Verhuizen Tele2

Als je gaat verhuizen zal je een lange lijst hebben met alle adreswijzigingen die je moet doorgeven. Vooral als je al een tijd op je huidige adres woont, zal je daar verscheidene verplichtingen zijn aangegaan. Je internet-, televisie- en telefooncontract is hier één van. Deze kun je als je verhuist besluiten op te zeggen of je kunt deze overzetten naar je nieuwe adres. Beide opties nemen vrij weinig tijd in beslag, maar hebben wel gevolgen. Jij zal een keuze moeten maken over wat je met je huidige contract wilt doen. De onderstaande informatie kan je helpen bij het maken van de juiste beslissing.

 

Wil je je contract opzeggen of meeverhuizen?

De keuze tussen opzeggen of meeverhuizen zal voor een gedeelte worden bepaald door de voorwaarden van je huidige contract. Haal deze er dus bij en kijk naar de einddatum en naar de gevolgen wanneer je deze vroegtijdig termineert. Ook zal je weinig behoefte hebben om je contract op te zeggen als je hier eigenlijk erg tevreden over bent. De keuze maak je misschien het makkelijkste door goed naar de voor- en nadelen te kijken van beide mogelijkheden.

 • Je huidige contract behouden
 • Deze optie wordt je door je provider het makkelijkste gemaakt. Door een telefoontje naar hen te plegen of een berichtje te sturen wordt de procedure in werking gezet.
 • Deze optie heeft ook financieel geen consequenties. Het is in feite alleen een adreswijziging en verder blijft je contract hetzelfde.
 • Sommige providers geven verhuizers die hun contract behouden een cadeautje of een leuke aanbieding omdat ze hebben besloten om te blijven.
 • Je zal geen gebruik kunnen maken van de acties die andere providers op dit moment hebben lopen voor nieuwe klanten.

 

 • Je huidige contract opzeggen
 • Dit geeft je de mogelijkheid om een contract te kiezen dat perfect aansluit bij je nieuwe situatie en woning.
 • Je kunt gebruik maken van alle actuele aanbiedingen en acties die providers op dit moment aanbieden aan nieuwe klanten.
 • Door je pakket kleiner te maken en alles eruit te halen wat je eigenlijk niet nodig hebt, kun je je maandelijkse lasten verlagen.
 • Dit kost je aardig wat tijd. Je zal een goede vergelijking moeten maken om de beste nieuwe provider te kiezen.
 • Dit kan je ook geld kosten, vooral als je huidige contract nog niet was afgelopen en er een opzegboete moet worden betaald.

 

Je contract van Tele2 verhuizen

Tele2 zal je aansluiting gemakkelijk voor je kunnen verhuizen naar je nieuwe adres. Dit zet je in werking door je verhuizing door te geven via de telefoon of via MijnTele2. Doe dit wel minimaal 3 weken van tevoren anders geef je ze je niet voldoende tijd om de aansluiting te verhuizen. Je zal dan dus even zonder internet, televisie en telefoon komen te zitten in je nieuwe woning. Daarnaast worden er ook €25 aan aansluitkosten in rekening gebracht. De apparatuur neem je zelf mee en sluit je op je nieuwe adres aan. Lukt dit niet, dan kun je bellen voor telefonische ondersteuning of wordt er een monteur gestuurd.

 

Je contract bij Tele2 opzeggen

De andere optie die je hebt is je contract bij Tele2 opzeggen. De verhuisvoordelen bij Tele2 zijn niet erg goed en dit kan reden zijn om over te stappen. Bij andere grote providers betaal je niet altijd opnieuw aansluitkosten of komt er een monteur langs om de aansluiting te doen. Deze doet dan tegelijkertijd en wificheck zodat je zeker weet dat je overal in je nieuwe woning draadloos kunt internetten. Deze mogelijkheden ontvang je bij Tele2 dus niet als standaard. Besluit je om van provider te veranderen, dan kun je de volgende tips gebruiken om snel een goed alternatief te vinden.

 • Bepaal wat je wil: allereerst is het goed om even een kwartiertje de tijd te nemen om te bepalen wat je in je nieuwe pakket wilt hebben. Snel internet (misschien is er op je nieuwe adres wel glasvezel aanwezig) bijvoorbeeld, of alle sportkanalen. Schrijf dit op en bepaal de parameters. Deze gebruik je later als je een vergelijking gaat maken om alleen de relevante zoekresultaten te zien.
 • Maak een vergelijking: een goede vergelijking maak je via een betrouwbare website. Je geeft je filters door en bekijkt welke providers het pakket kunnen aanbieden dat het dichtste in de buurt komt van wat jij zoekt. Hier zoek je vervolgens het pakket uit met de laagste maandelijkse tarieven en je hebt de beste kandidaat gevonden.

 

Interessante bespaartips

Je kunt je verhuizing ook gebruiken om geld te besparen op je nieuwe telefoon-, televisie- en internetabonnement. De volgende tips kunnen je hierbij helpen.

 • De bezem erdoor: wat bevat je huidige abonnement dat je eigenlijk niet gebruikt? Is je internet te snel, heb je te veel kanalen of bel je eigenlijk nooit naar het buitenland? Gooi deze opties er allemaal uit zodat wat overblijft ook echt is wat je nodig hebt. Dit kun je doen bij je huidige provider, maar natuurlijk ook als je een nieuw contract afsluit.
 • Verhuisvoordelen: een andere manier om wat extra voordeel uit je verhuizing te halen is door je huidige provider te bellen met de mededeling dat je omdat je gaat verhuizen je contract wilt opzeggen. Deze zal je natuurlijk ondanks dat toch graag behouden en bieden je daarom soms kortingen aan als je toch blijft en van gedachten verandert.

 

Vergelijk offertes

In geen enkel geval kan het kwaad als je wat tijd steekt in het uitvoeren van een grondig marktonderzoek. Dit doe je door offertes van verschillende providers te verzamelen en deze met elkaar te vergelijken. Via onze website en onze vergelijkingstool kun je snel alle informatie ontvangen die je nodig hebt en zal je gemakkelijk tot een beslissing kunnen komen wat betreft je nieuwe televisie-, telefoon- en internetcontract.

Verhuizen? Vergelijk verhuizers!

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers te ontvangen en maak een weloverwogen keuze!