Verhuizen Telfort

Als je een verhuizing aan het plannen bent, dan ben je vast ook aan het nadenken over alles wat je moet opzeggen of overzetten. Je televisie, internet en telefoonpakket is hier één van. Je kunt besluiten je huidige contract mee te nemen en deze gewoon verder te gebruiken op je nieuwe adres, of je kunt besluiten er volledig de bezem door te halen en een nieuwe provider te zoeken. Beide opties hebben voor- en nadelen en heb jij op dit moment een Telfort contract, dan kan de onderstaande informatie je helpen bij het maken van je beslissing.

 

Opzeggen of verhuizen?

Ben je op dit moment niet tevreden met je huidige contract, of is deze verlopen en aan vernieuwing toe? Dan kan dit een reden zijn om te besluiten deze niet mee te nemen naar je nieuwe adres. Aan de andere kant kan het heel goed zijn dat je op dit moment eigenlijk best tevreden bent. Bovendien is je contract ook nog niet verlopen. In die situatie kan het beter zijn om je huidige contract mee te nemen. De voor- en nadelen voor beide situaties vind je hier.

 • Je huidige contract meenemen
 • Dit is de makkelijkste optie. Vaak is één telefoontje of een online berichtje voldoende voor de provider om de verhuizing in werking te stellen.
 • Dit is financieel een stabiele optie. Als je al tevreden was met je contract, waarom zou je deze dan veranderen en een opzegboete betalen?
 • Sommige providers geven hun klanten enkele verhuisvoordelen, zoals een gratis wificheck in de nieuwe woning en een monteur om de nieuwe apparatuur te installeren.
 • Je loopt actuele aanbiedingen en acties van de andere providers mis.

 

 • Je huidige contract opzeggen
 • Je kunt deze mogelijkheid gebruiken om een nieuw contract te zoeken en deze volledig af te stemmen op je nieuwe situatie.
 • Dit kan goedkoper zijn als je voorheen een contract had dat eigenlijk te groot voor je was. Door alles eruit te halen dat je niet nodig hebt kun je aardig wat geld besparen.
 • Je kunt de markt afzoeken naar interessante aanbiedingen voor nieuwe klanten, zoals een paar maanden korting of een gratis filmpakket.
 • Dit is veel meer werk. Je moet je huidige contract opzeggen, een nieuw contract zoeken en de apparatuur laten installeren in je nieuwe woning.
 • Je kunt geen gebruik maken van de verhuisvoordelen die je huidige provider je misschien aan zal bieden als je bij hen zou blijven.

 

Het verhuizen van je Telfort contract

Bij Telfort is het, net als bij de meeste andere providers, erg simpel om je verhuizing door te geven en in werking te zetten. Je doet dit door ze te bellen of door de verhuizing online in te voeren. Doe dit wel minstens twee weken van tevoren, want anders zal de aansluiting in je nieuwe woning nog niet klaar zijn als je erin trekt. Vervolgens gaat Telfort je verhuizing in werking zetten. Je zal je nieuwe apparatuur 1 week voor de verhuizing op je nieuwe adres ontvangen. Je kunt vervolgens kiezen om deze zelf te installeren of om hier een monteur voor in te schakelen. Ook kun je van deze mogelijkheid gebruik maken om direct glasvezel aan te laten sluiten.

 

Verhuisvoordelen bij Telfort

Helaas krijg je bij Telfort weinig verhuisvoordelen. Bij KPN ontvang je bijvoorbeeld een gratis film na je verhuizing, zodat je deze nadat de werkzaamheden zijn afgerond heerlijk op de bank kunt kijken. Behalve een snelle dienstverlening, een verhuizing van je email en opnames en eventueel je mobiele abonnement, zijn er bij Telfort verder geen grote verhuisvoordelen te noemen.

 

Je Telfort abonnement opzeggen

De andere optie die je hebt is een andere provider te zoeken. Je zegt dan simpelweg je huidige abonnement op per de dag van verhuizing en gaat op zoek naar een nieuwe. Als je de volgende tips gebruikt, dan weet je zeker dat je de beste provider zal vinden.

 • Maak een lijstje: door precies op te schrijven wat je in je nieuwe woning nodig hebt, kun je bepalen wat je vereisten zijn van je nieuwe contract. Hoe snel moet het internet zijn, bijvoorbeeld, en welke televisiekanalen wil je niet missen? Dit geeft je de mogelijkheid goede filters in te stellen voor je vergelijking.
 • Maak een online vergelijking: vervolgens ga je met je lijstje kijken welke nieuwe provider jou deze eisen kan geven voor een zo gunstig mogelijke prijs. Gebruik de filters, zodat je geen informatie binnenkrijgt waar je eigenlijk niets aan hebt.

 

Interessante bespaartips

Je kunt je verhuizing ook gebruiken om geld te besparen op je televisie-, telefoon en internetpakket.

 • Zeg op: het kan zijn dat je huidige provider je een interessante korting aanbiedt of een andere actie als je opbelt om je contract op te zeggen. Ze willen je als klant behouden, ook als je gaat verhuizen.
 • Veranderingen: als jouw huidige pakket eigenlijk te groot is, dan is dit het moment om deze aan te passen. Bespreek dit met de medewerker wanneer je je verhuizing doorgeeft. Hoe meer je eruit haalt dat je eigenlijk niet gebruikt, hoe lager je rekening.

 

Vergelijk offertes

Wil jij weten wat andere providers jou kunnen aanbieden en voor welke prijs? Dan gebruik je hier simpelweg onze vergelijkingstool en ontvang je snel een duidelijk overzicht van alle opties inclusief prijzen voor jouw specifieke situatie.

Verhuizen? Vergelijk verhuizers!

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers te ontvangen en maak een weloverwogen keuze!