Verhuizing water regelen

Verhuizing water regelenWanneer je op het punt staat om te verhuizen naar een andere woning valt er heel wat te regelen. Eén van de belangrijkste zaken die je niet over het hoofd mag zien is het aanpassen van de contracten voor de nutsvoorzieningen. Het is belangrijk om een verhuis zo snel mogelijk door te geven. Dit zorgt er voor dat je voldoende tijd hebt om alles te regelen waardoor je een mogelijke overlapping kan voorkomen. Een overlapping treedt op wanneer er met name water moet worden aangesloten in twee verschillende woningen. Op deze manier kan het gebeuren dat je niet één, maar wel twee keer met kosten wordt geconfronteerd terwijl deze eigenlijk eenvoudig voorkomen kunnen worden.

Gegevens om rekening mee te houden

Wanneer je een melding wil maken van een verhuis aan de watermaatschappij dien je rekening te houden met een aantal gegevens die je zal moeten verstrekken. Het gaat hierbij in eerste instantie om de datum van de sleuteloverdracht. Dit is de datum waarop de sleutel van de oude woning dient te worden ingeleverd. Vergeet ook niet om (indien van toepassing) de watermeterstand van de oude woning op te schrijven en communiceer duidelijk het nieuwe adres evenals de postcode. Daarnaast zal je uiteraard ook moeten aangeven wat de datum van de sleutelontvangst is. Zoals de naam reeds laat vermoeden is dit de dag waarop de sleutel van de nieuwe woning aan je wordt overhandigd. Vanaf dit ogenblik zal je in principe gebruik willen kunnen maken van het water op je nieuwe adres. Ook de mogelijke waterstand van de nieuwe woning opschrijven kan (indien van toepassing) een aanrader zijn. Wanneer het een nieuwbouw betreft zal deze uiteraard niet bestaan.

Voorkom extra kosten

Zoals eerder reeds aangegeven is het belangrijk om er voor te zorgen dat je niet onnodig geconfronteerd wordt met extra kosten. Veel mensen geven de verhuis te laat door aan de watermaatschappij waardoor er een spoedprocedure moet worden opgestart. Dit kost automatisch meer geld dan wanneer je een verhuis gewoon netjes 30 dagen op voorhand kan doorgeven. Bovendien moet je voor jezelf uitmaken of je op beide adressen al dan niet tegelijkertijd nood hebt aan water. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je nog allerhande verbouwingen aan je nieuwe huis moet uitvoeren. De beschikking hebben over water is dan immers geen overbodige luxe. Let wel, een aansluiting op het waternet op twee verschillende adressen op hetzelfde ogenblik brengt uiteraard steeds extra kosten met zich mee.

Lees ook: waterontharder voor een besparing op jouw water.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!