Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf OegstgeestOegstgeest is een mooie woonplaats onder de rook van Den Haag. Veel mensen die de grote stad ontvluchten nemen er hun intrek, maar ook mensen die dichter bij hun werk willen wonen zoeken er hun heil. De woningen in Oegstgeest kenmerken zich door de vele ruimte die je hebt. Ook de ligging aan de kust is uiterst aantrekkelijk. We keken voor jou naar verhuisbedrijven in (de buurt van) Oegstgeest en kwamen tot de volgende bevindingen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Oegstgeest? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Een verhuisbedrijf op maat

Verhuizen is iets wat iedereen op zijn eigen manier wil doen. Niet iedereen heeft een even hoog budget voor een verhuizing en niet iedereen heeft een netwerk van vrienden en kennissen om te helpen bij een verhuizing. Verhuisbedrijven spelen daar tegenwoordig op in door te komen met het verhuisbedrijf op maat. Je bepaalt zelf welke diensten je afneemt van het verhuisbedrijf. Zo is er nog steeds het traditionele verhuisbedrijf wat nagenoeg al het werk voor jou uit handen neemt. Je inboedel wordt in dozen gepakt en mee genomen naar je nieuwe huis. Daar wordt alles gemonteerd en weer neergezet. Moderne verhuisbedrijven werken anders; zij bieden een dienstverlening die je zelf kan samenstellen. Je kan kiezen voor een verhuiswagen met een verhuizer en die kan je per uur inhuren. Daarnaast kan je extra verhuishulpen inhuren voor een bepaald uurtarief.

 

Verhuisbedrijven in de regio Oegstgeest

De regio Oegstgeest staat bekend vanwege de transportsector. We keken dan ook bij een aantal verhuisbedrijven en transporteurs naar hun tarieven voor een verhuizing. We kwamen tot de volgende bevindingen:

Welk verhuisbedrijf kies je Complete verhuizing of verhuizing op maat Kosten van een verhuiswagen met chauffeur per uur Kosten van een extra verhuizer per uur
Mahei verhuizingen Complete verhuizing 105 euro per uur 35 euro per uur
Jan van Duuren Complete verhuizing of doe het zelf verhuizing 90 euro per uur 35 euro per uur
Hoogendoorn verhuisbedrijf Beide soorten verhuizingen 95 euro per uur 37 euro per uur
Leeuwen & zn verhuizingen Complete verhuizing, 90 euro per uur Vanaf 35 euro per uur
Oomen Logistics Beide soorten verhuizingen 95 euro per uur Vanaf 37 euro per uur


Praktische tips als je gaat verhuizen

Verhuizen is iets wat je niet dagelijks doet en waar veel werk in gaat zitten. Deze praktische tips helpen je enigszins door deze periode heen.

  • Regel eerst de medische zorg. Waar gehakt wordt vallen spaanders, en bij een verhuizing is dat zeker het geval. Kom je van buiten Oegstgeest, dan is het dus zaak dat je een huisarts hebt in jouw woonomgeving. Regel dat eerst, en vraag bij je zorgverzekeraar welke huisartsenpraktijken er nog plek hebben.
  • Regel je inschrijving bij de gemeente op tijd. Je kan van 30 dagen voor de verhuizing tot 5 dagen na de verhuizing jouw verhuizing doorgeven aan de gemeente Oegstgeest. Tot 5 dagen na de verhuizing kan je dat doen via je DigiD, daarna moet je een afspraak maken op het gemeentehuis. Met deze link kan je zaken regelen.
  • Denk aan je vaste lasten. Bij een verhuizing komt er een mutatie in je verzekeringen, je energie en je tv en internet. Dit zijn dan ook de bedrijven die je op tijd op de hoogte moet stellen van jouw verhuizing. Bij de verzekeraar en de provider van jouw tv en internet moet je op tijd actie ondernemen; de energieleverancier wil vooral de eindstanden in je oude huis en de beginstanden in je nieuwe huis weten.

Jij bepaalt hoeveel je betaalt

Een verhuizing kost je altijd teveel. Het is goed om te weten dat je voor een groot gedeelte zelf in de hand hebt hoeveel je ervoor betaalt. Dat hangt namelijk voor een deel af van de volgende zaken:

  • Hoe groot is jouw inboedel. De afmeting van je inboedel bepaalt hoe lang de verhuizers werk hebben aan jouw verhuizing. De meeste verhuisbedrijven hebben een tool waarmee jij kan berekenen hoeveel inboedel je hebt. Je mag als eerste indicatie deze richtlijn aanhouden: een eenpersoonshuishouden heeft tussen 15 en 20 kubieke meter inboedel. Een huishouden van twee volwassenen heeft een inboedel van 25 a 30 kubieke meter. Zijn er jonge kinderen in het huishouden; reken dan op 10 kubieke meter per kind aan extra inboedel. Bij oudere kinderen mag je rekenen op 10 a 15 kubieke meter inboedel.
  • Welke hulpmiddelen heb je nodig. Ga je in een bovenwoning of in een appartement wonen, dan heb je waarschijnlijk een verhuislift nodig. Deze kan je per uur bij boeken via de verhuizer. Je betaalt er per uur tussen de 30 en 100 euro voor. Dat prijsverschil ontstaat door de capaciteit van de verhuislift. Een goedkope verhuislift komt tot de negende verdieping terwijl een dure verhuislift wel tot de twintigste verdieping kan komen.
  • Hoe kostbaar is jouw inboedel. Heb jij een kostbare inboedel met bijvoorbeeld dure design meubels, antiek of een piano, dan zal je een verhuizer moeten selecteren die een hoog verzekerd bedrag heeft in het geval van incidenten tijdens de verhuizing. Let je hier niet op en ga je voor het kassakoopje; dan kan je zomaar bij een schade tot 750 euro per incident aan eigen risico hebben.

Praktische tips om te besparen

Verhuizen naar Oegstgeest is kostbaar maar gelukkig kan je er eenvoudig op besparen.

  • Weinig inboedel; regel een transporteur. Heb je weinig inboedel te verhuizen omdat je bijvoorbeeld pas net op jezelf gaat wonen, dan zou je een transporteur kunnen inschakelen die jouw inboedel tot aan de voordeur bezorgt. Je deelt de ruimte in de verhuiswagen dan met andere klanten en dat scheelt behoorlijk in de kosten.
  • Sorteer je inboedel. Gebruik de verhuizing om goed op te ruimen; door het sorteren van je inboedel hoef je minder mee te nemen en kan je verkopen wat je niet meer nodig hebt.

Eerst de prijzen beoordelen

Weten wat een verhuizing jou gaat kosten; vraag dan eerst offertes op. Dat kan met deze knop. Je krijgt een aantal offertes op maat om te beoordelen.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs