Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf rotterdamVerhuizen in of naar een grote stad brengt specifieke uitdagingen met zich mee en Rotterdam is hierop geen uitzondering. Toch is het spannend om een deel uit te kunnen maken van een bruisende en levendige metropool. Daarnaast hebben grote steden zoals Rotterdam ook veel verhuisbedrijven in de aanbieding bij wie jij je verhuizing probleemloos kunt regelen. Dit kan een voordeel zijn, maar het is ook lastig om uit al die verhuizers de beste kandidaat te kiezen. Hier vind je informatie over verhuisbedrijven in Rotterdam, krijg je tips over het verhuizen binnen deze stad en kun je ons advies gebruiken om de kosten voor je verhuizing zo laag mogelijk te houden.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Rotterdam? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

De 15 grootste verhuisbedrijven in Rotterdam

Als je gaat zoeken naar verhuisbedrijven in Rotterdam dan zal je direct zien dat er een grote, maar ook zeer gevarieerde aanbieding is. Particuliere-, zakelijke-, internationale-, kleine- en grote verhuisbedrijven liggen voor het oprapen. Heb je speciale wensen, zoals een veilig transport voor je kunstverzameling of een gestructureerde verhuizing van je archief, dan is dit in Rotterdam ook geen probleem. De tabel die volgt geeft je een overzicht van slechts 15 verhuisbedrijven in Rotterdam, geselecteerd op hun klantvriendelijkheid en kwaliteit.

 

  Verhuisbedrijf Rotterdam Bijzonderheden
1 Jan Schut Professioneel en 70 jaar ervaring, internationaal en nationaal
2 Chakverhuizing Low-budget, flexibel, serieus en ervaren
3 Snel en Veilig Verhuizen Snel, deskundig en dekking in geheel Nederland
4 De VerhuisPrins Verhuizers en klussers in één
5 Keurmerkverhuizer Goede klanttevredenheid en een breed scala aan services
6 De Meubeltaxi Nationale vakkundige verhuizingen van grote spullen
7 De Verhuisbeweging Betaalbaar, maar staat bekend om kwaliteit en service
8 Den Hollander Verhuizingen Professioneel, ervaren en volledige ontzorging
9 Team Relocations Een van de grootste internationale verhuisbedrijven ter wereld
10 SDV Service Verhuisbedrijf Verhuizingen plus een aantal handige extra diensten
11 Van Klaveren Verhuizingen Compleet verhuispakket voor particulieren en bedrijven
12 Van Alphen Verhuizingen Op maat gemaakte verhuizingen, 100 jaar verhuiservaring
13 Unimove Persoonlijk, ervaren en verhuizingen voor particulieren en scholen
14 ACI Groep Volledige ontzorging met veiligheid voorop
15 Quick Cargo Service Grote internationale verhuizer inclusief logistieke diensten

 

De kosten

In grote steden en de randstad betaal je vaak meer voor verhuizingen dan in andere gedeeltes van het land. Er zijn veel meer problemen met het verkeer, met het zoeken van parkeerplaatsen en verhuizen gaat nu eenmaal niet zo snel in dicht bevolkte omgevingen. De prijs voor jouw verhuizing zal voornamelijk afhankelijk zijn van jouw persoonlijke situatie en wensen. Ook het tijdstip van verhuizen maakt een verschil en de omvang van je inboedel. Het onderstaande overzicht geeft je een idee van waar je financieel mee te maken kunt krijgen, inclusief btw.

 

Uitgave verhuizen Prijs per eenheid
Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Wagen 50 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€70 per uur

€30 per uur

Internationaal verhuizen:

Binnen Europa

Amerika

Australië

 

€4000 – €6000 per verhuizing

€7500 – €9500 per verhuizing

€8500 – €10.500 per verhuizing

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Meubel af- en opbouw service

Tijdelijke opslagruimte

Verhuisdozen huren

Voorrijkosten

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

€35 per uur

Vanaf €30 per maand

€0,50 – €1,50 per doos + borg

€55

 

Verhuistips Rotterdam

Ga je verhuizen naar of binnen Rotterdam dan zal je met enkele uitdagingen te maken krijgen. Een ervaren verhuisbedrijf kan je hier goed over adviseren. Je kunt ook onze tips gebruiken om de verhuizing gemakkelijker te maken.

  • Parkeren: een groot probleem als je gaat verhuizen in Rotterdam is het parkeren. Vooral een grote verhuiswagen kun je niet overal kwijt. Regel ruim van tevoren je parkeervergunning en ga ter plekke kijken waar de wagen het beste kan worden neergezet.
  • Beschikbaarheid: een ander mogelijk obstakel is de beschikbaarheid van de verhuisbedrijven. Omdat er veel vraag is, zullen deze ver vooruit al volgeboekt zitten. Boek daarom je verhuizing tijdig, zodat je de data kunt kiezen die je nodig hebt.
  • Registreren: vergeet je niet ook te registreren in de gemeente Rotterdam, nadat je eenmaal bent verhuisd. Dit doe je binnen 5 dagen gemakkelijk online via deze link.

De prijsopbouw

Als je kijkt naar de manier waarop de prijs voor jouw verhuizing tot stand is gekomen, kun je gemakkelijk leren waar je het beste geld kunt besparen. Uiteraard is elke verhuizing anders en zullen de verhoudingen kunnen verschillen, maar je kunt ervan uitgaan dat het laden en lossen zo’n 40 procent van de totaalprijs zullen innemen, het transport neemt 30 procent in en de overige 30 procent is voor de extra uitgaven zoals vergunningen, voorrijkosten en kilometervergoedingen. Je kunt dus aardig wat besparen als je probeert zo min mogelijk extra diensten af te nemen. Doe je het laden en lossen zelf, dan kun je ook bijna de helft besparen.

prijsopbouw-verhuisbedrijf

 

Interessante bespaartips

Verhuizen in Rotterdam kan prijzig zijn. De volgende bespaartips kunnen je helpen de kosten laag te houden.

  • Het juiste tijdstip: verhuizers betaal je vaak per uur. Je kunt geld besparen door er zorg voor te dragen dat de verhuizing zo snel mogelijk kan plaatsvinden. Verhuis dus buiten de spits of op tijden dat je geen parkeergeld hoeft te betalen. Soms kan een extra verhuizer juist goedkoper zijn en kun je goed onderhandelen als je de verhuizer kunt helpen door je verhuizing doordeweeks te plannen en een gat in de agenda te vullen.
  • Doe het zelf: het is lang niet altijd goedkoper om een verhuizing zelf te organiseren. Simpelweg omdat je hier veel langer mee bezig bent dan een verhuisbedrijf. Je kunt echter wel bepaalde taken zelf doen, zoals het inpakken, het demonteren van de meubels en je kunt helpen bij het laden en lossen.

 

Vergelijk offertes

De beste manier om geld te besparen op je verhuizing is door offertes van verschillende verhuisbedrijven op te vragen. Doe je dit via onze vergelijkingstool dan zal je deze informatie in een korte tijd ontvangen, specifiek voor jouw situatie en in een handig overzicht.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs