Verhuislift huren kosten

Wanneer je een verhuizing plant, kan het nodig zijn dat je een verhuislift regelt. Dit kun je van tevoren bepalen door je meubilair en andere grote objecten op te meten en te kijken of deze door je deuren passen. Is dit niet het geval, dan zal je ze misschien door het raam naar buiten kunnen krijgen en als dit op een verdieping is, dan is een verhuislift hiervoor ideaal. Verhuisliften bestaan uit een schacht met daarop een platform die je op verschillende hoogtes in kunt stellen. Dit is een stuk veiliger en sneller. Hier lees je alles over de kosten voor het huren van een verhuislift.

 

De kosten

De prijs voor de verhuislift wordt meestal per uur gerekend. Wil je een hele dag een lift huren, dan is er vaak een dagtarief dat het verhuurbedrijf hanteert. Ook zal je in sommige gevallen iemand moeten inhuren die de lift bedient. Hoe langer je de lift huurt en hoe groter deze moet zijn, hoe hoger de prijs. Je kunt de kosten aardig goed berekenen door naar de onderstaande tabel te kijken. Alle bedragen die je daarin vindt zijn gemiddeld en inclusief btw.

 

Uitgave verhuislift Prijs per eenheid
Verhuislift zonder bemanning €50 per uur
Verhuislift met bemanning €75 per uur
Extra verhuizer €20 per uur
Dagprijs verhuislift Vanaf €200 per dag

 

  • De goedkoopste optie: kun je zelf je verhuislift bemannen, dan kun je voor €50 per uur al klaar zijn. Vaak heb je deze dan ook niet meer dan een paar uurtjes nodig. Soms zal je voor een minimum aantal uren moeten betalen, bijvoorbeeld €150 voor 2 uur waarna de prijs per uur €50 is.
  • Gemiddelde prijzen: in vele gevallen is het misschien beter als je een verhuislift met een verhuizer regelt. Deze kan je helpen met tillen, weet hoe de spullen goed te bevestigen en weet hoe de lift te bedienen. In het geval je meerdere meubelstukken te verhuizen hebt of weinig hulp hebt kunnen krijgen kan dit echt een uitkomst zijn. Voor een standaard lift met één verhuizer betaal je gemiddeld €75 per uur.
  • De duurste optie: heb je een extra verhuizer nodig, dan zal deze je gemiddeld €20 per uur kosten. Soms is het dan veel beter om gewoon de lift voor een dag te huren. Je hoeft dan niet te racen tegen de klok, kunt je werkzaamheden rustig afronden en betaalt dan bijna altijd minder dan wanneer je per uur zou betalen. Je kunt een standaard verhuislift zonder bemanning al huren voor €200 per dag.

 

De prijsopbouw

Als we kijken naar de manier waarop de prijs voor een verhuislift is opgebouwd, dan kun je constateren dat dit uiteraard alleen uit materialen bestaat als je een verhuislift zonder verhuizer erbij neemt. Kies je voor een verhuislift met bemanning, dan zal één derde worden ingenomen door arbeidsloon en de rest door de materialen. In het geval je twee verhuizers neemt, dan is dit bijna 50/50. Je kunt het arbeidsloon besparen door een verhuislift te huren zonder verhuizer erbij. Dan is het wel belangrijk dat je weet hoe de lift werkt en dat je genoeg hulp hebt.

 

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Ga je een verhuislift huren, dan zal je een aantal keuzes maken waarmee je de prijs positief of negatief beïnvloedt. Ook zal je te maken krijgen met factoren, zoals de lengte van de verhuislift, waar je geen invloed op hebt.

  • Het aantal verhuizers: vraag je goed af hoeveel verhuizers je nodig hebt. In sommige gevallen zal het namelijk goedkoper zijn om voor een extra mankracht te betalen, omdat de werkzaamheden dan sneller zullen gaan.
  • Dag- of uurtarief: veel verhuurbedrijven bieden je een erg aantrekkelijke prijs aan als je je verhuislift de hele dag huurt. En tenzij je maar één stuk te verhuizen hebt is dit in vele gevallen de goedkoopste optie. Het verhuizen duurt altijd langer dan je denkt dus maak een realistische overweging en kies bij twijfel altijd voor dag verhuur.
  • De lengte van de lift: voor een langere lift betaal je meer. Vaak gaat de prijs vanaf 5 meter met zo’n €5 per meter omhoog. Ook kun je verschillende liften huren met verschillende lengtes en voor verschillende prijzen. Meet de lengte die je nodig hebt goed op, want het zou jammer zijn als je lift bij aankomst te kort blijkt te zijn.

 

Interessante bespaartips

Wil je besparen op het huren van je lift? Gebruik dan de volgende tips.

  • Vermijd spoed en weekenden: sommige verhuurbedrijven zullen je meer geld vragen als je een bemande lift tijdens het weekend of met spoed wilt huren. Probeer dit dus niet te doen en plan je verhuizing vooraf goed door op te meten welke spullen wel en niet door de deur passen.
  • Een regionaal verhuurbedrijf: soms zal een verhuurbedrijf voorrijkosten in rekening brengen, vooral als deze van ver moet komen met de lift. Zoek je verhuurbedrijf dus zo lokaal mogelijk, want dit kan je toch 5 procent van de totaalprijs schelen.

 

Vergelijk offertes

Wil je graag de beste deal vinden voor jouw verhuislift? Dan gebruik je hier gratis onze vergelijkingstool en ontvang je in een korte tijd een aantal offertes van verhuurbedrijven uit jouw omgeving.

Verhuizen? Vergelijk verhuizers!

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers te ontvangen en maak een weloverwogen keuze!