Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis offertes vergelijken?

Wasmachine verhuizenWanneer je gaat verhuizen is de kans bijzonder groot dat je verschillende toestellen uit je oude woning zal willen mee verhuizen. Denk wat dit betreft bijvoorbeeld ook maar eens aan de wasmachine. Waarom zou je er namelijk een nieuwe kopen wanneer je ook gewoon je bestaande wasmachine mee kan verhuizen naar je nieuwe adres? Een wasmachine verhuizen mag op het eerste zicht dan wel zeer eenvoudig lijken, in de praktijk kan dat wel eens flink tegenvallen. In dit artikel gaan we in ieder geval graag even verder in op de verschillende factoren waar je rekening mee dient te houden bij het verhuizen van je wasmachine.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

 

Koppel de wasmachine tijdig af

Allereerst is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je een wasmachine niet zomaar kan afkoppelen en meteen mee kan verhuizen. De wasmachine is namelijk niet alleen aangesloten op stroom, maar ook op water. Het afkoppelen van vooral de watertoevoer de avond voor verhuizing is zeer belangrijk. Alleen op deze manier kan je er namelijk voor zorgen dat al het water grotendeels uit de machine is weggelopen zodat je op de dag van verhuizing geen natte voeten hebt. De ochtend van de verhuizing zelf kan je na het weglopen van al het water de wasmachine vervolgens voorzien van het nodige beschermingsmateriaal.

Aandachtspunten wasmachine verhuizen

Heb je bovenstaande voorbereidingen getroffen, dan zijn er nog een aantal extra aandachtspunten waar je zowel tijdens als na de verhuizing van je wasmachine rekening mee zal willen houden. We zetten de belangrijkste punten graag even voor jou op een rijtje:

Meten is weten. Een wasmachine kan groter uitvallen dan je op het eerste zicht denkt. Goed de verschillende doorgangen meten is van cruciaal belang.
Pas op met het gewicht van een wasmachine! Zeker wanneer je al een hele dag aan het verhuizen bent kan dit zware gewicht net de druppel zijn die de emmer doet overlopen.
Er zijn verschillende hulpmiddelen op de markt terug te vinden die je kunnen helpen bij het verhuizen van een wasmachine. Een zogenaamde Grippey zorgt er bijvoorbeeld voor dat je de wasmachine eenvoudig kunt vastnemen en verplaatsen.

Door met bovenstaande zaken rekening te houden wordt het verhuizen van je wasmachine in ieder geval een behoorlijk stuk eenvoudiger!

Meer informatie

Gratis offertes vergelijken?

Wij scoren een 9!

Meer nieuws:

Meer blogs