Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf SliedrechtMidden in de Randstad, onder de rook van Rotterdam, liggen de Drechtsteden. Het is een gebied waar steeds meer forensen gaan wonen. Ze werken in de Randstad en hebben geen zin om dagelijks een eind in de file te staan op weg naar hun werk. De huizen in de Drechtsteden zijn ruim en de steden en dorpen hebben een traditioneel eigen karakter. Sliedrecht is één van die Drechtsteden. Je woont tegen de rand van Rotterdam aan en bent binnen een half uur op je werk. We informeerden bij een aantal verhuisbedrijven naar hun dienstverlening en de tarieven die daarbij horen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Sliedrecht? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Verhuisbedrijven in meerdere soorten en maten

Verhuizen is iets wat iedereen het liefste op zijn eigen manier doet. De ene persoon heeft een hoop tijd om de verhuizing te laten plaatsvinden. Het liefste is diegene zelf aan het sjouwen met dozen en inboedel. De andere persoon geeft het werk het liefste uit handen. Hij heeft bij voorkeur een verhuizing die van A tot Z wordt geregeld. De laatste groep is de groep senioren die hun ruime woning verlaat en kleiner gaat wonen. Deze groep mensen heeft een speciale behoefte; men wil dat de hele verhuizing uit handen wordt genomen, maar daarbij is er behoefte aan begeleiding door het verhuisbedrijf. De verhuissector speelt in op deze drie groepen consumenten en komt met verhuizingen op maat.

Verhuisbedrijven in  Sliedrecht

Navraag bij een aantal verhuisbedrijven in Sliedrecht leverde ons de volgende informatie op.

Welk verhuisbedrijf kies je Volledige verhuizing, Seniorenverhuizing of doe het zelf verhuizing Tarief van verhuiswagen met één verhuizer Tarief van één extra verhuizer
C van Dijk verhuizingen BV Volledige verhuizing en doe het zelf verhuizing Vanaf 95 euro per uur Vanaf 40 euro per uur
Van Hees verhuizingen Doe het zelf verhuizing en volledige verhuizing Vanaf 80 euro per uur Vanaf 40 euro per uur
Verhuis Vaardig Alle soorten verhuizingen Vanaf 75 euro per uur Vanaf 40 euro per uur
KMT BV Volledige verhuizing Vanaf 85 euro per uur Vanaf 37,50 euro per uur


Praktische tips bij de verhuizing

Verhuizen brengt behoorlijk wat spanning met zich mee. Met de volgende praktische tips kom je de verhuizing een stuk meer

ontspannen door.

  • Regel de medische zaken vooraf. Kom je van buitenaf in Sliedrecht te wonen, regel dan eerst de huisarts op je nieuwe woonadres. Bij een verhuizing zit een ongeluk in een klein hoekje. Het is in dat geval wel zo handig om je huisarts alvast geregeld te hebben. Je zorgverzekeraar kan jou vertellen welke praktijk er nog ruimte heeft.
  • Schrijf je op tijd in bij de gemeente. Uiterlijk 30 dagen voor de verhuizing tot 5 dagen na de verhuisdatum moet jij je inschrijven bij de gemeente. Hoe dat werkt in de gemeente Sliedrecht zie je in deze link. Moet je naar het gemeentehuis toe, denk er dan aan dat je een afspraak moet maken.
  • Regel je vaste lasten. Je energieleverancier, je tv en internet provider en je verzekeraar; het zijn allemaal bedrijven die je op de hoogte moet stellen van je verhuizing. Je verzekeraar breng je vroeg op de hoogte, net als je tv en internet provider. Deze bedrijven hebben de langste verwerkingstijd. De energieleverancier informeer je pas wanneer je de meterstanden in je oude huis en de meterstanden in je nieuwe huis doorgeeft.

Hoe komt de prijs van jouw verhuizing tot stand

Hoeveel jij betaalt voor een verhuizing bepaal je voor een groot deel zelf. Het is namelijk afhankelijk van keuzes die je maakt bij de verhuizing en bepaalde factoren rondom jouw verhuizing. We hebben er een paar voor je op een rij gezet.

  • Hoe groot is jouw inboedel. De grootte van je inboedel is in de meeste gevallen leidend voor de kosten van een verhuizing. Je kan met een tool op de website van de verhuizer doorgaans aangeven wat voor meubels je in huis hebt. In andere gevallen komt de verhuizer bij je langs om de inboedel in te meten. Je mag voor jezelf de volgende vuistregels in acht nemen. Een volwassen persoon heeft ongeveer een inboedel van 15 a 20 kubieke meter. Een huishouden met twee volwassenen heeft een inboedel van 25 a 30 kubieke meter. Zijn er kleine kinderen in het huishouden, dan zijn die ieder goed voor een inboedel van ongeveer 10 kubieke meter. Grote kinderen zijn nog goed voor ieder ongeveer 10 a 15 kubieke meter inboedel, afhankelijk van de hoeveelheid persoonlijke bezittingen.
  • Wat is de waarde van jouw inboedel. De verhuizer kan een inschatting maken van de waarde van jouw inboedel. Dat is van groot belang, want bij een incident waarbij er schade ontstaat aan jouw inboedel moet de verhuizer goed verzekerd zijn. Heb je veel kostbaarheden, antiek, design meubels of bijvoorbeeld een dure piano; dan loopt de rekening daardoor al snel op.
  • Een verhuislift of niet. Een verhuislift is in veel gevallen gewenst. Denk bijvoorbeeld aan een verhuizing naar een etagewoning of naar een appartement. Een verhuislift voorkomt een hoop gezeul met meubels in een trappenhuis. Je betaalt tussen de 30 en 100 euro per uur voor een verhuislift. De prijs is bepalend voor de capaciteit van de verhuislift. Een goedkope verhuislift reikt tot een paar etages, maar een duurdere verhuislift komt wel tot de twaalfde verdieping van een gebouw.

Praktische bespaartips bij een verhuizing

Besparen bij een verhuizing doe je heel eenvoudig met onderstaande tips:

  • Verhuis met een container. De verhuizing met een container is het goedkoopste: de verhuizer plaatst een verhuiscontainer voor jouw huis, en als die is gevuld wordt deze voor het nieuwe huis neer gezet. Daar pak je hem weer uit. Je betaalt op die manier slechts 250 euro voor een professionele verhuizing.
  • Sorteer je spullen goed. Je zolder of berging staat vaak vol met spullen die je eigenlijk niet meer gebruikt. Kijk wat er nog te verkopen is, en gooi de rest weg. Zo verdien je nog snel wat extra en je hebt minder inboedel om te verhuizen.

Offertes vergelijken

Met het vergelijken van offertes valt het snelste winst te behalen. Met één muisklik te vergelijken.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs