Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf Oud BeijerlandDe regio Rotterdam staat bekend om zijn vele bedrijven die er gevestigd zijn. Daarnaast staat de regio helaas ook bekend om de lastige verkeerssituatie. Men zit uren in de auto om op het werk te komen waardoor kostbare vrije tijd verloren gaat. Wie in de buurt van de Randstad wil wonen maar houdt van landelijkheid om zich heen kiest ervoor om in Oud Beijerland te komen wonen. We informeerden naar de kosten van een verhuizing naar Oud Beijerland bij diverse lokale en regionale verhuizers.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Oud Beijerland? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Hoe verhuist Nederland

Verhuizen doe je ieder op je eigen manier. De ene persoon heeft haast geen tijd voor zijn verhuizing en wil alle werkzaamheden het liefste uit handen geven. De andere persoon heeft meer tijd voor de verhuizing en houdt een deel van de kosten het liefste in eigen zak. De verhuisbranche springt hier op een handige manier op in. Je kan je eigen verhuizing vooraf plannen en regelen zoals het bij jou past. We keken naar de diverse vormen van dienstverlening van de verhuisbedrijven en namen deze resultaten op in onderstaande tabel.

Een verhuisbedrijf uit de regio kiezen

 

Naam van het verhuisbedrijf Complete verhuizing of doe het zelf verhuizing Kosten van verhuiswagen met meehelpende chauffeur Kosten extra verhuizer per persoon
Verhuizers Flakkee BV Beide vormen 95 euro per uur 35 euro per uur
G Den Dikken Verhuizingen Beide vormen 90 euro per uur 37,50 euro per uur
Op Maat Verhuizingen Standaard complete verhuizing inclusief taxatie 100 euro per uur 40 euro per uur
Comfort verhuisplan Rotterdam Complete verhuizing 100 euro per uur 35 euro per uur
Guermat verhuizingen Beide vormen verhuizingen 90 euro per uur 35 euro per uur

 

Praktische tips bij jouw verhuizing

Verhuizen geeft een hoop rompslomp. Het is dan ook goed om onderstaande praktische tips door te nemen.

  • Regel je huisarts eerst. Bij een verhuizing gebeurt er nogal eens een persoonlijk ongeluk. Het is dan ook goed om eerst je huisarts te regelen wanneer je van buitenaf in Oud Beijerland komt te wonen. Informeer bij je zorgverzekeraar welke praktijk er nog open plekken heeft.
  • De inschrijving bij de gemeente. Bij een verhuizing hoort een inschrijving bij de gemeente. Dat doe je via deze link. Registreren van een verhuizing kan vanaf 30 dagen voor de verhuizing tot maximaal 4 dagen na de verhuizing via je DigiD. Daarna kan je alleen via het gemeentehuis jouw verhuizing registreren.
  • Regel je vaste lasten. Het is goed om je vaste lasten goed te regelen wanneer je gaat verhuizen. Informeer bij je provider van tv en internet hoe het zit met de levering op je nieuwe woonadres. De energieleverancier informeer je wanneer je in je oude huis de laatste meterstanden en in je nieuwe huis de eerste meterstanden opneemt. Ook de verzekeraar moet je ruim op tijd op de hoogte stellen van de mutatie.

De prijs van jouw verhuizing

Hoeveel je betaalt voor jouw verhuizing bepaal je zelf aan de hand van een aantal factoren. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • De hulpmiddelen die nodig zijn bij je verhuizing. Ga je wonen in een bovenwoning of in een appartement, dan is het goed om een verhuisbedrijf in te schakelen wat beschikt over een verhuislift. Een verhuislift kost je tussen 30 en 100 euro per uur. Dat prijsverschil komt door het bereik en het vermogen van de verhuislift. Een goedkope verhuislift komt tot de negende etage; een duurdere verhuislift komt wel tot de twaalfde etage of nog hoger. Een verhuislift zorgt dan ook voor extra kosten; die verdien je echter voor een aanzienlijk deel weer terug doordat je verhuizing sneller verloopt en er minder incidenten zijn met jouw meubilair in het trappenhuis.
  • De afmeting van jouw inboedel. De afmeting van je inboedel is uiteraard voor het grootste gedeelte bepalend bij de kosten van een verhuizing. Als alleenstaande heb je een inboedel tussen 15 en 20 kubieke meter. Ben je met twee volwassenen, dan zal je een inboedel tussen 25 en 30 kubieke meter hebben. Komt daar een jong kind bij, dan mag je rekenen op 10 kubieke meter extra. Een ouder kind heeft meer spullen en komt tot een 15 kubieke meter inboedel extra.
  • De waarde van jouw inboedel. Een verhuizer kies je aan de hand van de mate waarin deze verzekerd is bij schade. Zeker wanneer je een waardevolle inboedel hebt door design meubels, antiek of kunst is het goed om te kijken naar je eigen risico en het verzekerde bedrag van een verhuizing. Met een eigen risico van 750 euro per incident ben je niet blij als er wat gebeurt.

Besparen op jouw verhuizing

Besparen op je verhuizing is redelijk eenvoudig met onderstaande tips.

  • Sorteer eerst je inboedel. Heb je een zolder of berging; kijk dan eerst goed wat er in staat. Je zal lang niet alles willen meenemen naar je nieuwe huis. Verkoop wat nog waarde heeft en wat ongebruikt staat. Gooi weg wat kapot is of wat onverkoopbaar is. Dat scheelt een hoop kubieke meters inboedel.
  • Gebruik een transporteur in plaats van een verhuizer. Heb je alleen maar grote stukken die je wil laten verhuizen; overweeg dan de diensten van een transporteur. Je betaalt aanzienlijk minder voor de verhuizing, en je doet het merendeel zelf.

Vergelijk eerst de prijzen

Natuurlijk wil je weten wat een verhuizing in jouw situatie kost. Daarom is het aan te raden om eerst de prijzen van de diverse verhuisbedrijven te vergelijken. Op die manier betaal je nooit teveel.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs