Verhuizen apotheek

verhuizen apotheekEen adres waar de een maar zelden komt en waar de ander de deur platloopt is de apotheek. De meeste mensen zijn verbonden aan een apotheek bij hun in de buurt. Er zijn echter ook mensen die naar een apotheek gaan die wat verder van hun woonadres vandaan zit. In principe ben je vrij om naar een apotheek van jouw keuze te gaan; er zijn meerdere redenen waarom patiënten van apotheek veranderen. De meest gekozen reden is een verhuizing. Je komt in een andere woonwijk te wonen of in een andere woonplaats. Er zijn echter meerdere redenen te bedenken waarom patiënten van apotheek veranderen. We hebben er een paar op een rijtje gezet.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Klachten over de apotheek

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat is een logische zaak, maar bij een apotheek waar men met medicijnen werkt kan het fataal zijn wanneer er een fout wordt gemaakt met het voorschrijven of de dosering van de medicatie. Heb jij klachten over jouw apotheek waar je niet met de apotheker zelf uitkomt, dan staat het jou vrij om van apotheek te veranderen. Aangezien de meeste dorpen en steden meerdere apotheken hebben kan jij altijd overstappen naar een andere apotheek. Zorg er wel voor dat je eerst staat ingeschreven bij een nieuwe apotheek voordat je weggaat bij de oude apotheek. De apotheker zal wel willen weten of je weggaat vanwege verhuizing of klachten.

Meer ervaring met bepaalde aandoeningen

In principe is iedere apotheek even deskundig wanneer het aankomt op bepaalde aandoeningen en de medicatie die daarbij komt kijken. Toch zal het zomaar kunnen voorkomen dat jij merkt dat jouw apotheek met een bepaalde aandoening die jij hebt wat minder ervaring heeft. Het is in dat geval in jouw voordeel wanneer je naar een andere apotheek gaat die meer ervaring heeft met jouw aandoening. Je kan voor specifieke informatie op dit gebied het beste naar de zorgcoach van jouw zorgverzekeraar gaan. Deze zal kunnen inzien in een register welke apotheken er in jouw omgeving zitten en wat hun specialiteiten zijn.

Extra services

Niet iedere apotheek heeft dezelfde services naar de patiënten toe. Wanneer jij slecht de deur uit kan door je gezinssituatie of door een aandoening is het goed om te kiezen voor een apotheek die een bezorgservice heeft. Je betaalt daar niks extra voor; de apotheker zal zelf bepalen of jij voor deze bezorgservice in aanmerking komt. Een andere service is de automaat buiten de apotheek. De apotheker zal jouw medicatie tijdens en na kantoortijd in een automaat zetten en jou een berichtje sturen wanneer jouw medicatie klaar staat. Op die manier kan jij ook bijvoorbeeld na werktijd jouw medicijnen ophalen.

Bepaalde afspraken met jouw verzekeraar

Doorgaans zal iedere apotheker zaken doen met jouw zorgverzekeraar. Toch kan het voorkomen onder uitzonderlijke omstandigheden dat een apotheker geen zaken doet met jouw zorgverzekeraar. In dat geval worden jouw medicijnen niet vergoed, en zal je naar een andere apotheker moeten overstappen. Of dit in jouw geval zo is kan je zelf nazoeken op de website van jouw zorgverzekeraar. Deze zal jou ook waarschuwen wanneer jouw apotheker geen contract meer heeft met de zorgverzekeraar. Het kan ook zijn dat een bepaalde apotheker overgaat tot andere merken medicijnen die niet goed werken bij jou. In dat geval is het ook mogelijk om over te stappen naar een andere apotheek. Informeer wel of deze verandering niet bij alle apotheken zo is geregeld in opdracht van jouw zorgverzekeraar. Anders is er vrij weinig aan te doen.

Hoe werkt verhuizen van apotheek

Een andere apotheek vinden doe je via jouw zorgverzekeraar. Je kan kijken op de website van de zorgverzekeraar naar apotheken in jouw buurt. Aan de hand van de informatie op de website kan je een nieuwe apotheek vinden. Je kan ook gebruik maken van een zorgcoach. Dat doe je vooral wanneer je om een specifieke reden een andere apotheek zoekt. De zorgcoach weet precies welke apotheek in jouw woonplaats de beste service kan leveren.

Regel eerst de nieuwe apotheek

Wellicht ten overvloede maar je wil niet voor een vervelende verrassing komen te staan. Regel eerst een nieuwe apotheek voordat je jouw oude apotheek opzegt. Dat doe je door bij de nieuwe apotheek jouw gegevens achter te laten. Men zal jouw naam, adres en woonplaats willen weten. Daarnaast wil de apotheker jouw (mobiele) telefoonnummer en je mailadres willen noteren voor contact met jou. Ook zal de apotheker bij een eerste bezoek jouw zorgpas van je zorgverzekeraar en jouw identiteitsbewijs willen zien. Denk dan aan een paspoort, rijbewijs of ID kaart.

Denk verder hier aan

Ga je naar een nieuwe apotheker; vergeet dan niet de oude op te zeggen als alles geregeld is. De apotheker zal altijd willen weten of de reden een verhuizing of een klacht is. Verder zal de oude apotheker jouw dossier opsturen naar de nieuwe apotheker. Denk er aan dat je zelf bij de huisarts moet aangeven dat je een nieuwe apotheek hebt. Dat voorkomt dat jouw medicijnen worden doorgestuurd naar de verkeerde apotheek. De zorgverzekering hoef jij niet in te seinen; dat gebeurt door de apotheker zelf.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!