Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf SchiedamDe regio Rotterdam is een regio die zich kenmerkt door de vele grote bedrijven die je er vindt. Veel mensen werken in de Randstad en forensen iedere dag vanuit hun huis naar hun werk toe. Daarbij trotseert men de snelwegen en de files die helaas ook bij de Randstad horen. Wie in de Randstad werkt maar dichterbij het werk wil gaan wonen komt al snel in Schiedam uit. Het is een stad met een hecht karakter waar het goed wonen is. Je bent in een heel korte tijd op je werk, waardoor je genoeg tijd overhoudt. We informeerden voor jou bij verhuisbedrijven in Schiedam naar hun diensten en de kosten daarvan.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Schiedam? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Welk verhuisbedrijf kies je

Vroeger had je alleen het traditionele verhuisbedrijf. Men kwam bij jou thuis, gaf verhuisdozen af en een maand later werd je hele inboedel in een verhuiswagen geladen. Op je nieuwe adres werd alles weer uitgepakt. Tegenwoordig helpen mensen elkaar vaker bij een verhuizing. Dat houdt in dat de doe het zelf verhuizing in populariteit toeneemt. Deze verhuizing stel je zelf samen. Je huurt een verhuiswagen met een chauffeur voor een bepaald aantal uren, en je kan het eventueel aanvullen met één of meer verhuishulpen. Je mag de aanvullende werkzaamheden ook zelf doen. De laatste verhuizing die heel populair is, is de seniorenverhuizing. Dit is een verhuizing voor senioren die kleiner gaan wonen, en een rustige begeleiding gedurende de verhuizing nodig hebben. Het bedrijf wat dit soort verhuizingen uitvoert heeft een verhuisregisseur in dienst die de volledige regie op zich neemt gedurende de verhuizing.

 

Lokale en regionale verhuisbedrijven

In en rondom Schiedam zijn behoorlijk wat verhuisbedrijven actief. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet, samen met de prijzen en hun dienstverlening.

Naam van het verhuisbedrijf Traditionele verhuizing, seniorenverhuizing of doe het zelf verhuizing Kosten verhuiswagen met chauffeur Kosten extra verhuizer.
Rico Verhuizingen Traditionele verhuizing en doe het zelf verhuizing 80 euro per uur 30 euro per uur
RMS Verhuisservice Traditionele verhuizing en seniorenverhuizing 95 euro per uur 40 euro per uur
Schot verhuis- en transportbedrijf Traditionele verhuizing en doe het zelf verhuizing 85 euro per uur 35 euro per uur
De Vaan verhuisservice Traditionele verhuizing, doe het zelf verhuizing en seniorenverhuizing  90 euro per uur Vanaf 37,50 euro per uur
Yourmove verhuisbedrijf Traditionele verhuizing en doe het zelf verhuizing 85 euro per uur Vanaf 39 euro per uur

 

Praktische verhuistips

Verhuizen is iets waar je slapeloze nachten van kan hebben. Met onderstaande verhuistips heb je een stuk minder stress.

  • Regel de inschrijving bij de nieuwe gemeente. Vanaf 30 dagen voor je verhuizing tot 5 dagen daarna moet jij je inschrijven bij de gemeente Schiedam. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.
  • Regel je huisarts goed. Een verhuizing is iets waarbij nogal eens een ongeval wil gebeuren. Het laatste wat je dan wil is een huisarts die nog helemaal in je oude woonplaats zit. Regel dus goed je huisarts voordat je gaat verhuizen. De zorgverzekeraar kan jou aangeven bij welke praktijk er nog plek is.
  • Vergeet je vaste lasten niet. Vaste lasten zoals de verzekeraar, je televisie en internet abonnement en je energie moet je niet vergeten. De verzekeraar breng je op tijd op de hoogte, net als je tv en internet provider. Dit zijn de bedrijven met een lange verwerkingsduur. De energie leverancier hoef je pas op het laatste moment op de hoogte te brengen. Je geeft je oude meterstanden in het oude huis door en je nieuwe meterstanden in het nieuwe huis.

Hoe de prijs van een verhuizing tot stand komt

Voor een groot deel heb je zelf in de hand hoeveel een verhuizing in jouw geval gaat kosten. We hebben de belangrijkste factoren die dit bepalen voor je op een rij gezet.

  • Hoeveel inboedel heb je. De grootte van je inboedel bepaalt voor een heel belangrijk deel de prijs van je verhuizing. Menig verhuisbedrijf heeft een tool waarop je kan berekenen hoeveel inboedel jij hebt. Je kruist simpelweg aan wat voor meubelen jij hebt. Daarnaast kan je voor jezelf heel globaal berekenen hoeveel inboedel je hebt aan de hand van de volgende vuistregel. Een alleenstaande heeft een inboedel van 15 a 20 kubieke meter. Een huishouden wat uit twee volwassenen bestaat heeft een inboedel van 25 a 30 kubieke meter. Een klein kind heeft een extra aandeel in de inboedel van 10 kubieke meter, terwijl een groot kind met meer bezittingen een aandeel van 10 a 15 kubieke meter heeft in de inboedel.
  • Over welke afstand wordt er verhuisd. Kom je vanaf de andere kant van het land gereden, dan zal de verhuizer er doorgaans voor kiezen om met meerdere verhuiswagens tegelijk te rijden. Dat drijft de prijs behoorlijk op. Reis je binnen Schiedam, dan kan je het af met een kleine verhuiswagen. Deze rijdt gewoon meerdere keren heen en weer tussen het oude en het nieuwe adres. Dit is wat goedkoper.
  • Een verhuislift nodig. Kom je op een etagewoning of in een appartement te wonen, dan is de keuze snel gemaakt voor een verhuislift. Veel mensen schrikken terug voor de prijs, die ligt tussen 30 en 100 euro per uur. Je haalt echter al snel je voordeel eruit doordat de verhuizing veel sneller vordert en je dus veel minder uren nodig hebt.

Praktische bespaartips

Verhuizen met voordeel is redelijk gemakkelijk met deze tips.

  • Verhuizen met een container. Deze service wordt vaak aangeboden door verhuisbedrijven die ook transporteur zijn. Je huurt een container en plaatst je inboedel erin. Ter plekke pak jij je inboedel weer uit en je zet je meubels en spullen in het nieuwe huis. Je doet het meeste werk hierbij zelf, en betaalt ongeveer 250 euro.
  • Verhuizen via een transporteur. Ga je verhuizen en heb je weinig inboedel, of alleen grote stukken voor de verhuiswagen; regel dan een transporteur. Jouw inboedel wordt van deur naar deur verhuisd, en je betaalt een fractie van de kosten die je anders zou maken bij een verhuisbedrijf.

Offertes regelen

Offertes zijn de manier om voordeel te behalen bij een verhuizing. Je krijgt met één muisklik meerdere offertes op maat om te vergelijken. Dat levert je gelijk een interessant voordeel op.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs