Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

Voordelen zelf verhuizenWanneer je van plan bent om te verhuizen naar een nieuwe woning kan je er voor kiezen om zelf te verhuizen of de verhuis uit te besteden aan een professionele verhuisfirma. Mensen die de kosten van hun verhuis graag zo beperkt mogelijk willen houden kiezen er doorgaans voor om zelf de handen uit de mouwen te steken. Je moet er evenwel ook in deze situatie rekening mee houden dat bepaalde kosten sowieso gemaakt moeten worden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de kosten voor het eventueel huren van een verhuislift of verhuiswagen, maar ook het aankopen van dozen, plakmateriaal, etc. Ben je benieuwd welke voordelen er allemaal aan zelf verhuizen verbonden zijn? Wij zetten ze graag even voor jou op een rijtje!

*Tip:
→ Toch een verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Besparing op verhuiskosten

Wanneer je er voor kiest om een beroep te doen op een verhuisfirma zal je een factuur voorgeschoteld krijgen die verschillende kosten bevat. Het betreft hier zaken zoals:

  • Professionele verhuizers
  • Eén of meerdere verhuiswagens
  • Inpakmateriaal (dozen, plakband, etc.)
  • Eventuele extra diensten zoals het demonteren en opnieuw monteren van meubelen
  • Eventuele extra materialen of machines zoals een verhuislift

Wanneer je zelf wil verhuizen kan je in ieder geval de kosten van de professionele verhuizers uitsparen. Toch zal iedereen nood hebben aan met name een verhuiswagen. Wanneer je deze zelf niet ter beschikking hebt zal je deze moeten huren en ook daar zijn uiteraard kosten aan verbonden. Vooraf een duidelijk overzicht maken met wat je precies allemaal nodig hebt voor je verhuis is aan te raden om er voor te zorgen dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Volledige controle over de verhuis

Veel mensen houden er van om hun verhuis in eigen handen te houden. Het uit handen geven van de controle over de inboedel waar men zo hard heeft voor gewerkt boezemt dan ook steevast een beetje angst in. Ook dit is één van de belangrijkste voordelen die is verbonden aan zelf verhuizen. Wanneer je het niet leuk vindt dat vreemden inkijk hebben in je inboedel doe je er goed aan om deze zelf in te pakken en te verhuizen. Op die manier ben je er ook zeker van dat er niets stuk gaat. Wanneer het om je eigen spullen gaat ben je namelijk altijd net iets voorzichtiger… Tot slot, ook het zelf demonteren en opnieuw monteren van meubelen is een aanrader. Wanneer je deze om wat voor reden dan ook later nog eens moet verplaatsen weet je immers precies hoe dat in z’n werk gaat.

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs