Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

verhuisbedrijf TilburgOok in Tilburg zijn er voldoende kwalitatieve verhuisbedrijven waarbij je je verhuizing prima kunt laten verlopen. Tilburg is een gezellige stad met een mooi centrum, een universiteit en zo’n 200.000 inwoners. Kom je van ver, dan kan het zijn dat je even moet wennen aan het Tilburgs dialect, wat erg distinctief is. Een verhuisbedrijf in Tilburg vind je gemakkelijk met de onderstaande informatie.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Tilburg? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

De 5 grootste verhuisbedrijven in Tilburg

Tilburg is een vrij kleine stad en daarom zijn er niet heel veel verhuisbedrijven waaruit je kunt kiezen. Echter, zoals je ziet in het onderstaande overzicht, de bedrijven die er zijn bieden een variabele keuze aan. Zo kun je nationaal en internationaal verhuizen, is er een erkende verhuizer met vele jaren ervaring, kun je ook je kunstvoorwerpen veilig laten vervoeren en zijn er ook kleine regionale bedrijven met veel kennis over de regio. De 5 verhuisbedrijven beneden zijn uitgezocht op kwaliteit en klantvriendelijkheid.

 

  Verhuisbedrijf Tilburg Bijzonderheden
1 JNF Verhuizingen Nationale en internationale verhuizingen, verscheidene diensten
2 JL-verhuizingen Goede service, betrouwbaarheid, regionaal verhuizen
3 De Bresser Verhuizingen Particulier, zakelijk, nationaal en internationaal verhuizen en opslag
4 BB Diensten Nationale verhuizingen, meubel en witgoed verkoopservice
5 Nouwens Verhuizingen Erkende verhuizer, ruim 80 jaar verhuiservaring

 

De kosten

Ga je een verhuisbedrijf in Tilburg gebruiken, dan zal je minder kwijt zijn dan wanneer je een verhuisbedrijf uit de randstad kiest. Gemiddeld liggen daar de prijzen zo’n 5 procent hoger. Ook zal je minder problemen hebben met het verkeer en met het vinden van een parkeerplaats. Ga je naar het centrum verhuizen, dan kun je het beste je tijdstip goed uitkiezen, omdat het daar natuurlijk vooral met een grote verhuiswagen allemaal wat lastiger is. De prijs die jij betaalt voor je verhuizing hangt natuurlijk af van de omvang van je inboedel en van hoeveel je wilt uitbesteden. Wil je volledig worden ontzorgd, dan zal je meer betalen dan wanneer je alleen het transport regelt. In het overzicht beneden, kun je gemakkelijk informatie vinden over verschillende uitgaven waarmee je te maken kunt krijgen als je gaat verhuizen naar Tilburg.

 

Uitgave verhuizen Prijs per eenheid, inclusief btw
Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Wagen 50 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€70 per uur

€30 per uur

Internationaal verhuizen:

Binnen Europa

Amerika

Australië

 

€4000 – €6000 per verhuizing

€7500 – €9500 per verhuizing

€8500 – €10.500 per verhuizing

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Meubel af- en opbouw service

Tijdelijke opslagruimte

Verhuisdozen huren

Voorrijkosten

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

€35 per uur

Vanaf €30 per maand

€0,50 – €1,50 per doos + borg

€55

 

Verhuistips Tilburg

Ga je naar Tilburg verhuizen dan heb je aan de ene kant schitterende natuurparken binnen handbereik en aan de andere kant een gezellige stad met voldoende bibliotheken, ziekenhuizen, scholen en een goede openbaar vervoer verbinding. De volgende tips kun je gebruiken bij het verhuizen naar deze stad.

  • Studentenverhuizing: ga je studeren in Tilburg? Dan zal je waarschijnlijk een kamer huren in de binnenstad. Verhuizen naar het centrum is iets lastiger, omdat deze voornamelijk bestaat uit uitgaansgelegenheden en winkelstraten. Houd hier rekening mee en overweeg een bakfiets als je niet van ver komt.
  • Goed openbaar vervoer: er zijn 3 treinstations in Tilburg en voldoende busverbindingen. Je kunt dus snel in een andere stad zijn. Vergeleken bij Eindhoven is Tilburg aardig wat goedkoper om te wonen en kun je met het openbaar vervoer binnen een half uur in Eindhoven zijn.
  • Registreren: je moet je niet vergeten te registreren bij de gemeente Tilburg. Dit doe je maximaal 5 dagen na je verhuizing, anders kun je een boete krijgen. Registreren kun je doen bij het gemeentehuis, via een formulier dat je downloadt of digitaal via de website.

 

De prijsopbouw

De prijsopbouw van jouw verhuizing zal verschillen van een andere verhuizing. Dat komt doordat je zelf kiest hoeveel je wilt uitbesteden en van welke diensten je allemaal gebruik wilt maken. In een gemiddelde situatie in Tilburg zal ongeveer 30 procent van je kosten gaan naar het transport. Het laden en lossen neemt 40 procent van de prijs in, dus deze kun je besparen als je dit zelf doet. De overige 30 procent zijn voor extra kosten zoals het huren van een handyman, de kilometervergoeding, eventuele parkeerkosten en een inpakservice. Door zo veel mogelijk zelf te doen en je verhuizing simpel te houden zal je daarom ook flink wat geld van de prijs af kunnen halen.

 

prijsopbouw-verhuisbedrijf

Interessante bespaartips

In principe kun je je verhuizing dus tot op zekere hoogte zo goedkoop en duur maken als je zelf wilt. Hoe meer je uitbesteedt, hoe meer je betaalt. Op factoren zoals de omvang van je inboedel en de inhoud van de bus die je nodig hebt, heb je uiteraard geen inspraak. Je kunt de onderstaande bespaartips gebruiken om niet te veel te betalen voor je verhuizing.

  • Een extra verhuizer: verhuisbedrijven betaal je vaak per uur. Dat betekent dat verhuizingen die langer duren, bijvoorbeeld omdat het busje te klein is of omdat je veel spullen hebt, duurder zijn. Een extra verhuizer inhuren kan je dan soms geld besparen.
  • Doe het zelf: als je niet veel spullen verhuist kun je ook overwegen een aanhanger te huren en zelf te gaan verhuizen. Dit kost maar €20 per dag. Ook het huren van een busje is goedkoper dan het inhuren van een verhuisbedrijf. Bekijk dus alle opties.

 

Vergelijk offertes

Als je precies wilt weten hoeveel jouw verhuisbedrijf in Tilburg kost, kun je met onze vergelijkingstool gemakkelijk een aantal offertes opvragen en snel ontvangen. Deze kun je vergelijken en het beste verhuisbedrijf vinden voor jouw verhuizing.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs