Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis verhuisbedrijf offertes vergelijken?

verhuisbedrijf ZwolleZwolle is een mooie stad gelegen aan de rivier de IJssel. Er wonen veel studenten, maar ook gezinnen voelen zich aangetrokken tot Zwolle. Dat komt doordat er veel te beleven is, voor jong en oud. Zwolle heeft een mooie binnenstad, veel cultuur, historie en gezellige terrasjes. Daarnaast kun je met het openbaar vervoer vanuit Zwolle overal in een relatief korte tijd naartoe en zit je ook zo op de snelweg naar Amersfoort, Apeldoorn, Groningen of Leeuwarden. Zwolle is niet voor niets een aantrekkelijke stad voor mensen die niet te veel willen betalen maar toch redelijk centraal willen wonen. Lees verder als jij een verhuisbedrijf in Zwolle zoekt en wil je meer weten over het verhuizen naar deze stad.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig in Zwolle? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

De 3 grootste verhuisbedrijven in Zwolle

Zwolle zelf heeft zo’n 125.000 inwoners en is daarmee niet klein. Het aanbod wat betreft verhuisbedrijven is vergeleken met dat inwoneraantal vrij summier. De bedrijven die er zijn leveren echter goede kwaliteit en je kunt er zowel budget verhuizingen organiseren als je volledige verhuizing uit handen geven. Ook specialistische verhuizingen van bijvoorbeeld je kunstcollectie en internationale verhuizingen zijn mogelijk. De onderstaande drie verhuisbedrijven staan bekend als de bedrijven met de beste klantenservice en vakkundigheid.

 

  Verhuisbedrijf Zwolle Bijzonderheden
1 UTS Hersevoort Erkende verhuizer met bijna 100 jaar ervaring, ook internationaal verhuizen, professioneel en betrouwbaar
2 Horst Totaal Erkende verhuizer, volledige uitbesteding mogelijk, efficiënt en betaalbaar
3 Top Movers Ter Haar Erkende verhuizer, specialistische en internationale verhuizingen ook mogelijk, veilig en betrokken

 

De kosten

Tot op zekere hoogte heb je de prijs van je verhuizing zelf in de hand. In Zwolle betaal je de Nederlandse gemiddelde prijs en die ligt rond de €1000 per verhuizing. Je kunt deze goedkoper maken door zelf veel van de werkzaamheden over te nemen of juist duurder door diensten uit te besteden. Wat betreft het transport is Zwolle een gunstige stad, want tenzij je in de binnenstad gaat wonen zal je weinig problemen ondervinden met bereikbaarheid en parkeren. Je transportkosten blijven daarom laag.

 

Uitgave verhuizen Prijs per eenheid, inclusief btw
Verhuisbedrijf:

Wagen 20 m3 en 1 verhuizer

Wagen 50 m3 en 1 verhuizer

Extra verhuizer

 

€60 per uur

€70 per uur

€30 per uur

Internationaal verhuizen:

Binnen Europa

Amerika

Australië

 

€4000 – €6000 per verhuizing

€7500 – €9500 per verhuizing

€8500 – €10.500 per verhuizing

Eventuele extra uitgaven:

Kilometervergoeding

Parkeervergunning

Meubel af- en opbouw service

Tijdelijke opslagruimte

Verhuisdozen huren

Voorrijkosten

 

€0,50 – €1,50 per kilometer

€20 – €40 per vergunning

€35 per uur

Vanaf €30 per maand

€0,50 – €1,50 per doos + borg

€55

Verhuistips Zwolle

Zwolle ligt niet in de randstad en is omringd door kleine stadjes en dorpjes. Daarom is het gemakkelijk te bereiken en niet erg gevoelig voor files. Er zijn echter wel andere obstakels waar je tegenaan kunt lopen en de volgende tips kun je gebruiken om deze te omzeilen.

  • Op tijd boeken: heb je een verhuisdatum in gedachten, boek deze dan snel want de verhuisbedrijven in Zwolle zitten vaak vol. Soms kun je sneller verhuizen door een gaatje in de agenda te dichten, maar dan moet je het geluk hebben dat iemand anders heeft afgezegd.
  • Rijden in de binnenstad: ga je naar de binnenstad verhuizen, dan moet je er rekening mee houden dat een groot gedeelte voetgangersgebied is. Hier kun je gemakkelijk omheen rijden, maar dit kan betekenen dat je je nieuwe woning niet kunt bereiken. Zoek in dat geval de dichtstbijzijnde parkeerplaats dus nauwkeurig op of verhuis op tijden dat de binnenstad bereikbaar is.
  • Registratie gemeente: je nieuwe adres moet je ook doorgeven aan de gemeente, anders krijg je misschien een boete. In Zwolle kun je dit persoonlijk doen of schriftelijk. De gemakkelijkste methode is om je DigiD erbij te pakken en alles vanuit je luie stoel te regelen via deze link.

 

De prijsopbouw

Geen enkele verhuizing is hetzelfde en de prijzen kunnen lopen van een paar honderd euro’s tot een paar duizend euro’s per verhuizing. De prijzen zijn over het algemeen opgebouwd en samengesteld door te kijken naar de kosten voor het laden en lossen, het transport en de extra uitgaven die je hebt. De verhouding zijn vrij gelijk met 30 procent voor het transport, 30 procent voor de extra uitgaven en 40 procent voor het laden en lossen. Geld besparen doe je door bijvoorbeeld het laden en lossen zelf te doen, door je transportroute zo strategisch mogelijk te kiezen en door zo min mogelijk werkzaamheden uit te besteden.

 

 prijsopbouw-verhuisbedrijf

Interessante bespaartips

Geld besparen op de verhuizing is natuurlijk nooit verkeerd. Gebruik daarom de volgende bespaartips en houd de kosten laag.

  • Verhuizen tijdens kantooruren: doordeweekse verhuizingen zijn het goedkoopste want dan betaal je geen toeslag. Verhuizingen tijdens het weekend of ’s avonds kunnen je soms wel het dubbele kosten.
  • Onderhandelen: kun je het verhuisbedrijf een grote verhuizing aanbieden of geef je ze de mogelijkheid een gaatje te dichten in hun planning, dan kun je gemakkelijk onderhandelen. Vraag om een gratis extra verhuizer of een korting op de prijs.

 

Vergelijk offertes

Je kunt hier beginnen met het plannen voor je verhuizing door offertes op te vragen via onze vergelijkingstool. Deze offertes vergelijk je met elkaar en gebruik je om het beste verhuisbedrijf in Zwolle te vinden voor jouw verhuizing.

 

 

Gratis verhuisbedrijf offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

studentenverhuisservice

Studentenverhuisservice

juli 14, 2023

Studenten verhuizen vaak, of het nu naar een nieuwe stad of naar

Verhuizen tijdens de zwangerschap

juli 14, 2023

Verhuizen is een stressvolle tijd. Er moet van alles geregeld worden. Op

Laat nooit meer een verhuisdoos sneuvelen met deze tips

juli 14, 2023

Vroeg of laat ga je een keer verhuizen. Sommige mensen doen het