Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf ZoetermeerZoetermeer is vergeleken met de steden eromheen vrij klein. Het heeft zo’n 124.000 inwoners en is erg aantrekkelijk voor mensen die vlak bij Rotterdam en Den Haag willen wonen maar toch kleinschalig willen leven. Zoetermeer heeft namelijk in de randstad een vrij dorpachtig karakter, maar tegelijkertijd heb je alle voordelen van de randstad binnen handbereik. De transportmogelijkheden zijn goed en veel forenzen kiezen daarom ook Zoetermeer als woonplaats. Ben jij ook geïnteresseerd in het verhuizen naar Zoetermeer? Gebruik dan de onderstaande informatie en tips om een goed verhuisbedrijf te vinden.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Zoetermeer? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

De 5 grootste verhuisbedrijven in Zoetermeer

Er zijn een goed aantal verhuisbedrijven beschikbaar in Zoetermeer en omdat het daar zo dichtbevolkt is, kun je ongetwijfeld in een omringende stad ook een geschikt bedrijf vinden. In Zoetermeer zelf tref je van alles wat aan, van internationaal tot nationaal verhuizen, van erkende- tot budgetverhuizers en van specialistische- tot standaard verhuizers. De onderstaande 5 bedrijven zijn uitgekozen op kwaliteit en klantvriendelijkheid.

 

  Verhuisbedrijf Zoetermeer Bijzonderheden
1 Verhuisbedrijf Henneken Erkende verhuizer, internationale verhuizingen naar Groot-Brittannië en Ierland, opslag ook mogelijk
2 VDH Verhuizingen Professioneel, vriendelijk, verscheidene diensten en voordelig
3 Janseverhuizingen Grote en kleine verhuizingen, ook internationaal mogelijk
4 Scholte Verhuis Groep Erkende verhuizer, milieuvriendelijke aanpak, ook internationaal
5 Perry Vonk Verhuisbedrijf Ervaren medewerkers, nadruk op ontzorging, ook kunstvervoer

 

De kosten

In Zoetermeer en de rest van de randstad liggen de kosten voor verhuizen ongeveer 5 procent boven het gemiddelde. Dat komt doordat de randstad sowieso duurder is, maar ook doordat transportproblemen daar aan de orde van de dag zijn. Gemiddeld betaal je in Nederland voor een verhuizing €1000 en de onderstaande tabel laat je zien hoe deze kosten tot stand komen. Toch heb je zelf vrij goed in de hand hoeveel je moet betalen voor je verhuizing, omdat je deze zo simpel en uitgebreid mogelijk kunt maken als je wilt.

 

Uitgave verhuizen Prijs per eenheid, inclusief btw
Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Wagen 50 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€70 per uur

€30 per uur

Internationaal verhuizen:

Binnen Europa

Amerika

Australië

 

€4000 – €6000 per verhuizing

€7500 – €9500 per verhuizing

€8500 – €10.500 per verhuizing

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Meubel af- en opbouw service

Tijdelijke opslagruimte

Verhuisdozen huren

Voorrijkosten

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

€35 per uur

Vanaf €30 per maand

€0,50 – €1,50 per doos + borg

€55

 

Verhuistips Zoetermeer

Ga je verhuizen naar de randstad, dan kun je enkele problemen tegenkomen en Zoetermeer is daar geen uitzondering op. De volgende tips kunnen je helpen deze problemen zoveel mogelijk te omzeilen.

  • Registratie: uiteraard moet je je registreren in je nieuwe gemeente. Je hebt hier vanaf 4 weken voor de verhuizing tot 5 dagen na de verhuizing de tijd voor. In Zoetermeer kun je dit alleen online doen via deze link. Hier heb je wel je DigiD voor nodig.
  • Parkeren: een grote verhuiswagen kan nogal wat problemen tegenkomen in de randstad en één hiervan is parkeren. Dit is vaak betaald, met een vergunning of het is simpelweg te druk. Je kunt je hierop voorbereiden door vooraf te bepalen waar je wilt parkeren, een vergunning te regelen en de buren in te lichten van eventuele overlast.
  • Op tijd boeken: een ander probleem in dichtbevolkte gebieden is de beschikbaarheid van verhuisbedrijven. Heb je al een datum in gedachten boek deze dan snel, anders is iemand anders je voor.

 

De prijsopbouw

Verhuizingen bestaan uit drie componenten die tezamen de eindprijs bepalen. Allereerst zijn er natuurlijk de transportkosten en die nemen 30 procent in van wat je uiteindelijk betaalt. Deze kun je laag houden door op het juiste moment en tijdstip te verhuizen en de route strategisch te plannen. Het laden en lossen zal zo’n 40 procent innemen van je totaalprijs. Dit kun je verlagen als je je inboedel goed inpakt, als je deze klein houdt of het laden en lossen zelf doet. Als laatste zijn er de extra kosten en met 30 procent van de eindprijs kun je daar ook nog aardig op bezuinigen. Dit doe je door zo min mogelijk uit te besteden en je verhuizing snel en simpel te houden.

prijsopbouw-verhuisbedrijf

 

Interessante bespaartips

De volgende bespaartips kun je gebruiken om je verhuizing naar Zoetermeer beter betaalbaar te maken. Verhuizen is natuurlijk iets dat je graag uitbesteedt, omdat dit stressvol, arbeidsintensief en tijdrovend is. Gebruik je de onderstaande tips, dan betaal je in ieder geval niet te veel.

  • Geen toeslag: verhuis altijd doordeweeks. Dan betaal je alleen de basistarieven en heb je niet te maken met een toeslag. Op zondag kan je zomaar 100 procent extra betalen.
  • Onderhandelen: als je het verhuisbedrijf een zeer grote verhuizing aan kunt bieden waarbij je ze alles uit handen geeft kun je vaak prima onderhandelen over de prijs. Een andere mogelijkheid tot onderhandeling is als je ze aanbiedt een plekje in de agenda op te vullen, bijvoorbeeld waar iemand anders op het laatste moment heeft afgezegd.

 

Vergelijk offertes

Als laatste kun je altijd geld besparen als je een goede prijsvergelijking uitvoert. Onze tool kan je daarbij helpen. Je vult simpelweg je vereisten in en je zal snel een aantal offertes ontvangen van verhuisbedrijven in Zoetermeer. Zo vind je gemakkelijk de beste kandidaat voor jouw verhuizing.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs