Grootste verhuisplatform met meer dan 17 jaar ervaring
Toch de verhuizing uitbesteden?

waterbed verhuizenGa jij verhuizen en heb je een waterbed? Dan kan dit wel eens het meest lastige object in je inboedel zijn om mee te moeten nemen. Er zijn speciale verhuisbedrijven die zich specialiseren in het vervoeren van waterbedden, omdat een fout gemakkelijk kan betekenen dat je waterbed defect of lek raakt. Uiteraard is het onmogelijk om je waterbed als het gevuld is te verhuizen, dus er is een aardige procedure waarmee je rekening moet houden. Gelukkig heb je verschillende opties waaruit je de beste keuze kunt maken voor jouw specifieke situatie.

*Tip:
→ Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk & bespaar tot 30%! Ontvang vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven.

Hoe verhuis je een waterbed?

Het verhuizen van een waterbed is op papier erg simpel. Je laat het bed leeglopen, verhuist het en vult het weer op de nieuwe bestemming. In realiteit is dit een stuk lastiger, omdat je bijvoorbeeld moet denken aan ontluchten, aan de temperatuur van het water en de huur van een waterbeddenpomp. De meest gemakkelijke manier, en tegelijkertijd natuurlijk ook het duurste, is om hiervoor een waterbeddenspecialist in te schakelen. Deze heeft alle materialen en hulpmiddelen bij de hand, is verzekerd voor als er iets misgaat en geeft garantie over de geleverde werkzaamheden. Je kunt een waterbeddenspecialist ook inschakelen om alleen je bed leeg te laten pompen en klaar te maken voor de verhuizing. De rest doe je vervolgens eventueel zelf.

 

De kosten

Het onderstaande overzicht geeft je een idee van wat je kunt verwachten als je je waterbed moet verhuizen. Alle bedragen zijn inclusief btw.

 

Uitgave waterbed verhuizen Prijs per eenheid
Volledige verhuizing waterbed €100 – €125
Kilometervergoeding €1 per kilometer
Huur waterpomp €15 per dag + €50 borg
Waterconditioner €6 per flesje
Vinylreiniger €6 per flesje

 

Stappenplan zelf je waterbed verhuizen

Wil je graag geld besparen dan kun je in principe zelf je waterbed verhuizen. Het is aan jou om te beslissen of dit de besparing waard is. Je zal enkele voorbereidingen moeten treffen en aandacht moeten besteden aan bepaalde punten, zodat je bed niet beschadigt. Ook moet je er rekening mee houden dat je dan geen gebruik kunt maken van de verzekering of garantieregeling van het verhuisbedrijf. Hier vind je een handig stappenplan waarmee je zelf kunt proberen je waterbed te verhuizen.

 

Stap 1: de voorbereiding

Om je waterbed te verhuizen zal je enkele voorbereidingen moeten treffen. Het belangrijkste aandachtspunt is dat je de stabilisatiematten in de matras niet verschuift tijdens de verhuizing. Als deze niet meer op de juiste plek liggen wanneer je klaar bent om je waterbed weer te vullen kun je deze weggooien. Schaf van tevoren de volgende materialen aan.

  • De pomp: huur of koop de waterpomp. Dit moet een pomp zijn die speciaal is bedoeld voor waterbedden en bijvoorbeeld niet een vijverpomp.
  • Andere benodigdheden: schaf een flesje vinylreiniger aan waarmee je je matras goed kunt schoonmaken en een flesje waterconditioner voor wanneer je je matras weer gaat vullen.

 

Stap 2: vacuüm zuigen

Een waterbed moet vacuüm worden gezogen voordat je deze kunt vervoeren. Dit doe je met de waterpomp. Het is belangrijk dat de afvoerslang lang genoeg is en dat je het bed niet verplaatst voordat deze volledig leeg is gehaald. Op die manier zullen de stabilisatiematten ook niet uit positie raken. Pas goed op met scherpe objecten, zoals horloges, riemen en sleutels.

 

Stap 3: oprollen en verhuizen

Je kunt het waterbed nu oprollen of opvouwen en klaar maken voor de verhuizing. Doe dit erg voorzichtig en vervoer de matras apart in plaats van in de verhuiswagen. Bescherm de matras met een deken en zorg ervoor dat er geen scherpe objecten bij in de buurt kunnen komen. Deze kunnen een lekkage veroorzaken.

 

Stap 4: het waterbed weer installeren

In je nieuwe woning kun je nu je matras weer installeren. Zorg ervoor dat deze niet meer dan 3 maanden leeg is geweest. Je kunt de bedbodem opbouwen en controleren op scherpe randen en splinters. Vervolgens kijk je of het verwarmingselement het doet, vult je bed met lauw water en voegt hier waterbedconditioner aan toe. Daarna reinig je het matras met de vinylcleaner, kun je het nog ontluchten (een goed gevuld waterbed klotst niet) en neem je het weer in gebruik als het bed op temperatuur is. In de zomer stel je deze in op 26 graden en in de winter op 28 graden.

 

Zelf verhuizen of laten doen?

Het verhuizen van een waterbed neemt veel tijd in beslag en is dus ook nog eens aardig moeilijk. Daarnaast ben je niet verzekerd als je je waterbed gaat verhuizen en is er geen garantie wanneer je de installatie verkeerd uitvoert. Een waterbed is kwetsbaar en kan tijdens de verhuizing gemakkelijk lek raken of andere defecten oplopen. Om die redenen is het vaak beter om je waterbed te laten verhuizen door een specialist. Dit is sneller, gemakkelijker en jij hoeft je verder helemaal nergens zorgen over te maken.

 

Vergelijk offertes

Een betere manier om geld te besparen op het verhuizen van je waterbed dan dit zelf uit te voeren is door offertes te vergelijken van waterbed verhuisbedrijven. Dit doe je gemakkelijk via onze vergelijkingstool. Je kunt in een korte tijd al over een aantal offertes beschikken die je vervolgens met elkaar vergelijkt. Zo vind je de beste verhuizer met de beste deal voor jouw waterbedverhuizing.

Dit artikel is geschreven door:

Toch de verhuizing uitbesteden? Ontvang gratis offertes

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Praktische verhuistips

Van alle gebeurtenissen in een mensenleven is een verhuizing wel één van

Verhuisbedrijf Economic Verhuizen

De hulp van verhuisbedrijven bij zakelijke verhuizingen

Bij een zakelijke verhuizing, ook wel een bedrijfsverhuizing genoemd, moet je denken

studentenverhuisservice

Studentenverhuisservice

Studenten verhuizen vaak, of het nu naar een nieuwe stad of naar