Verhuizen echtscheiding

Verhuizen echtscheidingJammer genoeg blijven veel mensen niet hun hele leven samen. Wanneer er zich een echtscheiding voordoet brengt dat heel veel last en stress met zich mee, in het bijzonder omdat minstens één partner moet verhuizen. Ben je verwikkeld geraakt in een echtscheiding en ben je van plan om te verhuizen? In dat geval zijn er verschillende zaken waar je rekening mee zal willen houden, namelijk:

  • De verdeling van de inboedel
  • De termijn waarbinnen de verhuizing moet worden gerealiseerd

In dit artikel geven we je in ieder geval enkele zeer bruikbare tips die je van dienst kunnen zijn voor en tijdens het verhuizen bij een echtscheiding.

Verdelen van de inboedel

Vooraleer er kan worden gestart met verhuizen is het noodzakelijk om de inboedel te verdelen. Dit is natuurlijk de minst leuke taak, maar het moet gebeuren. In het eenvoudigste geval is er een overeenkomst die stelt wat door wie van beide partners werd aangekocht. In dat geval bestaat er geen discussie over de verdeling. Hetzelfde geldt wanneer de beide partners onderling geen probleem hebben om de inboedel te verdelen. In bepaalde gevallen is dat echter niet zo voor de hand liggend, bijvoorbeeld tijdens een vechtscheiding. In dat geval kan het noodzakelijk zijn om een beroep te doen op de diensten van een zogenaamde echtscheidingsbemiddelaar.

Verhuizen met kind

Het is na een echtscheiding bijzonder belangrijk om rekening te houden met de aanwezigheid van één of meerdere kinderen. Wanneer deze worden toegewezen aan één van beide ouders en men wil verhuizen naar een andere locatie kan het noodzakelijk zijn om daarvoor toestemming aan te vragen aan de andere ouder. Dit is echter uitsluitend vereist wanneer het verhuizen de omgangsregeling in het gedrang brengt. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin de ouder met het kind naar het andere eind van de wereld wenst te verhuizen, etc. Dit is hoe dan ook absoluut een belangrijk punt om rekening mee te houden bij een eventuele verhuizing na een echtscheiding. Lees ook: verhuizen met kinderen.

Wat komt er nog meer kijken bij een verhuizing?

Als je binnenkort wilt verhuizen is het zaak om alles goed op orde te zetten. Een goede voorbereiding is het halve werk. Ontdek meer op deze website en gebruik in ieder geval onze verhuisplanner en onze verhuischecklist. Zo weet je zeker dat je belangrijke zaken niet zult vergeten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!