Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

verhuisbedrijf VlaardingenRotterdam is een prachtige wereldstad met een overvloed aan werkgelegenheid. Steeds meer mensen die in Rotterdam werken zoeken voor hun woongenot echter de rust van een randgemeente op. Een randgemeente die zich mag verheugen in een toenemende populariteit is Vlaardingen. Het is een stad met een eigen karakter en met een snelle verbinding naar Rotterdam.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Vlaardingen? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Verhuizen zoals jij dat wil

Verhuizen is iets wat je niet dagelijks doet; ieder huishouden wat gaat verhuizen heeft dan ook zo zijn eigen gewoontes. De ene persoon heeft een hoop tijd wanneer hij gaat verhuizen. Deze persoon zal zelf zijn verhuisdozen op zijn gemak inpakken en op het nieuwe adres alles weer rustig terugzetten. Iemand anders heeft veel minder tijd voor een verhuizing; er is een drukke baan, of een intensief gezin. Deze persoon wil een verhuizing waarbij hij zoveel mogelijk ontzorgd wordt. De laatste groep die je terugziet bij verhuizende mensen zijn de senioren. Zij verlaten hun grote woning en gaan kleiner wonen in de buurt van de kinderen en kleinkinderen. Voor al deze groepen verhuizende huishoudens heeft de verhuissector zijn mogelijkheden aangepast. Er zijn meerdere soorten services die worden geleverd.

Een verhuisbedrijf naar wens

We informeerden bij een aantal verhuisbedrijven naar de dienstverlening en naar de prijzen die men daarvoor berekent. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Welk verhuisbedrijf schakel je in Dienstverlening complete verhuizing, seniorenverhuizing of doe het zelf verhuizing Prijs van een verhuiswagen met 1 verhuizer per uur Prijs van een extra verhuizer
Batenburg & Zwanenburg All-in verhuizing en doe het zelf verhuizing. Tevens transporteur Vanaf 85 euro Vanaf 37,50 euro
D. Vernout All-in verhuizing en seniorenverhuizing Vanaf 85 euro per uur Vanaf 40 euro per uur
Dijkshoorn verhuizingen Alle soorten verhuizingen en tevens transporteur Vanaf 85 euro per uur Vanaf 37,50 euro per uur
Blonk verhuizingen Alle soorten verhuizingen, specialiteit gezinnen en senioren Vanaf 90 euro per uur Vanaf 40 euro per uur
Easy Courier All-in verhuizing en doe het zelf verhuizing, tevens transporteur Vanaf 80 euro per uur Vanaf 39 euro per uur


Praktische tips bij jouw verhuizing

Een verhuizing zorgt voor nogal wat ongemak. Dat kunnen we niet wegnemen, maar met deze tips wordt jouw verhuizing wel een stuk

overzichtelijker.

  • Regel de vaste zaken eerst. De administratieve handelingen zoals het overzetten van je energielevering, je verzekeringen en je tv en internetprovider moet je niet vergeten. Regel deze zaken ruimt vooraf. Je tv en internetprovider heeft ruim de tijd nodig om een mutatie door te voeren.
  • Schrijf je in bij de gemeente. In de periode van 30 dagen voor je verhuizing tot 5 dagen daarna kan jij je laten inschrijven bij de gemeente Vlaardingen. Dat kan via je DigiD maar je kan ook persoonlijk op afspraak op het gemeentehuis komen. Via deze link zie je wat er van je wordt verwacht.
  • Zoek een huisarts. Bij een verhuizing zit een ongeluk in een klein hoekje. Regel daarom eerst je huisarts wanneer je gaat klussen in je nieuwe huis. Zeker wanneer je vanuit een andere gemeente in Vlaardingen komt wonen is dit een must. Jouw zorgverzekeraar kan je vertellen welke huisarts er nog plek heeft in zijn praktijk.

Hoe wordt de prijs van jouw verhuizing bepaald

Hoeveel je betaalt voor jouw verhuizing bepaal je zelf aan de hand van een aantal factoren en keuzes die je maakt.

  • De omvang van jouw inboedel. Veel verhuisbedrijven hebben een tool online waarmee jij kan bepalen hoe groot jouw inboedel is. Aan de hand van een hele lijst meubelstukken bepaal jij de omvang van jouw inboedel. In andere gevallen komt de verhuizer bij jou langs om de omvang van jouw inboedel zo goed mogelijk in kaart te brengen. Er vindt ook een taxatie van jouw inboedel plaats.
  • De waarde van jouw inboedel. Heb jij in je huis kostbare kunstwerken, schilderijen, dure design meubelen of bijvoorbeeld een prijzige piano, dan is het zaak dat je kijkt naar de aansprakelijkheidsverzekering van de verhuizer. Deze gaat vaak tot een bepaalde vergoede waarde per incident. Kijk ook naar het eigen risico per incident; dit is een goede graadmeter bij jouw keuze voor een verhuizer. Een verhuizer die dit allemaal goed geregeld heeft is doorgaans wel wat duurder.
  • De hulpmiddelen die nodig zijn. Verhuis je naar een bovenwoning of naar een flat, dan wordt daar vaak gebruik gemaakt van een verhuislift. Dit is een hulpmiddel waarmee jouw inboedel van buitenaf van of naar je huis wordt gebracht. Een verhuislift huur je bij je verhuizer voor een prijs tussen 30 en 100 euro per uur. De prijs bepaalt wel de capaciteit van de verhuislift. Een goedkope verhuislift komt tot de zevende tot negende etage terwijl een dure verhuislift wel tot de twaalfde tot achttiende etage komt.
  • De extra services van je verhuisbedrijf. Levert een verhuisbedrijf jou de verhuisdozen, dan vind je die weer terug op de factuur. Je huurt ze doorgaans voor een paar euro per doos. Is er een verhuisregisseur nodig om de verhuizing voor jou inzichtelijker te maken, dan betaal je daar ook een uurloon voor.

Besparen op jouw verhuizing

Besparen op jouw verhuizing is redelijk gemakkelijk met onderstaande tips.

  • Huur een verhuiscontainer. Een verhuisbedrijf wat ook transporteur is kan aan jou één of meerdere verhuiscontainers ter beschikking stellen. Die vul je bij je oude huis en bij je nieuwe huis pak je ze zelf weer uit. Dat scheelt een stuk arbeidsloon; vanaf 250 euro kan je dan verhuizen.
  • Huur een transporteur. Wil jij je grote stukken gewoon in één keer laten verhuizen terwijl je zelf de rest doet; huur dan een transporteur. Je betaalt een stuk minder voor de dienstverlening, maar je hebt wel meer werk aan het ontruimen van je oude huis en het inruimen van je nieuwe huis.

Regel offertes

Offertes zijn de manier om te besparen op de kosten van je verhuizing. Met een muisklik vraag je er meerdere op waarbij rekening wordt gehouden met jouw situatie. Vergelijken levert voordeel op.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs