Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend

verhuisbedrijf WestlandWestland is een gemeente in de omgeving van Rotterdam en Den Haag. Het grenst aan de zee en de hoofdstad is Naaldwijk. Westland is erg dichtbevolkt maar ook een populaire gemeente om naartoe te verhuizen in verband met de mooie stranden en duingebieden, culturele mogelijkheden en de gemakkelijke verbinding met de rest van de randstad. Ook zijn er verschillende monumenten, sportverenigingen en een goede verbinding met het openbaar vervoer. Veel forenzen verhuizen naar Westland om de gunstige ligging en arbeidsmogelijkheden. Ben jij op zoek naar een verhuisbedrijf in Westland en zoek je advies en tips om deze verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen, dan vind je hier alle relevante informatie.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Westland? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

De verhuisbedrijven in Westland

In Westland zelf vind je weinig verhuisbedrijven, maar aangezien er voldoende steden rondom de gemeente liggen kun je voldoende bedrijven vinden die de regio dekken. Of je nu op zoek bent naar een volledige ontzorging of je wilt zoveel mogelijk van de werkzaamheden zelf doen, in en rondom Westland zijn er bedrijven die je kunnen helpen. Ook voor internationale-, specialistische en zakelijke verhuizingen zijn er mogelijkheden. De beste manier om een goed verhuisbedrijf te vinden is door een vergelijking te maken en offertes op te vragen bij een aantal verhuisbedrijven die jou bieden wat je nodig hebt.

De kosten

De prijs die je betaalt voor een verhuizing binnen Nederland ligt gemiddeld rond de €1000. In de randstad zijn de prijzen vaak 5 tot 10 procent meer. Uiteraard is deze prijs volledig afhankelijk van jouw specifieke wensen en benodigdheden. Ook zijn er factoren zoals de afstand en de omvang van je inboedel waar je zelf weinig invloed op hebt. De onderstaande tabel geeft je alvast een idee van de kosten waarmee je te maken kunt krijgen als je gaat verhuizen.

 

Uitgave verhuizen Prijs per eenheid, inclusief btw
Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Wagen 50 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€70 per uur

€30 per uur

Internationaal verhuizen:

Binnen Europa

Amerika

Australië

 

€4000 – €6000 per verhuizing

€7500 – €9500 per verhuizing

€8500 – €10.500 per verhuizing

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Meubel af- en opbouw service

Tijdelijke opslagruimte

Verhuisdozen huren

Voorrijkosten

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

€35 per uur

Vanaf €30 per maand

€0,50 – €1,50 per doos + borg

€55

 

Verhuistips Westland

Verhuizen naar Westland kan uitdagend zijn, omdat dit één van de dichtst bevolkte gemeentes is van Nederland. Daarom zal je enkele problemen tegen kunnen komen. De volgende tips kunnen je helpen deze te omzeilen.

  • Beschikbaarheid: in provincies zoals Westland zal je merken dat de verhuisbedrijven aardig vol zitten. Dat komt doordat er zo veel mensen wonen en de verhuisbedrijven de vraag niet altijd aan kunnen. Boek dus je verhuizing ruim van tevoren, anders is er geen garantie dat jouw gewenste datum nog beschikbaar is.
  • Verkeersproblemen: een ander probleem in de randstad is altijd het verkeer. Je krijgt er te maken met files, opstoppingen en een gebrek aan parkeerplaatsen. Bereid daarom als je naar Westland verhuist vooral je transport goed voor en doe dit door te bepalen welk tijdstip het rustigste is en waar je verhuiswagen het beste kan parkeren. Schaf parkeervergunningen aan en informeer eventueel de buren van de mogelijke overlast.
  • Inschrijven bij de gemeente: je hebt ruim de tijd om je verhuizing door te geven en dit kun je al doen vanaf 4 weken voor je verhuizing. Na de verhuizing heb je nog maar 5 dagen, anders kun je een boete. Als je geen DigiD hebt kun je dit doen op afspraak, maar natuurlijk is het veel gemakkelijker om dit online te doen. De informatie die je nodig hebt vind je op deze link.

De prijsopbouw

De manier waarop de prijs voor een verhuizing is opgebouwd kan je veel leren over hoe je geld kunt besparen. In Nederland betaalt men bijvoorbeeld gemiddeld 30 procent van de prijs voor extra uitgaven (handyman, vergunningen, inpakservice etc.) en door je verhuizing zo simpel mogelijk te houden en zo min mogelijk uit te besteden. De transportkosten (gemiddeld 30 procent) kun je enigszins controleren door het tijdstip van je transport goed te kiezen. Als laatste zijn er de laad- en loskosten die 40 procent van de totaalprijs innemen. Deze verminder je door te zorgen dat alles netjes is ingepakt en klaarstaat. Ook kun je besluiten dit zelf te doen om geld te besparen.

prijsopbouw-verhuisbedrijf

 

Interessante bespaartips

De prijsopbouw vertelt je dus veel over de punten waar je kunt bezuinigen. Je verhuizing hoeft in principe niet veel te kosten en de volgende twee tips kunnen je helpen nog meer te besparen.

  • Een goede planning: een verhuizing die soepel en snel kan verlopen is goedkoper dan een verhuizing die minder goed is georganiseerd. Dat komt doordat deze veel minder tijd in beslag zal nemen.
  • Geen toeslag: veel mensen kiezen ervoor om tijdens het weekend te verhuizen, maar veel verhuisbedrijven vragen dan een toeslag. Deze kan oplopen tot wel 100 procent. Doordeweekse verhuizingen zijn daardoor veel goedkoper.

 

Vergelijk offertes

De laatste en meest effectieve manier om geld te besparen op je verhuizing is door offertes aan te vragen. Dit doe je simpelweg door onze vergelijkingstool te gebruiken. Daarmee kun je snel over een aantal offertes beschikken die je gebruikt om een grondige prijsvergelijking mee uit te voeren. Zo vind je de beste deal en het beste bedrijf voor jouw specifieke verhuizing.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs