Verhuizen Ziggo

Wanneer je gaat verhuizen komt er veel op je af. Eén van de taken die je hebt is het afzeggen of overzetten van je contracten en abonnementen. Je internet-, televisie- en telefooncontract is hier één van. Uiteraard heb je al genoeg te doen tijdens een verhuizing en wil je jezelf niet nog meer werk op de hals halen, maar dit is wel een goed tijdstip om te bepalen wat je eigenlijk precies nodig hebt. Wil je een nieuw contact afsluiten of je oude contract meenemen. Waar ben je niet tevreden over en kun je in je nieuwe woning veranderen? Heb je misschien extra diensten nodig of wil je alles onderbrengen bij één provider inclusief je mobiele telefoon? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf kunt stellen en waarmee je de situatie in je nieuwe woning positief kunt veranderen.

verhuizing regelen

Behouden of afzeggen?

Je zal allereerst waarschijnlijk moeten bepalen of je je huidige contact mee wilt nemen of dat je deze wilt afzeggen. Ook kun je besluiten deze mee te nemen, maar direct een aantal veranderingen door te voeren. De keuze is afhankelijk van de einddatum op je huidige contract, van hoe tevreden je hiermee bent en ook van de opzegvoorwaarden. Hier vind je de voor- en nadelen voor beide situaties op een rijtje.

 • Je huidige contract behouden
 • Dit is gemakkelijk één telefoontje of berichtje is vaak voldoende om alles in werking te zetten.
 • Je komt niet voor onvoorziene uitgaven te staan en kun je oude vertrouwde contract gewoon meenemen.
 • Sommige providers geven verhuizers leuke aanbiedingen, omdat je besloten hebt klant bij hen te blijven.
 • Je krijgt niet de kans gebruik te maken van alle huidige nieuwe aanbiedingen die ondertussen op de markt zijn verschenen.

 

 • Je huidige contract afzeggen
 • Je kunt eens flink de bezem gooien door je huidige contract en situatie en je nieuwe contract precies afstellen op je nieuwe behoeften.
 • Er zijn altijd nieuwe aanbiedingen op de markt die het nog aantrekkelijker maken om je bij een bepaalde provider aan te sluiten.
 • Je kunt goedkoper uit zijn door kritisch te kijken naar je huidige situatie en alles wat je eigenlijk niet nodig hebt uit je contract te halen.
 • Je hebt meer werk. Je zal je huidige contract moeten afzeggen, het beste nieuwe contract moeten samenstellen en moeten afsluiten.
 • Sommige providers bieden voordelen aan voor klanten die gaan verhuizen, zoals een gratis film. Deze loop je mis als je je contract afzegt.

Je contract bij Ziggo verhuizen

Als je op dit moment klant bent bij Ziggo en je wilt dit contract meenemen, dan kun je dit heel gemakkelijk doen door ze minimaal twee weken van tevoren te laten weten dat je verhuist. Je kunt dit telefonisch doen, of je kunt ze ook online inlichten. Zij zorgen er dan voor dat je contract wordt overgezet naar je nieuwe woning en dat je hier op de dag van verhuizing het internet, televisie en telefoon kunt gebruiken. Eventueel is dit ook het moment om je mobiele contract naar Ziggo over te zetten, zodat je alles handig bij één provider onder kunt brengen.

Verhuisvoordelen bij Ziggo

De verhuisvoordelen bij Ziggo zijn eigenlijk matig. Ze zorgen ervoor dat je nieuwe woning klaar is voor het gebruik van internet, televisie en telefoon, maar dit moet je dan zelf nog aansluiten. Hulp van een monteur krijg je alleen als je er zelf niet uitkomt. Bij andere providers is dit vaak beter geregeld en komt er iemand langs om de apparatuur in je nieuwe woning te installeren en ook om een wificheck te doen. Daarnaast krijg je van Ziggo ook verder geen extra voordeel, zoals een gratis film voor na je verhuizing die je bij KPN bijvoorbeeld wel krijgt.

Een nieuwe provider kiezen

De andere optie die je hebt is om over te schakelen naar een nieuwe provider. Dit is het moment om ervoor te zorgen dat je het juiste contract afsluit voor je nieuwe woning en situatie en dit in je voordeel te laten werken. Was je niet tevreden over je huidige contract, dan vind je zo snel de beste nieuwe provider.

 • Analyseer je huidige situatie: schrijf op wat je wel en wat je niet fijn vindt aan je huidige contract. Stel zo een lijst samen van de wensen die je hebt voor je nieuwe provider. Misschien heb je sneller internet nodig of wil je graag de sportkanalen laten vallen.
 • Maak een vergelijking: voer een grondige vergelijking uit tussen de verschillende abonnementen die de providers aanbieden. Kijk hierbij niet alleen naar de prijs, maar ook naar de extra aanbiedingen en opties. Zorg ervoor dat deze voldoen aan de eisen die je zelf hebt samengesteld. De beste provider biedt jou het correcte pakket voor de meest gunstige prijs.

Interessante bespaartips

Als je slim bent kun je door je contract wel of niet te verhuizen geld besparen. Gebruik de volgende tips, zodat je nooit te veel betaalt.

 • Opzeggen: soms zal een bepaalde provider proberen om je als klant te behouden wanneer je verhuist. Bel je ze op om je contract op te zeggen, dan kan het zijn dat ze je bepaalde acties aanbieden als je toch blijft. Denk aan drie maanden korting of een gratis filmkanaal.
 • Je contract veranderen: wanneer je je provider belt om je verhuizing door te geven is het ook een goed moment om te bespreken wat je eventueel wilt veranderen. Misschien heb je sneller internet nodig of kijk je eigenlijk te weinig sport op die kanalen te behouden. Ga kritisch door je huidige pakket en hoe meer je kunt schrappen, hoe minder je maandelijkse kosten zullen zijn.

Vergelijk offertes

Of je nu wel of niet van contract wilt veranderen, het kan nooit kwaad om je te oriënteren op de markt. Gebruik daarom hier onze vergelijkingstool zodat je snel een overzicht ontvangt van de diensten die de verschillende providers jou aanbieden en voor welke prijs.

 

 

Verhuizen? Vergelijk verhuizers!

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers te ontvangen en maak een weloverwogen keuze!