Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

verhuisbedrijf VoorburgIn de regio Den Haag zijn veel grote bedrijven gevestigd. Wie dagelijks naar zijn werk reist staat daarvoor nogal wat uren in de file. Woonplaatsen als Voorburg zijn dan ook een toevluchtsoord voor forensen die liever in de buurt van hun werkplek wonen. We informeerden voor jou naar de kosten van een verhuisbedrijf in Voorburg.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Voorburg? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Verhuizen met een bepaald budget

Wie gaat verhuizen ziet doorgaans enorm op tegen de kosten van een verhuizing. De verhuizer zoals we die in het verleden voornamelijk tegen kwamen wist namelijk behoorlijk van rekenen. Tegenwoordig houden verhuisbedrijven steeds vaker rekening met de financiële positie van huishoudens. De traditionele verhuizing waarbij de verhuizer nagenoeg al het werk uit handen neemt wordt nog volop uitgevoerd, maar steeds vaker hebben verhuisbedrijven ook de low budget verhuizing in hun pakket zitten. Je regelt dan zelf het in – en uitladen van jouw inboedel en maakt daarbij gebruik van een verhuiswagen met chauffeur. De laatste nieuwe groep consumenten die verhuist is de groep senioren. Zij verlaten hun grote woning en gaan kleiner wonen. Vaak gaat men in de buurt van de kinderen wonen.

 

Een verhuisbedrijf op maat

We informeerden bij een aantal verhuisbedrijven naar hun dienstverlening en naar de tarieven die men daarvoor hanteert. We onderscheiden het all-in verhuisbedrijf, het budget verhuisbedrijf en het senioren verhuisbedrijf. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Welk verhuisbedrijf schakel je in All-in verhuizing, budget verhuizing of senioren verhuisbedrijf Tarief voor verhuiswagen met chauffeur, tevens verhuizer Tarief voor één extra verhuizer
Inboedel taxi Alle soorten verhuizingen, tevens transporteur 75 euro 35 euro
Zaat Anno 1870 Verhuisbedrijf Alle soorten verhuizingen 80 euro 40 euro
Verhuisbedrijf ’t Hoentje & Van der Zalm Alle soorten verhuizingen, tevens tegen meerprijs verhuisregisseur 100 euro per uur, minimaal 4 uur 40 euro per uur, minimaal 4 uur
P. J. Van der Wansem Alle soorten verhuizingen, tevens piano verhuizing Vanaf 85 euro per uur Vanaf 35 euro per uur
OMA Verhuisbedrijf Alle soorten verhuizingen, tevens verhuisregisseur tegen meerprijs Vanaf 85 euro per uur Vanaf 37,50 euro per uur

 

Goede tips tijdens je verhuizing

Een verhuizing kan je slapeloze nachten bezorgen. We hebben een aantal zaken die je echt eerst moet regelen voor je op een rij gezet.

  • Je tv en internet aansluiting. Tv en internet zijn van het grootste belang in een huishouden. Regel de verhuizing zo snel mogelijk bij je provider. Er zijn vaak nog een aantal handelingen nodig voordat je ook op je nieuwe adres gebruik van tv en internet kan maken.
  • De inschrijving in je nieuwe gemeente. In je nieuwe woonplaats moet jij je 30 dagen vooraf tot 5 dagen na de verhuizing inschrijven. Met deze link zie jij gelijk of je dat per DigiD of persoonlijk op het gemeentehuis moet doen.
  • Zoek een huisarts. Bij een verhuizing wil er nog wel eens wat mis gaan. Het is dan ook maar goed om een huisarts in je nieuwe woonplaats achter de hand te hebben. Jouw zorgverzekeraar heeft een overzicht van praktijken waar nog plek is.

Hoe de prijs van jouw verhuizing tot stand komt

De prijs van je verhuizing bepaal je voor een heel groot gedeelte zelf door bepaalde factoren bij jouw verhuizing. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Hoeveel spullen heb je. De omvang van jouw inboedel is grotendeels bepalend voor de kosten van de verhuizing. Een verhuisbedrijf heeft vaak een tool waarop jij kan aangeven welke meubelstukken je hebt. Vervolgens rolt daar een totaal uit van de omvang van jouw inboedel. Is zo’n hulpmiddel er niet, dan komt de verhuizer zelf de afmeting van jouw inboedel inschatten. Aan de hand daarvan krijg jij een offerte voor jouw verhuizing.
  • Wat is de waarde van jouw spullen. Een erkende verhuizer heeft een goede verzekering voor jouw inboedel tijdens de verzekering. Wanneer je waardevolle spullen in jouw inboedel hebt zoals sieraden, kunstwerken, een dure piano of kostbare design meubels is het de moeite waard om een erkende verhuizer in te schakelen. Deze is wat duurder maar je krijgt er meer voor terug en je loopt minder risico tijdens de verhuizing.
  • Gebruik van hulpmiddelen. Een appartement is voor een verhuizer beter te bereiken met een verhuislift. Deze zal je apart moeten inhuren bij een verhuizing. Je betaalt er tussen de 30 en 100 euro per uur voor. Verhuis je naar een lage etage, dan kan je volstaan met een goedkope verhuislift. Ga je naar een hoger gelegen etage, dan is een duurdere verhuislift met een hoger bereik een betere keuze.

Besparen op jouw verhuizing

Besparen op je verhuizing gaat gemakkelijker dan je denkt met deze tips.

  • Sorteer je inboedel. Heb je een zolder of een berging; grote kans dat daar een hoop spullen in staan die je niet eens mee wil nemen. Sorteer eerst je spullen; verkoop wat je kwijt wil en gooi weg wat kapot is. Het scheelt een hoop.
  • Een transporteur in plaats van een verhuizer. Een transporteur is een stuk goedkoper dan een verhuizer. Wanneer je alleen maar grote stukken wil verhuizen is het voordeliger om die op deze manier te laten vervoeren. Je bent wel zelf langer bezig met het in- en uitpakken van jouw inboedel, maar de kosten zijn lager.

Vergelijk de prijzen

Wil jij weten wie voor jou de beste verhuizer is; vraag dan eerst offertes op. Dat doe je met onderstaande knop. Je krijgt een paar offertes op maat en weet gelijk waar je aan toe bent.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs