Verhuizen of verbouwen?

Verhuizen of verbouwen?

Wanneer je reeds enige tijd woonachtig bent in een bepaalde woning kan je er op een bepaald ogenblik aan denken om te verhuizen. Misschien voldoet het huis wel helemaal niet meer aan je vereisten of wordt je geconfronteerd met een torenhoog verbruik op vlak van gas en / of elektriciteit. De vraag die veel mensen zich in een dergelijke situatie dan ook stellen is of ze er goed aan doen om te verhuizen of ze misschien maar moeten verbouwen. Uiteraard is het laatste uitsluitend mogelijk wanneer je over een koopwoning beschikt of wanneer de verhuurder hiermee instemt. Wij wegen alvast voor jou alle voor- en nadelen die zijn verbonden aan verhuizen en verbouwen tegenover elkaar af.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Waarom verhuizen?

Kort door de bocht gezien zouden we kunnen stellen dat verhuizen altijd interessanter is dan verbouwen. Je dient namelijk geen lange periode in het stof en de vuiligheid te zitten en daarnaast beschik je meteen over een comfortabele, nieuwe woning. Toch is het belangrijk om verder te kijken dan je neus lang is. Oudere mensen die woonachtig zijn in een groot huis welke door de tand des tijds is aangetast kunnen er inderdaad misschien beter aan doen om te verhuizen. Zo beschikken ze meteen over een nieuwe woonst die voldoet aan hun verwachtingen zonder dat ze lange tijd in de verbouwingen moeten leven. Voor jonge mensen ligt dat evenwel een stukje anders. Zij kunnen misschien goedkoop een oudere woning kopen en deze door de jaren heen laten opknappen waardoor ze over hun droomhuis beschikken. Weeg voor jezelf dus goed af of je eerder voordeel haalt uit verhuizen of verbouwen.

Voordelen van verbouwen

Als eigenaar van een huis zal je er waarschijnlijk niet meteen om staan te springen om deze zomaar te verkopen en je intrek te nemen in een huurwoning. Ook een nieuwbouw aankopen kost vaak handenvol geld, in het bijzonder in een populaire regio. Hoe interessant verhuizen dan ook in sommige situaties mag zijn, ook aan verbouwen zijn heel veel voordelen verbonden. Zo kan je bijvoorbeeld eindelijk je huis precies op die manier inrichten zoals je dat altijd voor ogen hebt gehad. Bovendien zorgt het uitvoeringen van verbouwingswerken er voor dat je huis voldoet aan de actuele eisen op vlak van bijvoorbeeld isolatie waardoor ook de potentiële verkoopwaarde aanzienlijk de hoogte in zal gaan. Maar weinig mensen staan er tegenwoordig nog om te springen om een verouderde woning aan te kopen. Door te verbouwen ligt jouw eigendom dan ook meteen veel beter in de woningmarkt wanneer je op een zeker ogenblik zou beslissen om te verkopen.

Bekijk ook:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!