Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf PijnackerDe regio Den Haag is een plek waar enorm veel bedrijven gevestigd zijn. Wie daar werkt staat waarschijnlijk dagelijks een behoorlijke  tijd in de file. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen ervoor kiezen om te verhuizen naar de regio waar men werkt. Pijnacker is een plek waar je nog de ruimte hebt om te wonen terwijl je wel in de buurt van je werk woont. We informeerden bij een aantal verhuisbedrijven in de buurt van Pijnacker naar de prijzen van een verhuizing, en naar de dienstverlening die je daarvoor krijgt.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Pijnacker? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Wat voor verhuizing heb je voor ogen

Niet iedereen heeft een even groot budget voor een verhuizing beschikbaar. Daarbij heeft niet iedereen evenveel tijd voor een verhuizing. Verhuisbedrijven zijn daardoor behoorlijk flexibeler geworden. Er zijn nog altijd genoeg traditionele verhuisbedrijven die een verhuizing van A tot Z voor je regelen tegen een wat hoger tarief. Daarnaast zijn er ook steeds meer verhuisbedrijven die een soort doe het zelf verhuizing aanbieden. Een nieuwkomer op de markt is de seniorenverhuizer. Dit is een verhuisbedrijf wat niet alleen de hele verhuizing regelt maar ook alles wat daar verder bij komt kijken zoals de zaken die geregeld moeten worden met onder andere gemeente en de energieleverancier.

 

Een verhuisbedrijf in Pijnacker kiezen

We informeerden bij meerdere verhuisbedrijven in en rondom Pijnacker naar de dienstverlening en naar de tarieven. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Het verhuisbedrijf van jouw keuze Alles in één verhuizing, senioren verhuizing of budget verhuizing. Kosten verhuiswagen met één verhuizer per uur Kosten extra verhuizer per uur
Zaat Anno 1870 Alles in één verhuizing 80 euro per uur 40 euro per uur
De Aandacht Verhuisbedrijf Alle soorten verhuizingen Vanaf 65 euro per uur Vanaf 30 euro per uur
’t Hoentje en Van der Zalm Alle soorten verhuizingen; zelf samenstellen verhuizing alleen op zaterdag mogelijk 140 euro per uur, minimale  afname 4 uur 40 euro per uur, minimum 4 uur afnemen.
Geregeld Verhuizen Alles in één verhuizing en seniorenverhuizing 90 euro per uur 35 euro per uur
Donco Verhuizingen Alle soorten verhuizingen Vanaf 85 euro per uur Vanaf 30 euro per uur

 

Tips bij een verhuizing naar Pijnacker

Ga je verhuizen dan komt daar een hoop rompslomp bij kijken. We hebben een paar handige tips zodat je deze hectische tijd redelijk ontspannen door komt.

  • Regel je vaste lasten. Vaste lasten zoals de energie, maar ook je tv en internet zal je moeten overzetten voordat je gaat verhuizen. Je provider voor tv en internet moet je ruim vooraf op de hoogte stellen. Informeer gelijk naar het bereik op jouw nieuwe woonadres. De energie leverancier is vooral geïnteresseerd in jouw laatste meterstanden in het oude huis en de eerste meterstanden in het nieuwe huis.
  • Schrijf je over naar de gemeente. Vanaf 30 dagen voor de verhuizing tot 4 dagen na de verhuizing kan jij je overschrijven via je DigiD naar de nieuwe gemeente. Daarna zal je een afspraak op het gemeentehuis moeten maken. Hier vind je alles over het inschrijven in de gemeente Pijnacker.
  • Regel de huisarts. Tijdens klussen gebeuren er redelijk vaak ongelukken. Het is dan ook aan te raden om eerst een huisarts te zoeken wanneer je gaat verhuizen. Niet elke huisartsenpraktijk heeft ruimte voor nieuwe patiënten dus het is aan te raden dit via je zorgverzekering te vragen.

Hoe de prijs van jouw verhuizing tot stand is gekomen

Een verhuizing kost veel, en volgens veel mensen te veel. Het is dan ook goed om te weten dat je zelf een deel van de prijs van de verhuizing in eigen hand hebt. De prijs hangt onder andere af van deze factoren:

  • Hoe groot is jouw inboedel. De omvang van jouw inboedel is voor het belangrijkste deel bepalend voor de prijs van jouw verhuizing. Hoeveel spullen je met je meeneemt bepaal je uiteraard zelf, maar globaal is een inboedel te linken aan het aantal personen in een huishouden. Een eenpersoonshuishouden zal doorgaans een inboedel van 15 tot 20 kubieke meter hebben. Is er sprake van een huishouden met twee volwassenen, dan moet je rekenen op 25 tot 30 kubieke meter aan inboedel. Zijn er jonge kinderen in het gezin, reken dan op ongeveer 10 kubieke meter inboedel per kind. Oudere kinderen hebben meer spullen en zullen dan ook tussen 10 en 15 kubieke meter inboedel per kind hebben.
  • Welke hulpmiddelen zijn er nodig bij jouw verhuizing. Een verhuizing naar een bovenwoning of een appartement vinden vaak plaats met een verhuislift die je apart kan inhuren. Een verhuislift kost tussen 30 en 100 euro per uur. De prijs van een verhuislift verwijst naar het vermogen van de lift. Een goedkope verhuislift komt vaak niet hoger dan de achtste verdieping terwijl een duurdere verhuislift met een hoger vermogen vanaf de twaalfde verdieping komt. De verhuizing verloopt sneller en de kans op schade aan jouw inboedel is lager.
  • Welke waarde heeft jouw inboedel. Een inboedel die voor een deel bestaat uit dure design meubels, kunstwerken of antiek kan je maar beter laten verhuizen door een verhuisbedrijf wat hierin gespecialiseerd is. Een dergelijk verhuisbedrijf heeft een betere aansprakelijkheidsverzekering en werkt doorgaans zonder of met een zeer laag eigen risico per incident.

Praktische manieren om te besparen

Ga je verhuizen, dan is het goed om te weten dat je heel eenvoudig kan besparen op de kosten van  een verhuizing.

  • Ga eerst door je spullen heen. Sorteer je spullen voordat je gaat verhuizen. Wat je niet gebruikt en wat verkoopbaar is verkoop je, zodat je er nog wat geld aan overhoudt. Kapotte spullen gooi je weg. Dat scheelt een hoop kubieke meters inboedel.
  • Regel een transporteur in plaats van een verhuizer. Een transporteur is de goedkopere manier om je inboedel te verhuizen. Deze zal jouw inboedel via een vrachtwagen vervoeren naar je nieuwe adres waarna je zelf je spullen je huis in tilt. Dit scheelt een hoop mankracht en honderden euro’s.

Vraag om offertes voor je kiest

Vraag eerst offertes op voordat je een verhuisbedrijf selecteert. Op die manier betaal je niet teveel voor je verhuizing en krijg je meerdere offertes op maat.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs