Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf VoorschotenWie in Den Haag werkt wil daar niet altijd wonen. Dat is de reden waarom veel mensen verhuizen naar de plaatsen in de rand van Den Haag. Een woonplaats die bekend staat om zijn mooie huizen en weldadige woonomgeving is Voorschoten. We informeerden voor jou naar lokale verhuisbedrijven naar de prijzen die men berekent voor een verhuizing en naar de dienstverlening.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Voorschoten? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Dienstverlening die het verschil maakt

De dienstverlening van verhuisbedrijven is nogal verschillend. Je hebt verhuisbedrijven die jou compleet ontzorgen. Je krijgt een service waarbij de verhuisdozen worden afgegeven waarna jij je inboedel klaarmaakt voor de verhuizing. Op je nieuwe adres wordt alles weer zo goed als op zijn plek gezet. De tegenpool is het verhuisbedrijf wat op een doe het zelf basis werkt. Jij regelt een verhuiswagen met chauffeur bij een verhuisbedrijf en daarnaast steek je zelf de handen flink uit de mouwen. Een methode die steeds populairder wordt is de senioren verhuizing. Dit speelt uiteraard in op het feit dat senioren kleiner gaan wonen, maar meer begeleiding nodig hebben bij de verhuizing.

 

Welk bedrijf schakel jij in

We informeerden voor jou bij meerdere verhuisbedrijven in de regio voorschoten naar hun dienstverlening en naar hun tarieven. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Lokaal/regionaal verhuisbedrijf naam Volledige verhuizing, doe het zelf verhuizing of senioren verhuizing Prijs voor verhuiswagen met chauffeur per uur Prijs voor verhuishulp per uur
Inboelservice de Kroonluchter Alle soorten verhuizingen Vanaf 85 euro per uur Vanaf 40 euro per uur
RVR verhuisdiensten Volledige verhuizing en senioren verhuizing Vanaf 90 euro per uur Vanaf 37,50 euro per uur
We Move Volledige verhuizing en doe het zelf verhuizing Vanaf 80 euro per uur Vanaf 37,50 euro per uur
OMA verhuisbedrijf Alle soorten verhuizingen Vanaf 80 euro per uur Vanaf 40 euro per uur
Lagerberg Verhuisgroep Alle soorten verhuizingen, ook transporteur Vanaf 75 euro per uur Vanaf 35 euro per uur

 

Waar je aan moet denken

Bij een verhuizing komt er een hoop op je af. Denk onder andere aan de nu volgende zaken.

  • Regel een huisarts. Bij het klussen ligt een ongelukje op de loer. Regel dan ook eerst je huisarts wanneer je vanuit een andere gemeente in Voorschoten komt te wonen. Jouw zorgverzekeraar heeft zicht op huisartsenpraktijken die nog niet vol zitten.
  • Regel je inschrijving in de gemeente. In de gemeente inschrijven moet je tussen de dertigste dag voor je verhuizing en de vijfde dag na je verhuizing doen. Je kan dat per DigiD of per persoonlijk bezoek aan het gemeentehuis doen. Dit kan via deze link.
  • Denk aan je tv en internet. Jouw tv en internet, maar ook je verzekering en je energieleverancier moeten op de hoogte worden gebracht van jouw verhuizing. De tv en internet provider en de verzekeraar moet je bijtijds op de hoogte brengen; de energieleverancier hoeft pas op het laatst je meterstanden van je oud en je nieuwe huis te weten.

Jij bepaalt hoeveel je betaalt voor je verhuizing

Verhuizen kost een hoop geld en energie. Hoeveel jij betaalt voor je verhuizing heb je voor een heel belangrijk deel zelf in de hand.

  • Hoeveel inboedel heb je. De afmeting van je inboedel is bepalend voor de kosten van de verhuizing. De verhuizer kan dat inmeten aan de hand van een online tool die jij invult. Je vinkt aan welke meubels en andere zaken je hebt en de verhuizer berekent de inboedel. In andere gevallen komt de verhuizer bij je langs om jouw inboedel in te meten. Ga in geen geval akkoord met een globale inschatting door de telefoon. De rekening zal dan altijd tegenvallen.
  • Jouw nieuwe of oude woning. Woonde je voorheen in een bovenwoning of appartement of ga je daar wonen; dan kan je het beste gebruik maken van een verhuislift. Die regel je via de verhuizer voor een prijs tussen 39 en 99 euro per uur. De prijs bepaalt het bereik van de verhuislift. Een goedkope verhuislift komt tot de zesde etage; een dure verhuislift komt boven de twaalfde etage.
  • De waarde van jouw inboedel. Naast de omvang van je inboedel is ook de waarde van belang. Heb je een hoop kunst en antiek in je huis of een dure piano; dan is het zaak dat jouw verhuizer goed verzekerd is tegen schade. Een erkende verhuizer heeft doorgaans een laag eigen risico en een hoog verzekerd bedrag. Een verhuizer die geen keurmerk heeft zal een lager verzekerd bedrag en een eigen risico tot soms wel 750 euro per incident hebben.

Besparen op jouw verhuizing

Je kan redelijk gemakkelijk besparen op je verhuizing met deze adviezen:

  • Eerst je inboedel sorteren. Het sorteren van je inboedel scheelt een hoop kubieke meters. Staat je zolder of je berging vol; kijk eerst wat je wel en wat je niet wil meenemen naar het nieuwe huis. Wat niet mee gaat kan eventueel nog worden verkocht. Wie weet heb jij een goudmijn in je berging.
  • Een transporteur huren. Een transporteur is een stuk goedkoper dan een verhuizing. Zeker bij een inboedel die vooral bestaat uit grote stukken is dit een aantrekkelijk alternatief. Je bent dan wel zelf verantwoordelijk voor het transport van jouw meubilair binnenshuis.

Vraag eerst om offertes

Offertes zijn de gemakkelijkste manier om je voordeel te behalen. Je kan direct vergelijken welke verhuizer bij jouw wensen aansluit en welke prijs je daarvoor betaalt.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs