Verven en behang verhuizing

verven en behang verhuizingVerhuizen is voor veel mensen de uitgelezen kans om een nieuwe start te maken. Dat doe je het liefste in een huis wat is afgewerkt in kleuren die jou aanstaan en waar je de komende jaren tussen wil blijven wonen. De kans is groot dat de oude bewoners van jouw huis hun huis in hun favoriete kleuren hadden ingericht. Nu zijn zwarte plinten bijvoorbeeld erg trendy voor sommige mensen, maar ze zijn niet echt iets waar iedereen van houdt. Ook de afwerking van de muren laat nogal eens te wensen over. Je kan precies zien waar de vorige bewoners van hielden wanneer je ergens gaat wonen. Het is dan ook goed om je nieuwe huis helemaal naar wens te maken voordat je erin trekt.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Doe je voorwerk

Ga je de muren van je nieuwe huis aanpakken, dan zal je eerst je voorwerk moeten doen. Wil je de muren gaan behangen dan is het voor de hand liggend om over het behang van de oude eigenaar heen te plakken. Dat is niet altijd even handig en het is ook niet altijd een goed idee. Je zal met een aantal zaken rekening moeten houden wanneer je muren gaat behangen over behang heen.

  • Wat voor behang zat er eerst. Was het huis eerst voorzien van structuurbehang; dan zal er voor jou weinig anders opzitten dan het oude behang te verwijderen alvorens nieuw behang op te hangen. In alle andere gevallen zit je namelijk met de structuur die je dwars door iedere andere behangsoort heen zal blijven zien. Bovendien is behang wat met een schuimlaag is afgewerkt een matige ondergrond voor nieuw behang. De lijm zal er niet snel op houden waardoor je nieuwe behang net zo snel loslaat als dat jij het erop plakte.
  • Wat is de conditie van het oude behang. Was er eerst met papierbehang gewerkt en moet dat nu worden over behangen, dan moet je eerst kijken naar de conditie van het oude behang. Komt het op meerdere plekken los van de muur of zitten er luchtbellen onder; dan is het behang zodanig verouderd dat je het los zal moeten trekken voordat je opnieuw kan gaan behangen. Er is een groot voordeel voor jou; behang wat op deze manier loskomt laat zich heel eenvoudig verwijderen.

Haal de zuiging uit je muur

Ga je behangen, dan zal je eerst de muur egaal moeten maken. Is het zaak dat je eerst het oude behang verwijdert; doe dat dan ook helemaal compleet. Komt er onder het behang een muur tevoorschijn die heel poreus is, dan zal dat een slechte ondergrond voor nieuw behang zijn. De lijm zal in de muur worden gezogen waardoor het behang niet goed zal houden. In dat geval is het zaak dat je voorstrijk op je muren aanbrengt of dat je werkt met behangrandenlijm. Die laatste soort behanglijm heeft een sterkere werking dan normale behanglijm. Je kan ook kijken voor behanglijm voor zuigende muren.

 

Maak je muur egaal

De volgende stap is het egaliseren van de muren. Heeft een muur onder het behang flinke gaten zitten (sommige mensen ontdekken complete kraters in hun oude muur), dan zal je die eerst moeten vullen met vulmiddel voordat je aan de slag kan gaan. Je zuigt eerst het stof uit de gaten en vervolgens vul je ze met vulmiddel waarna je met een plamuurmes de muur glad strijkt op die plek. Pas wanneer je muur helemaal egaal is en niet meer zuigt kan je gaan behangen; je zal geen luchtbellen meer in je muur zien, en het behang blijft goed naar alle hoeken zitten.

Schilderen zonder problemen

Ga je een aantal muren schilderen, dan wil je natuurlijk dat jouw schilderwerk voor een langere tijd zal blijven zitten. Daarom moet je zorgen voor – wederom – een goede voorbereiding. Dat doe je op dezelfde wijze als bij behangen, alleen zorg je nu voor een voorstrijk die geschikt is om overheen te schilderen. Zat er een mooi strak behang zonder reliëf op je muren en is het nog in een heel goede conditie, dan is het wellicht mogelijk om over het behang heen te schilderen met een mooi resultaat. Werk altijd in minimaal twee lagen om een goed dekkend resultaat te krijgen bij je schilderwerk. Zorg er ook voor dat je hoeken afplakt met schildertape om te voorkomen dat de verf doorloopt op je raamkozijn of op je plafond.

Als je niet zo handig bent

Ben je met schilderen en/of behangen helemaal niet zo handig, dan doe je er verstandig aan om hulp in te roepen. Je kan een professionele schilder of behanger laten komen om jouw werk uit handen te nemen. Je bent daar ongeveer de volgende kosten voor kwijt.

 

Welke werkzaamheden wil je laten uitvoeren Hoe is de prijs bepaald Prijs
Schilderen Per vierkante meter Tussen 10 en 35 euro
Behangen Per vierkante meter Tussen 10 en 25 euro

 

Vraag offertes op

Het snelste besparen op een schilder of behanger doe je door het opvragen van offertes. Met één klik op onderstaande button vraag jij direct vrijblijvend een aantal offertes op om met elkaar te vergelijken. Dat kost een paar minuten van je tijd, en de besparing kan oplopen tot wel 30 procent.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 4 offertes van verhuizers te ontvangen en bespaar tot 30%!