Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

verhuisbedrijf WassenaarWassenaar mag met recht een van de mooiste gemeentes van ons land worden genoemd. De ligging in de buurt van Den Haag is vorstelijk, en je hebt er natuur en zee om je heen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen verhuizen naar Wassenaar. Wie in Wassenaar gaat wonen kan wel wat hulp gebruiken; we informeerden voor jou naar verhuisbedrijven en de service die men biedt.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Wassenaar? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Wat voor type ben jij

Huishoudens die gaan verhuizen mag je globaal in drie categorieën opdelen. De verhuismarkt richt zich op de volgende groepen:

 • Degene die geen tijd heeft voor een verhuizing. Eigenlijk was dit voorheen altijd de grootste groep mensen. Deze mensen hebben een drukke baan of een druk gezin waardoor er voor het verhuizen zelf weinig tijd is. Deze mensen doen dan ook een beroep op het traditionele verhuisbedrijf. Dit bedrijf levert verhuisdozen af bij jouw huis en haalt op de dag van de verhuizing de hele inboedel op. Op de plek van bestemming wordt alles voor jou op zijn plaats gezet.
 • Degene die niet veel geld heeft voor een verhuizing. Heb jij niet veel geld voor een verhuisbedrijf, dan ben je bereid om veel dingen zelf te doen. Je huurt een verhuiswagen en laadt samen met de chauffeur jouw inboedel in. Op je nieuwe adres halen jullie samen de verhuiswagen weer leeg. Je betaalt op die manier voor de verhuiswagen en voor eventueel nog een extra hulp. Dit heet de doe het zelf verhuizing.
 • Senioren die verhuizen. Senioren stellen heel andere eisen aan een verhuisbedrijf. Zij willen compleet ontzorgd worden, en tijdens de verhuizing is er iemand nodig die de verhuizende senior begeleidt. Er zijn speciale senioren verhuisbedrijven die deze extra dienst leveren.

Welk verhuisbedrijf past bij jou

We hebben een rondvraag gedaan bij een aantal verhuisbedrijven in (de buurt van) Wassenaar naar hun tarieven en dienstverlening. We kwamen tot de volgende resultaten:

Verhuizer Traditionele verhuizing, doe het zelf verhuizing of seniorenverhuizing Kosten van een verhuiswagen met chauffeur/verhuizer  Kosten van een extra verhuishulp
Lagerberg Verhuisgroep Traditionele verhuizing en doe het zelf verhuizing, tevens transporteur Vanaf 80 euro per uur Vanaf 39 euro per uur
Verhuisbedrijf ’t Hoentje & Van der Zalm Traditionele verhuizing, doe het zelf verhuizing en seniorenverhuizing Per uur 100 euro, minimum afname 4 uur Per uur 40 euro, minimum afname 4 uur
P.J. vd Wansem Traditionele verhuizing en doe het zelf verhuizing Per uur 90 euro Per uur 39 euro
RvR Verhuisdiensten Alle soorten verhuizingen Per uur 85 euro Per uur 40 euro
We Move Traditionele verhuizingen en doe het zelf verhuizing Per uur vanaf 80 euro Per uur 39 euro

 

Denk hier aan bij een verhuizing

Bij een verhuizing komt flink wat kijken. Deze zaken zien mensen vaak over het hoofd:

 • Je tv en internet provider. Wil je op je nieuwe adres gelijk tv en internet hebben, dan zal jij je provider op tijd op de hoogte moeten brengen van je verhuizing. Doe dit ruim één tot twee maanden van tevoren; zo heeft je provider tijd om alles in orde te maken.
 • Schrijf je in bij de gemeente. Je moet je op zijn vroegst dertig dagen voor de verhuisdatum en op zijn laatst vijf dagen na de verhuizing inschrijven bij de gemeente Wassenaar. Dat doe je via deze link. Wil je naar het gemeentehuis toe gaan, denk er dan aan dat men enkel op afspraak werkt.
 • Regel je huisarts. Bij het klussen in je nieuwe huis kan er gemakkelijk wat mis gaan. Regel dan ook eerst je huisarts in Wassenaar voordat je gaat verhuizen. Jouw zorgverzekeraar heeft een overzicht van huisartsenpraktijken die nog patiënten aannemen.

Zaken die de prijs bepalen

De nu volgende zaken bepalen de prijs van een verhuizing:

 • De omvang van jouw inboedel. De hoeveelheid spullen die verhuisd moet worden is grotendeels bepalend voor de prijs van de verhuizing. Veel verhuisbedrijven hebben een tool waarmee jij de omvang van je inboedel kan berekenen. Is die tool er niet, sta er dan op dat het verhuisbedrijf eerst langs komt om jouw inboedel te calculeren.
 • De waarde van jouw inboedel. Heb je veel waardevolle stukken in je inboedel zoals schilderijen, overige kunstwerken, design meubels en antiek, dan moet je erop toezien dat de verhuizer goed verzekerd is. Verhuis je met een Erkende Verhuizer, dan weet je zeker dat dit wel goed zit. In andere gevallen zou je zomaar met en eigen risico tot 750 euro per incident kunnen komen te zitten.
 • Het type woning. Verhuis je naar een bovenwoning of vanuit een etagewoning, dan heb je waarschijnlijk een verhuislift nodig. Die huur je via het verhuisbedrijf voor een bedrag tussen 30 en 100 euro per uur. De prijs is bepalend voor de kwaliteit van de verhuislift. Een duurdere verhuislift kan wel tot de twaalfde verdieping komen. Een goedkope verhuislift komt tot de zesde verdieping.

Besparen op je verhuizing

Verhuizen is best kostbaar. Je bespaart echter gemakkelijk op je verhuizing met deze tips.

 • Verhuis doordeweeks. Ook al heb je minder tijd, doordeweeks verhuizen is een stuk goedkoper dan in het weekend verhuizen. Overdag verhuizen is eveneens goedkoper dan in de avonduren verhuizen. Het scheelt je al snel 20 tot 30 procent op de prijs.
 • Sorteer je inboedel. Het uitzoeken van je inboedel scheelt in de hoeveelheid spullen die je meeneemt. Alles wat je niet gebruikt hoeft ook niet mee naar het nieuwe huis. Het uitzoeken van je berging scheelt zo een paar kubieke meters inboedel.

Eerst offertes vergelijken

Het vergelijken van offertes is wel de handigste manier om te besparen op je verhuizing. Je vraagt offertes op maat op met één muisklik.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs