt hangt voor het grootste gedeelte af van de samenstelling van je huishouden. Het kan bij jou natuurlijk afwijken, maar globaal mag je de volgende vuistregel aanhouden: een eenpersoonshuishouden heeft 15 a 20 kubieke meter aan inboedel. Een huishouden van twee volwassenen zal 25 a 30 kubieke meter aan inboedel hebben. Grote kinderen zullen ieder goed zijn voor 10 a 15 kubieke meter inboedel terwijl kleine kinderen ieder ongeveer 10 kubieke meter inboedel hebben.
  • Welke hulpmiddelen komen er aan de verhuizing te pas. Een verhuizing naar een etagewoning of een appartement gaat een stuk sneller en veiliger met een verhuislift. Die kan je huren via het verhuisbedrijf. Er hangt wel een flink prijskaartje aan zo’n verhuislift. Je kan hem huren vanaf 30 euro per uur maar de prijs kan oplopen naar 100 euro per uur. De waar gaat naar zijn geld; een dure verhuislift heeft een vermogen om van de twaalfde tot de twintigste verdieping van een appartementencomplex te komen. Een goedkope verhuislift haalt de achtste tot negende verdieping.
  • Zitten er kostbaarheden in jouw inboedel. Zitten er in jouw inboedel zaken als een duur bankstel, antiek of kunstwerken, dan doe je er goed aan om een verhuisbedrijf in te schakelen wat een hoge dekking heeft bij schade tijdens de verhuizing. Dit zijn zaken die je in de kleine lettertjes kan terugvinden. Houd je hier geen rekening mee en ga je voor het kassakoopje, dan is een eigen risico van 750 euro per incident geen uitzondering.

Praktische bespaartips

Besparen op je verhuizing doe je heel eenvoudig met deze bespaartips:

  • Ruim vooraf goed op. Gooi weg of verkoop wat er op je zolder staat te verstoffen en wat je niet meer gaat gebruiken in het nieuwe huis.
  • Doe zoveel mogelijk zelf. Kijk daarbij echter wel naar je eigen WA verzekering; schade die je zelf aanbrengt aan je inboedel is niet altijd volledig gedekt. Maak van goedkoop geen duurkoop.

Vergelijk prijzen

Offertes opvragen is de manier bij uitstek om prijzen te vergelijken. Je doet het binnen een minuut en je weet al vrij snel waar je aan toe bent bij een verhuizing.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs