Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf UtrechtUtrecht wordt wel eens omschreven als één van de mooiste steden van Nederland. Het is dan ook niet vreemd dat er veel verhuizingen plaatsvinden. Utrecht ligt erg centraal, heeft een mooie binnenstad, is erg geschikt voor gezinnen en heeft een bruisend nachtleven. Er zijn dan ook nogal wat verhuisbedrijven te vinden in Utrecht en als jij daar gaat verhuizen zal je zeker een verhuizer kunnen uitkiezen. De vraag is echter even of je er de beste verhuizer uit kunt pikken. Hier vind je informatie over verhuisbedrijven in Utrecht. Deze kun je gebruiken voor het vinden van het juiste bedrijf en om je verhuizing zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Utrecht? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

De 10 grootste verhuisbedrijven in Utrecht

Utrecht is een studentenstad. Dat betekent dat je er vrij veel budgetverhuizers kunt vinden. Daarnaast is het ook een stad waar volwassenen zich toe aangetrokken voelen. Voor bedrijven is de centrale ligging perfect. Om die reden vind je in Utrecht ook gespecialiseerde verhuisbedrijven, erkende verhuisbedrijven, verhuisbedrijven met tientallen jaren ervaring en bedrijven die je alles uit handen nemen. Het onderstaande overzicht kan je alvast helpen bij het vinden van een goed verhuisbedrijf voor jou. Deze zijn uitgekozen op kwaliteit en klantvriendelijkheid.

 

  Verhuisbedrijf Utrecht Bijzonderheden
1 Verhuisbedrijf Utrecht Vakkundige betaalbare verhuizing, volledige ontzorging mogelijk
2 Premium Movers Vriendelijke en professionele service, opslag ook mogelijk
3 Verhuiscompany Internationale en nationale verhuizingen, particulieren en bedrijven
4 Pack and Go Professionele verhuizingen en meubeltransporten
5 Bikkel Movers Kleinschalige verhuizers, nadruk op samenwerking en flexibiliteit
6 Fa. Joh. Niekerk en Zn. Traditioneel, 80 jaar ervaring, kwalitatief en klantgericht
7 Busje Komt Zo Low-budget, veel verschillende diensten, snel en flexibel
8 UTS van der Lee Erkende verhuizer, internationaal en nationaal, volledige ontzorging
9 Verhuis Goedkoop Persoonlijke nationale verhuizingen, jarenlange ervaring
10 Verhuisspecialist Op maat gemaakte verhuizingen voor de zakelijke markt

 

Kosten verhuisbedrijf Utrecht

Verhuizen is niet goedkoop en in steden zoals Utrecht ligt de prijs vaak net nog iets hoger dan in provincies verder buiten de randstad. De prijs is uiteraard afhankelijk van wat jij van je verhuizing nodig hebt, maar in het onderstaande overzicht vind je de gemiddelde prijzen voor Nederland. Deze zijn inclusief btw. Zoals je kunt zien betaal je voornamelijk voor het huren van de verhuiswagen en eventuele extra kosten. Hoe groter je verhuizing, hoe langer het transport en hoe meer taken je uitbesteedt, hoe meer je extra betaalt.

Uitgave verhuizen Prijs per eenheid
Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Wagen 50 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€70 per uur

€30 per uur

Internationaal verhuizen:

Binnen Europa

Amerika

Australië

 

€4000 – €6000 per verhuizing

€7500 – €9500 per verhuizing

€8500 – €10.500 per verhuizing

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Meubel af- en opbouw service

Tijdelijke opslagruimte

Verhuisdozen huren

Voorrijkosten

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

€35 per uur

Vanaf €30 per maand

€0,50 – €1,50 per doos + borg

€55

 

Verhuistips Utrecht

Ga je verhuizen naar Utrecht, dan zal je tegen een aantal uitdagingen lopen die je misschien niet had aan zien komen. Als het goed is zou je verhuisbedrijf hier al aardig bekend mee zijn, maar met de volgende tips kun je het jezelf alvast gemakkelijker maken.

  • Boek op tijd: in grote steden zoals Utrecht is er veel vraag naar verhuisbedrijven. Daardoor zitten ze vaak aardig volgeboekt. Heb je een datum in gedachten, boek dan nu alvast omdat iemand anders je snel voor is.
  • Parkeerproblemen: analyseer de buurt waar je naartoe verhuist goed en kijk waar de grote verhuiswagen het beste kan parkeren. Historische steden zoals Utrecht zijn mooi, maar staan bekend om hun parkeerproblemen.
  • Registreren: vergeet je ook niet maximaal 5 dagen na de verhuizing te registreren bij de gemeente. Dit kun je persoonlijk doen, schriftelijk, maar het gemakkelijkste doe je dit simpelweg online via deze link.

 

De prijsopbouw

De totaalprijs voor je verhuizing is opgebouwd uit transportkosten, laad- en loskosten en overige uitgaven. Onder deze laatste kun je de extra diensten die je afsluit verstaan, maar ook het geld voor de parkeervergunning of kilometervergoeding. Door te kijken naar de opbouw kun je bepalen waar je geld kunt besparen. Het laden en lossen neemt bijvoorbeeld 40 procent van de eindprijs in beslag wat betekent dat je dit bespaart als je het zelf doet. De extra diensten en uitgaven zullen zo’n 30 procent innemen dus door je verhuizing zo simpel mogelijk te houden kun je ook besparen. De overige 30 procent is dan nog voor het transport.

 

prijsopbouw-verhuisbedrijf

Interessante bespaartips

Geld uitgeven aan een soepele verhuizing is niet erg, maar het is niet de bedoeling dat je te veel betaalt. Besteed daarom aandacht aan de onderstaande tips, zodat je de kosten in bedwang kunt houden.

  • Verhuis doordeweeks: een doordeweekse verhuizing is aanzienlijk goedkoper dan een verhuizing buiten kantooruren. Op zondag betaal je soms wel 100 procent meer. Toch zijn verhuizingen in het weekend populairder. Plan je jouw verhuizing doordeweeks in dan is de beschikbaarheid beter en betaal je niet de hoofdprijs.
  • Kort maar krachtig: de sleutel tot goedkoper verhuizen is door deze zo kort mogelijk te laten duren. Je betaalt namelijk per uur. Overweeg daarom zelf veel voorbereidend werk te doen, een extra verhuizer aannemen kan soms ook goedkoper uitpakken, plan de verhuisroute goed en verhuis nooit in de spits.

 

Vergelijk offertes

Misschien de beste manier om geld te besparen is door grondig marktonderzoek te doen. De eerste stap kun je hier zetten, op onze website, met gebruik van onze onafhankelijke vergelijkingstool. Deze tool kan je in een korte tijd helpen aan op maat gemaakte offertes van verhuisbedrijven uit jouw regio.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs