Verhuizen Vodafone

Verhuizen vodafoneEén van de vele taken die je hebt als je gaat verhuizen is het opzeggen of overzetten van je abonnementen. Je telefoon-, internet- en televisiecontract valt hier ook onder. De meeste mensen hebben deze als een alles-in-1 pakket afgesloten bij één provider. Je hebt vaak de optie om deze mee te nemen naar je nieuwe adres of om deze af te zeggen en op je nieuwe adres een nieuw contract af te sluiten. Er is voor beide opties wat te zeggen. De onderstaande informatie kan je helpen als jij problemen hebt met het maken van deze beslissing.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Meeverhuizen of opzeggen?

Ben jij op dit moment tevreden over je contract, dan is er eigenlijk weinig reden waarom je deze niet zou laten meeverhuizen. Heb je echter twijfels, of is je contract afgelopen, dan kun je dit moment gebruiken om je situatie te verbeteren. De voor- en nadelen voor beide mogelijkheden vind je hier beneden op een rijtje.

 • Je contract opzeggen
 • Dit geeft je de mogelijkheid om helemaal opnieuw te beginnen en eindelijk een contract samen te stellen dat precies aansluit op jouw situatie en behoeften.
 • Er worden maandelijks nieuwe aanbiedingen en acties gestart door providers die nieuwe klanten willen binnenhalen. Hier maak je nu mooi gebruik van.
 • Je kunt je maandelijkse lasten verlagen als je een nieuw contract afsluit dat goedkoper is.
 • Deze optie kost het meeste werk. Het is belangrijk wat tijd te besteden aan het vinden van je nieuwe provider en een passend pakket.
 • Sommige providers bieden klanten verhuisvoordelen aan die je misloopt als je je contract opzegt.

 

 • Je contract meeverhuizen
 • Dit is de minst tijdrovende optie. Eén belletje of berichtje is vaak voldoende.
 • Je krijgt niet te maken met een opzegtermijn of een eventuele boete omdat je je contract vroegtijdig hebt getermineerd.
 • Financieel is deze optie stabiel. Je gaat er niet op achteruit en je gaat er niet op vooruit. Als je simpelweg tevreden bent is er geen enkele reden waarom je je contract niet zou laten meeverhuizen.
 • Als je je huidige contract meeneemt kun je geen gebruik maken van de actuele aanbiedingen en acties bij andere providers.

 

Het verhuizen van een Vodafone contract

Als je je huidige Vodafone contract mee wilt nemen, dan kun je gemakkelijk je nieuwe adres doorgeven via My Vodafone of de Vodafone App. Ook kun je bellen met de klantenservice en je verhuisplannen bespreken. Deze zullen er dan voor zorgen dat je aansluiting op een door jou aangegeven datum naar het nieuwe adres zullen worden verhuisd en je kunt vervolgens zelf de apparatuur aansluiten. Gaat dit niet goed, dan kun je telefonisch worden ondersteund of de hulp inschakelen van een monteur. Bij Vodafone zijn er weinig extra acties of voordelen waarvan je als klant gebruik kunt maken als je verhuist. Bij KPN krijgen verhuizers bijvoorbeeld een gratis film en een gratis wificheck op het nieuwe adres.

 

Het opzeggen van een Vodafone contract

De andere optie die je hebt is uiteraard je contract opzeggen. Ook dit kun je online doen zowel via My Vodafone of met de Vodafone App. Nu is het tijd om een nieuwe provider te zoeken en dit doe je door een goede vergelijking te maken van wat de markt je op dit moment aan kan bieden. De beste provider voor jou vind je door vast te stellen wie je het meest passende pakket kan geven voor de meest gunstige prijs.

 • Voorbereiding: stel van tevoren vast wat je in je nieuwe contract wilt betrekken en wat niet. Misschien moet de nadruk liggen op snel internet, maar ben je eigenlijk niet zo geïnteresseerd in sportkanalen.
 • Maak een vergelijking: vervolgens vergelijk je alle providers met elkaar die je een soortgelijk pakket kunnen aanbieden. Kijk dan naar de prijs, maar ook naar wat hier tegenover staat. Misschien is klantenservice voor jou erg belangrijk, of zenders met een goede HD kwaliteit. De winnaar is de provider die je het contract kan geven dat het beste aansluit bij je eisen voor de laagste maandelijkse tarieven.

 

Interessante bespaartips

Je kunt je verhuizing ook gebruiken om geld te besparen op je televisie-, telefoon- en internetcontract. Dit kun je realiseren door de onderstaande tips te gebruiken.

 • Verhuisvoordelen: uiteraard wil je huidige provider je graag als klant behouden, ook als je verhuist. Daarom is het goed mogelijk dat deze je bepaalde voordelen aanbiedt wanneer je ze opbelt om je contract af te zeggen. Misschien krijg je wel een maand korting of een zender naar keuze gratis.
 • Je contract veranderen: wanneer je de klantenservice belt om je adreswijziging door te geven kun je tegelijkertijd met ze bespreken wat je niet nodig hebt in je huidige contract en deze laten veranderen. Dit zal je maandelijkse tarief naar beneden halen en geeft je de kans eindelijk eens de bezem door je pakket te halen.

 

Vergelijk offertes

Een goede vergelijking van nieuwe providers kun je via onze website gemakkelijk realiseren. Vul je gegevens en wensen in in onze vergelijkingstool en je zal snel een overzicht krijgen van wat de verschillende providers jou kunnen aanbieden.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!