Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

verhuisbedrijf ZwijndrechtZwijndrecht is een stad die deel uitmaakt van de Drechtsteden. Het is een groep steden die onder de rook van Rotterdam ligt. Het is een groeiende gemeente waar de nieuwbouwwijken als paddenstoelen uit de grond schieten. Ook de bestaande wijken hebben voldoende mooie woningen. Wie dichter bij zijn werk wil gaan wonen doet er dan ook goed aan om Zwijndrecht te overwegen.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Zwijndrecht? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Wat voor huishouden heb jij

Verhuizen is aan verandering onderhevig. Tegenwoordig onderscheiden we drie soorten consumenten wanneer het aankomt op verhuizen.

 • De consument die alles zelf aanpakt. Als jij prima zelf in staat bent om een groot deel van je verhuizing zelf te doen regel je een doe het zelf verhuizing. Je huurt een verhuiswagen bij een verhuisbedrijf met chauffeur, en daarbij beoordeel je zelf of je nog meer verhuizers nodig hebt. Die kan je dan per persoon inhuren. Verder pak je zelf spullen in en uit. Het (de)monteren van je meubels pak je eveneens zelf aan.
 • De consument die geen tijd heeft. Er zijn nog altijd veel mensen die helemaal geen tijd hebben voor een verhuizing. Zij willen geholpen worden door het verhuisbedrijf op nagenoeg alle fronten. Je krijgt bij zo’n traditionele verhuizing verhuisdozen afgeleverd bij jou thuis en op de verhuisdag worden je meubels gedemonteerd en in het nieuwe huis weer gemonteerd. Je staat erbij en je kijkt ernaar.
 • De seniorenverhuizing. Ouderen willen steeds langer zelfstandig blijven wonen. Ze gaan kleiner wonen en dat in de buurt van hun kinderen. Een seniorenverhuizing houdt in dat de verhuizende bejaarden worden begeleid in alles, en dat er een verhuisregisseur is die alle touwtjes strak in handen heeft.

Welke verhuisbedrijven zitten er in Zwijndrecht

We informeerden bij verschillende verhuisbedrijven in Zwijndrecht naar hun tarieven en dienstverlening. We kwamen tot de volgende informatie.

Naam verhuisbedrijf Traditionele verhuizing, doe het zelf verhuizing of seniorenverhuizing Prijs van een verhuiswagen met chauffeur/verhuizer per uur Prijs van een extra verhuizer per uur
Jonker Verhuisbedrijf Traditionele verhuizing en seniorenverhuizing Vanaf 85 euro per uur Vanaf 39 euro per uur
ABC Den Hartog Verhuizingen Traditionele verhuizing, doe het zelf verhuizing en seniorenverhuizing Vanaf 90 euro per uur Vanaf 40 euro per uur
Van Hees Verhuizingen Traditionele verhuizing, doe het zelf verhuizing en seniorenverhuizing. Ook transportservice Vanaf 85 euro per uur Vanaf 35 euro per uur
Flakkee Verhuizers Traditionele verhuizing en seniorenverhuizing. Ook (internationaal) transport/verhuizing Vanaf 85 euro per uur Vanaf 37,50 euro per uur
VerhuisVaardig Traditionele verhuizing, seniorenverhuizing, doe het zelf verhuizing Vanaf 89 euro per uur Vanaf 39 euro per uur

 

Verhuistips voor jouw gemoedsrust

Verhuizen zorgt voor veel spanning en sommige dingen vergeet je dan snel . We hebben ze voor je op een rij gezet.

 • Regel je internet en tv. Vaste lasten zoals internet en tv moet je snel regelen bij een verhuizing. Denk eraan dat een provider een overgangstijd tot wel anderhalve maand hanteert. Je wil niet in je nieuwe huis zonder tv en internet zitten vlak na de verhuizing.
 • Schrijf je in bij de gemeente. Inschrijven bij de gemeente kan vanaf 30 dagen voor de verhuizing tot 5 dagen erna. Je leest hier wat er van jou wordt verwacht. Je kan inschrijven op het gemeentehuis (op afspraak) of via je DigiD.
 • Zoek een huisarts. Bij het werken in je nieuwe huis zit een ongeluk in een klein hoekje. Regel daarom eerst je huisarts voordat je gaat klussen. De zorgverzekeraar kan jou vertellen welke huisarts er nog plek heeft in zijn praktijk.

Hoe de prijs van jouw verhuizing tot stand komt

Hoe verrassend het ook mag klinken; de kosten van een verhuizing heb je zelf in de hand. Deze factoren zijn bepalend voor de prijs:

 • In wat voor huis ga je wonen. Ga jij in een flat, appartement of bovenwoning wonen; dan is het lonend om een verhuislift te huren. Dat doe je bij het verhuisbedrijf. Een verhuislift huur je per uur voor een bedrag wat tussen 30 en 99 euro ligt. De goedkope verhuislift reikt een paar verdiepingen terwijl de duurdere verhuislift een hoger vermogen heeft. De duurste verhuislift komt tot wel de achttiende verdieping van een appartementencomplex.
 • Hoeveel spullen heb je? Een eenpersoonshuishouden heeft tussen 15 en 20 kubieke meter inboedel; een huishouden van twee volwassenen heeft al snel 25 tot 30 kubieke meter inboedel. Voor kinderen mag je daar dan nog 10 a 15 kubieke meter inboedel per kind bij optellen. Dit is van belang voor het verhuisbedrijf want er moet worden berekend met hoeveel verhuiswagens er gereden gaat worden. De verhuizer komt doorgaans langs om een inschatting te maken van jouw inboedel.
 • Wat is de waarde van jouw spullen. Heb je kostbaarheden in huis, regel dan een verhuisbedrijf wat goed verzekerd is bij schade. Een Erkende verhuizer zal een laag eigen risico en een hoge dekking hebben per incident. Bij een goedkopere verhuizer is een eigen risico van 750 euro per incident geen uitzondering.

Hoe bespaar je op de kosten

Besparen op je verhuizing is redelijk eenvoudig:

 • Laat alleen je grote stukken verhuizen. Verhuisdozen verhuis je zelf onder het klussen naar je nieuwe huis. De grote meubelstukken laat je door het verhuisbedrijf verhuizen. Dat scheelt een hoop tijd, werk en geld.
 • Verhuis niet alles. Door eerst goed je inboedel onder de loep te nemen verhuis je niet teveel spullen. Alles wat je nooit gebruikt verkoop je, gooi je weg of geef je weg. Dat scheelt een paar kubieke meters.

Doe je voordeel

Doe je voordeel door offertes op te vragen. Dat gaat heel gemakkelijk met onderstaande knop. Je krijgt gelijk meerdere offertes om te vergelijken, zo kun je tot wel 30% besparen op de kosten.

 

 

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs