Verlaagd BTW tarief verhuizen vervallen

van 6 % naar 21%

Verlaagd BTW tarief verhuizen vervallenWie er vandaag de dag voor kiest om te verhuizen naar een andere woning die niet volledig is afgewerkt dient er rekening mee te houden dat het verlaagde BTW-tarief op werkuren niet langer van toepassing is. Het BTW-tarief werd in maart 2013 verlaagd van 21 naar 6 procent om het opknappen van oudere woningen te stimuleren. In juli 2015 werd evenwel beslist om deze BTW-verlaging niet langer in stand te houden. Wanneer je een bestaande woning overneemt waar nog wat werk aan is zal je er dus rekening mee moeten houden dat het laten uitvoeren van deze werkzaamheden je behoorlijk wat meer zal kosten.

BTW-verlaging op arbeidsloon

In maart 2013 werd er door de overheid voor gekozen om het BTW-tarief op uurlonen te verlagen van 21 naar 6 procent. Op deze manier hoopte men de bouwsector na de financiële crisis extra te stimuleren. Voor alle duidelijkheid, het verlaagde BTW-tarief van 6 procent was uitsluitend van toepassing op het arbeidsloon en dus niet op materiaalkosten. Deze regeling werd in eerste instantie in het leven geroepen tot 1 januari 2015. Toen werd evenwel besloten om het schrappen van de regeling tijdelijk op te schorten. Ruim twee jaar na de start, namelijk op 1 juli 2015 werd er dan uiteindelijk toch voor gekozen om de BTW-verlaging te schrappen.

Verlaagd BTW tarief wel nog voor isolatie

Bovenstaande is uiteraard geen goed nieuws voor mensen die nog werkzaamheden aan hun oudere woning wensen uit te voeren. Toch is er ook goed nieuws. Wanneer je de isolerende factor van je huis wenst te verbeteren kan je namelijk wel nog steeds rekenen op de verlaagde BTW van 6 procent. Voorwaarde is wel dat de werkzaamheden wel degelijk isolatie gerelateerd zijn en dat de woning in kwestie ouder is dan 2 jaar. Bij het ontvangen van een factuur m.b.t. isolatie gerelateerde werkzaamheden is het dan ook altijd belangrijk om aandachtig te zijn voor het verlaagde BTW-tarief. Daarnaast kan het ook geen kwaad om na te gaan of je mogelijks aanspraak kan maken op bepaalde subsidies. Denk aan dubbel glas en kunststof kozijnen.

Werkzaamheden met 6% BTW

Naast werkzaamheden die betrekking hebben tot het plaatsen van isolatie zijn er nog tal van andere diensten die in aanmerking komen voor het verlaagde BTW-tarief, ook na 1 juli 2015. Het lijstje mag dan een stuk beknopter zijn geworden, dat neemt niet weg dat je hier alsnog een interessant financieel voordeel mee kan behalen. Arbeidslonen die nog in aanmerking komen voor het verlaagde BTW-tarief zijn met name die van:

Wanneer je voor je verhuis nog dergelijke werkzaamheden wenst uit te laten voeren kan je dus alsnog rekenen op een lagere factuur. Let op, het is niet duidelijk hoelang de BTW-verlaging voor dergelijke werkzaamheden nog in stand zal worden gehouden.

Verhuizen? Vergelijk verhuizers!

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers te ontvangen en maak een weloverwogen keuze!