Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

verhuisbedrijf RidderkerkOnder de rook van Rotterdam vind je de Drechtsteden. Het is een groep plaatsen waar forensen wonen die in de Randstad werken. Wanneer jij dagelijks in de file staat op weg naar je werk heb je vast al eerder gedacht aan verhuizen naar de Drechtsteden. Een deel van de Drechtsteden is Ridderkerk. Een mooie plaats met het dorpse karakter nog behouden. Wij informeerden bij verhuisbedrijven in Ridderkerk naar hun tarieven en naar de diensten die men levert. We kwamen tot de volgende bevindingen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Ridderkerk? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Een verhuisbedrijf op maat

Verhuizen is iets wat iedereen graag op zijn of haar eigen manier doet. Niet iedereen heeft een even groot budget, en aan de andere kant heeft ook niet iedereen even veel tijd om te verhuizen. Een heel nieuwe groep mensen die gaan verhuizen zijn Senioren. Ze gaan kleiner wonen maar blijven nog wel zelfstandig. Voor al deze groepen mensen is er een verhuisservice te krijgen.

Veel verhuisbedrijven leveren meerdere soorten pakketten die je kan afnemen. Zo heb je het traditionele verhuisbedrijf, wat alles van A tot Z voor je regelt. Je dozen worden ingepakt, en in het nieuwe huis wordt alles weer gemonteerd en op zijn plaats gezet. Het verhuisbedrijf wat met doe het zelf werkt levert een verhuiswagen en een verhuizer, en de overige verhuizers kan je bij boeken. Dan is er de laatste variant, het senioren verhuisbedrijf. Dit is een bedrijf wat de hele verhuizing uit handen neemt en bovendien een verhuisregisseur heeft die de hele verhuizing overzichtelijk en geleidelijk laat verlopen.

Verhuisbedrijven en hun prijzen

We informeerden bij een aantal lokale verhuisbedrijven; onze bevindingen hebben we in de tabel hier onder weer gegeven.

Naam verhuisbedrijf Complete verhuizing, doe het zelf verhuizing of seniorenverhuizing Kosten verhuiswagen met chauffeur/verhuizer Kosten extra verhuizer
KMT verhuizers Complete verhuizing en doe het zelf verhuizing 75 euro per uur Vanaf 30 euro per uur
Op Maat Verhuizingen en transport Complete verhuizing 85 euro per uur Vanaf 37,50 euro per uur
Klaverkamp Allround Complete verhuizing en doe het zelf verhuizing 80 euro per uur Vanaf 35 euro per uur
Den Otter Verhuizingen Alle soorten verhuizingen 85 euro per uur Vanaf 35 euro per uur
Froisie Alle soorten verhuizingen Vanaf 80 euro per uur Vanaf 40 euro per uur


Praktische verhuistips

Verhuizen doe je niet dagelijks, en het geeft veel mensen een hoop stress. Met de

onderstaande tips verloopt de periode een beetje minder hectisch.

  • Regel eerst de medische zorg. In je nieuwe huis moet je waarschijnlijk nog veel gaan klussen. Hierbij gebeuren nogal eens ongelukken. Het is dan ook verstandig om eerst een nieuwe huisarts te regelen voordat je aan de slag gaat in je nieuwe huis. Via je zorgverzekeraar kan je informeren welke huisarts er nog ruimte heeft in zijn praktijk. ;
  • Schrijf je in bij de gemeente. Je kan je in de periode tussen 30 dagen voor de verhuizing tot 5 dagen na de verhuizing inschrijven bij de gemeente Ridderkerk. Dat kan via DigiD, en na die 5 dagen kan je het op het gemeentehuis doen. Via deze link weet je wat je moet doen.
  • Denk aan je vaste lasten. De provider van tv en internet moet je natuurlijk overzetten naar je nieuwe huis. Dit soort bedrijven zijn doorgaans laat met het verwerken van hun gegevens, dus het is aan te raden dat je dit op tijd doet. De energieleverancier moet je inseinen wanneer je de oude meterstanden in vorige woning doorgeeft, en de nieuwe meterstanden in je nieuwe huis doorgeeft.

Hoe komt de prijs van je verhuizing tot stand

Hoeveel je betaalt voor een verhuizing hangt af van een aantal keuzes en factoren rondom je verhuizing. We hebben de belangrijkste voor je op een rij gezet.

  • Jouw nieuwe huis. Een appartement of een bovenwoning is doorgaans het beste bereikbaar met een verhuislift. Op die manier voorkom je dat jouw inboedel door het trappenhuis of met de lift moet worden vervoerd. Een verhuislift kost tussen de 30 en 100 euro per uur. De prijs van de verhuislift hangt samen met het vermogen van de verhuislift. Voor een verhuislift die tot de achtste verdieping komt betaal je tussen de 30 en 65 euro per uur. Voor 100 euro per uur krijg je een verhuislift die tot de twaalfde verdieping of zelfs nog verder komt.
  • De afmeting van jouw inboedel. De omvang van jouw inboedel bepaalt voor het grootste gedeelte de prijs van je verhuizing. Als alleenstaande heb je doorgaans een inboedel van 15 tot 20 kubieke meter met je mee. Ben je met twee volwassenen, dan zal je tussen de 25 en 30 kubieke meter inboedel hebben verzameld. Zijn er kleine kinderen, dan mag je daar tussen de 8 en 10 kubieke meter inboedel bij optellen, en grote kinderen met meer spullen hebben ongeveer 10 a 15 kubieke meter inboedel per persoon. Veel verhuisbedrijven hebben een tool waarmee je de omvang van jouw inboedel redelijk nauwkeurig kan berekenen.
  • De mate waarin je hulp wil bij je verhuizing. Een verhuizing van A tot Z is zo’n beetje de meest kostbare vorm van verhuizen. Het verhuisbedrijf regelt het inpakken, vervoeren en uitpakken van jouw inboedel. Een verhuizing die je zelf samenstelt kan je zo goedkoop maken als je zelf wil. Een verhuizing voor senioren is de meest kostbare manier van verhuizen. Het feit dat de inboedel doorgaans kleiner is zorgt ervoor dat de prijs alsnog binnen de perken valt.

Praktische bespaartips

Op een verhuizing valt gemakkelijk te besparen met deze tips.

  • Verkoop wat je niet nodig hebt. Een verhuizing is de uitgelezen kans om grote opruiming te houden. Zo hoef je minder spullen met je mee te nemen, en je verdient er nog wat geld mee ook. Je kan je oude spullen namelijk verkopen.
  • Regel een transporteur. En transporteur is doorgaans een stuk goedkoper dan een verhuisbedrijf. Je gebruikt een transporteur wanneer je een kleine inboedel hebt, of een inboedel die vooral uit grote stukken bestaat.
  • Verhuis met een container. Een verhuiscontainer is eveneens een manier om te besparen op je rekening. Je laadt jouw inboedel in een verhuiscontainer en laadt deze bij het nieuwe huis zelf weer uit. Voor 250 euro kan je verhuizen.

Offertes voor jouw voordeel

Offertes opvragen is de manier bij uitstek om te besparen bij je verhuizing. Je krijgt een aantal offertes op maat en weet precies waar je aan toe bent.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs