Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf WaddinxveenHet Groene Hart is een reeks woonplaatsen vlak bij de Randstad. Het is een heerlijke streek om in te wonen voor mensen die houden van ruimte maar die daarnaast graag in de buurt van hun werk wonen. Waddinxveen is een duidelijke groeigemeente waar het goed toeven is voor forenzen. We informeerden voor jou bij een aantal verhuisbedrijven naar hun services en kwamen tot een aantal bevindingen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Waddinxveen? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Wat voor soort consument ben jij

Er is tegenwoordig een onderscheid in de huishoudens die gaan verhuizen in of naar Waddinxveen. Allereerst zijn daar de mensen die het liefste zoveel mogelijk werk uit handen geven bij hun verhuizing. Ze krijgen een maand vooraf hun verhuisdozen thuis bezorgd waarna men aan het inruimen gaat. De meubels worden op de dag van de verhuizing door het verhuisbedrijf gedemonteerd en in het nieuwe huis weer gemonteerd. Deze all-in verhuizing is nog altijd mateloos populair. Dan is er de consument die prima een aantal zaken zelf wil doen bij zijn verhuizing. Deze consument regelt alleen een verhuiswagen met chauffeur en sjouwt mee met dozen en inboedel. Ook regelt deze consument zijn eigen verhuismiddelen. De laatste groep is de groep senioren die verhuist. Men gaat kleiner wonen, en dichter in de buurt van de kinderen. Voor deze groep is er het seniorenverhuisbedrijf. Men geeft dan en extra dienstverlening in de vorm van bijvoorbeeld een verhuiscoach.

Welk verhuisbedrijf past bij jou

We informeerden bij een aantal verhuisbedrijven naar hun dienstverlening en naar de prijzen die daarvoor berekend worden. Men kwam met de volgende tarieven.

Naam van lokaal of regionaal verhuisbedrijf Traditionele verhuizing, seniorenverhuizing of doe het zelf verhuizing Kosten van een verhuiswagen, met verhuishulp annex chauffeur Extra verhuishulp
De Asscheman Verhuizers Traditionele verhuizing en Doe het Zelf verhuizing Vanaf 90 euro per uur Vanaf 45 euro per uur
Rob van den Berg Transport Traditionele verhuizing en doe het zelf verhuizing Vanaf 80 euro per uur Vanaf 35 euro per uur
Blonk Verhuizingen Gespecialiseerd in seniorenverhuizingen Vanaf 85 euro per uur Vanaf 40 euro per uur
Verhuisbedrijf OMA Traditionele en seniorenverhuizingen Vanaf 80 euro per uur Vanaf 40 euro per uur
Regioverhuizers Alle soorten verhuizingen Vanaf 85 euro per uur Vanaf 39 euro per uur

 

Zaken die je moet regelen

Bij een verhuizing is een hoop te regelen. Een aantal zaken waar je niet snel aan denkt hebben we op een rij gezet.

  • De huisarts kiezen. Kom je niet uit Waddinxveen, regel dan eerst een huisarts op je nieuwe adres. Jouw zorgverzekeraar heeft een overzicht van huisartsenpraktijken die nog ruimte hebben voor nieuwe patiënten.
  • Je verzekeraar en je tv en internetprovider. Belangrijke zaken rondom de verhuizing zou je haast vergeten. Je verzekeraar en je tv en internetprovider hebben een paar weken tijd nodig om mutaties door te kunnen voeren.
  • Inschrijven bij de gemeente. Regel op zijn vroegst 30 dagen voor de verhuisdatum en op zijn laatst 5 dagen na de verhuisdatum jouw inschrijving bij de gemeente, dit kan via deze link. Je kan inschrijven per DigiD of via bezoek aan het gemeentehuis. Denk eraan dat een afspraak maken verplicht is.

Bepaal de prijs van jouw verhuizing

Een verhuizing is eigenlijk altijd te duur. Het is goed om vooraf te berekenen hoeveel je kwijt bent voor de dienstverlening van het verhuisbedrijf. Dat hangt af van de volgende factoren:

  • Hoeveel inboedel neem je mee. De afmeting van jouw inboedel is heel belangrijk voor de prijs van de verhuizing. De verhuizer zal een inschatting maken van jouw inboedel via een online tool op de website, of via een persoonlijk bezoek voor de verhuizing. Aan de hand daarvan krijg je een offerte op maat. De hoeveelheid inboedel is belangrijk voor het bepalen van het aantal verhuiswagens wat nodig is en de hoeveelheid ritten die gemaakt moet worden.
  • Hoeveel is jouw inboedel waard. Heb je een hoop antiek in je huis, of heb je dure design meubels, dan is het goed om een verhuizer te kiezen die een goede verzekering heeft. Kies in dat geval absoluut voor een Erkende Verhuizer. Deze verhuizers hebben een goede verzekering en een laag eigen risico per incident. Let je hier niet op, dan zou je zomaar tot een eigen risico van 750 euro per incident kunnen uitkomen.
  • Naar wat voor woning ga je toe. Ga je naar een etagewoning of appartement, dan zal de verhuizer adviseren om een verhuislift te huren. Dat voorkomt een hoop gesjouw met meubilair in trappenhuizen en oponthoud in de lift. Een dergelijke verhuislift regel je per uur en hij kost tussen 30 en 99 euro. Je bent sneller klaar met je verhuizing dus uiteindelijk bespaar je geld.

Besparen op jouw verhuizing

Besparen op je verhuizing doe je redelijk gemakkelijk met deze bespaartips:

  • Neem niet alles mee. Veel spullen achterin je kasten, in je berging en op zolder gebruik je haast nooit. Sorteer eerst goed je inboedel voordat je alles in dozen pakt. Zo verhuis je niet teveel spullen en is het verhuisbedrijf sneller klaar.
  • Een verhuiscontainer. Een verhuiscontainer is goedkoper dan een traditionele verhuizing. Je kan op die manier al voor 250 euro verhuizen. Je hebt er wel meer werk aan dan bij een andere vorm van verhuizen.

Offertes voor je beslist

Vraag eerst een aantal offertes op voordat je een verhuizer uitkiest. Je weet op die manier hoeveel je gaat betalen en wie voor jouw situatie de beste verhuizer is.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs