Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf PapendrechtPapendrecht is een stad die deel uit maakt van de Drechtsteden. Dit is een gebied in de Randstad waar je dicht bij de grote bedrijven woont. Papendrecht heeft nog steeds het dorpse karakter waar je de rust vindt bij je huis. Wie werkt in de Randstad doet er dan ook goed aan om de file te vermijden en in Papendrecht te gaan wonen. We informeerden bij diverse verhuisbedrijven naar de tarieven die men berekent voor een verhuizing naar Papendrecht. Bovendien informeerden we naar de dienstverlening van het verhuisbedrijf.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Papendrecht? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Omdat geen twee verhuizingen hetzelfde zijn

Verhuizen is iets wat iedereen het liefste op zijn eigen manier doet. Het is voor veel mensen een noodzakelijk kwaad, en niet iedereen heeft er een ruim budget voor beschikbaar. Verhuisbedrijven stappen in deze markt door hun dienstverlening aan te passen. Er zijn de traditionele verhuisbedrijven die je verhuizing van A tot Z regelen, maar er zijn ook moderne verhuisbedrijven die de zogeheten doe het zelf verhuizing aanbieden. Deze verhuisbedrijven bieden een verhuiswagen met chauffeur aan waarbij je zelf mag kiezen hoeveel verhuizers je erbij wil inschakelen en welke hulpmiddelen je nodig hebt. We hebben in het onderstaande schema deze dienstverlening opgenomen.

 

De diverse verhuisbedrijven in de regio van Papendrecht

We informeerden bij verhuisbedrijven naar de vorm van verhuizingen die men aanbiedt en naar de tarieven van een verhuiswagen met chauffeur en een extra verhuizer. We kwamen tot de volgende prijsinzichten.

Verhuizer Dienstverlening compleet of doe het zelf Kosten verhuiswagen met chauffeur, per uur Kosten extra verhuizer, per uur
G den Dikken en Zn verhuizingen Compleet maar ook transport 95 euro per uur Vanaf 35 euro per uur
Blonk Verhuizingen Complete dienstverlening, specialisatie seniorenverhuizingen 110 euro per uur Vanaf 40 euro per uur
ABC Den Hartog verhuizingen Complete verhuizing 95 euro per uur Vanaf 35 euro per uur
Van Hees verhuizingen Verhuizing compleet of via container 60 euro per uur 30 euro per uur


Praktische verhuistips

Verhuizen kan behoorlijk stressvol zijn. Het is goed om onderstaande praktische

verhuistips door te nemen.

  • Regel de huisarts. De huisarts kan belangrijker zijn tijdens je verhuizing dan je vooraf denkt. Als er wat gebeurt is het fijn dat je een huisarts in de buurt hebt. Informeer bij je zorgverzekeraar welke huisarts er nog plek heeft in zijn praktijk.
  • Schrijf je in bij de gemeente. Inschrijven bij de gemeente is iets wat je op tijd moet doen. Je mag vanaf 30 dagen voor de verhuisdatum jouw inschrijving regelen via je DigiD, maar je kan er ook voor kiezen om dit na de verhuisdatum te doen. Vanaf 5 dagen na de verhuizing moet je een afspraak maken op het gemeentehuis. Dit kan je doen via deze link. Een bezoek aan het gemeentehuis moet altijd op afspraak plaatsvinden.
  • Denk aan je vaste lasten. Vaste lasten zoals je verzekering maar ook je energie leverancier veranderen eveneens wanneer je verhuist. Regel deze zaken ruim op tijd. De energieleverancier wil je laatste meterstanden in het oude huis en de eerste meterstanden in het nieuwe huis hebben. Noteer deze dus als eerste.

Hoe de prijs van jouw verhuizing tot stand komt

Hoeveel jij betaalt voor je verhuizing heb je voor een deel zelf in de hand. Dat is fijn om te weten, want een verhuizing kost altijd meer dan je denkt. De nu volgende factoren zijn mede bepalend voor de prijs van een verhuizing.

  • De inzet van extra hulpmiddelen. Verhuizen naar een bovenwoning of appartement houdt in dat je een verhuislift moet gaan inhuren. Een verhuislift brengt jouw inboedel van buitenaf tot de gewenste etage. Je kan er één huren via de verhuizer voor een prijs tussen 35 en 100 euro per uur. De goedkoopste vorm heeft het laagste vermogen en komt tot ongeveer de negende verdieping. De duurste vorm heeft een hoger vermogen en komt tot de twaalfde verdieping of zelfs nog hoger. Het kost meer, maar je bent wel sneller en veiliger klaar met je verhuizing.
  • De afmeting van je inboedel. Uiteraard is de afmeting van je inboedel leidend voor de kosten van een verhuizing. De meeste verhuisbedrijven hebben een tool waarop je precies kan aangeven waar jouw inboedel uit bestaat, maar je kan het zelf globaal berekenen. Een eenpersoonshuishouden heeft een inboedel die tussen de 15 en 20 kubieke meter zit. Een huishouden van twee volwassenen heeft een inboedel tussen de 25 en 30 kubieke meter. Zijn er jonge kinderen in het gezin, reken dan op 10 kubieke meter inboedel per kind extra. Oudere kinderen hebben meer spullen en zullen ieder ongeveer 15 kubieke meter extra inboedel hebben.
  • De waarde van jouw inboedel is belangrijk. Heb je een waardevolle inboedel met bijvoorbeeld een piano, kunst of antiek; dan is het goed om te kijken naar de verzekering van het verhuisbedrijf. Een goede verhuizer komt jouw inboedel taxeren vooraf, en heeft een verzekering tot wel 200.000 euro per incident. Heb je een eigen risico tot wel 750 euro per incident, dan is het goed om een ander verhuisbedrijf uit te zoeken.

Praktische bespaartips bij een verhuizing

Verhuizen is kostbaar maar met onderstaande bespaartips valt winst te behalen.

  • Verhuis met een container. Er zijn verhuisbedrijven die jouw inboedel in een container laden waarna je die zelf op je nieuwe adres weer uitpakt. Je kan op die manier vanaf 250 euro verhuizen. Het verhuisbedrijf heeft minder werk, en jij doet zelf het meeste.
  • Sorteer eerst je inboedel. Het is goed om eerst je spullen te sorteren. Inboedel die je niet gebruikt kan je beter weggooien voor je gaat verhuizen. Je kan er ook voor kiezen om spullen te verkopen vooraf.

Offertes voor jou

Natuurlijk wil jij weten hoeveel je kwijt bent aan een verhuizing. Het is dan ook heel verstandig om eerst offertes op te vragen. Op die manier weet jij hoeveel je kwijt bent en wat voor jou de beste verhuizer is.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs