Zorgverhuizing

Een zorgverhuizing heeft nogal wat voeten in de aarde. Of dit nu het verhuizen van een compleet zorgcomplex inhoudt of de verhuizing van één persoon naar een zorginstelling of aangepaste woning, hier kun je het beste de hulp van specialisten voor inschakelen. Naast het verhuizen van inboedel, apparaten en andere objecten, kunnen dit soort verhuizingen ook erg emotioneel zijn en een grote impact hebben op het leven van de betrokken personen. Wil jij een zorgverhuizing plannen of maak je er deel van uit, dan kun je de onderstaande informatie gebruiken om je hierop voor te bereiden.

Waar moet een goede zorgverhuizing uit bestaan?

Een goede zorgverhuizing en dus ook zorgverhuizer zorgt ervoor dat er aandacht wordt besteed aan een aantal punten. Op die manier kunnen ze ervoor zorgen dat de verhuizing zo soepel mogelijk verloopt.

  • Planning: een zorgverhuizing moet, indien mogelijk, nog beter gepland worden dan een gewone verhuizing. Een verhuisbedrijf dat gespecialiseerd is in verhuizingen in de zorg, zal hier een volledig draaiboek voor maken. Dat betekent dat alle bewoners precies weten wanneer en op welk tijdstip ze zullen worden verhuisd en dat ook familieleden hierover kunnen worden ingelicht. Als alles volgens het draaiboek verloopt zal er minder stress te voelen zijn en wordt dit niet overgedragen aan de bewoners.
  • Speciale aandacht: door speciale aandacht te schenken aan punten zoals de planning moet een zorgverhuizing zo min mogelijk overlast veroorzaken. De bewoners moeten van één woning naadloos kunnen worden verhuisd naar de andere woning waar vervolgens alles voor hen klaar staat en ze simpelweg weer verder kunnen.
  • Scholing: een ander punt omtrent zorgverhuizingen is dat er voldoende opgeleide medewerkers aanwezig zijn om bewoners te helpen als deze toch in de war raken. Er zijn opleidingen tot zorgverhuizer beschikbaar en deze schenken speciale aandacht aan cliënten en hun gedrag en emoties tijdens verhuizingen. Dit kan voor de medewerkers van een zorginstelling of familieleden van een zorgbehoevende een zeer belangrijk criterium zijn voor het uitkiezen van een verhuisbedrijf.

 

Kwaliteiten van een goede zorgverhuizer

Een goede zorgverhuizer moet dus zeker andere kwaliteiten kunnen laten zien dan een normaal verhuisbedrijf. Het is erg belangrijk dat degene die zorg nodig heeft hier zo min mogelijk overlast aan ondervindt. Als particulier kun je ook zorgverhuizingen inplannen, bijvoorbeeld van een oudere naar een bejaardentehuis of van een familielid naar een zorginstelling. Een goede zorgverhuizer is dan essentieel. Je kunt dus het beste een goede vergelijking maken en eventueel kijken naar de volgende criteria.

  • Extra diensten: bij een zorgverhuizing wil je eigenlijk volledig ontzorgd worden. Verhuizen is al stressvol genoeg en het is niet de bedoeling dat degene die verhuist hier hinder van ondervindt. Daarom kan een goede zorgverhuizer je allerlei diensten aanbieden, van schoonmaken tot het doorgeven van adreswijzigingen en van het installeren van je telecompakket tot de montage van de meubels in het nieuwe appartement.
  • Persoonlijk: als familielid moet je ook het gevoel krijgen dat jij speciale aandacht krijgt bij je verhuizing. Het is dus belangrijk dat de service persoonlijk is en dat je altijd met vragen terecht kunt bij de verhuizer. Sommige verhuizers bieden daarom een persoonlijke verhuismanager aan, die je altijd kunt bellen ook buiten kantooruren. Zo heb je maar één aanspreekpunt wat de communicatie aanzienlijk gemakkelijker, maar ook persoonlijker maakt.
  • Kennis: mensen met bepaalde aandoeningen hebben speciale zorg nodig. Een zorgverhuizer die hiervan op de hoogte is kan dan een groot verschil maken. Huur je een bedrijf in dat bijvoorbeeld mensen in dienst heeft die weten hoe ze moeten omgaan met dementie patiënten, dan zullen deze hier speciale aandacht aan besteden. Ze zullen dan de nieuwe kamer exact zo inrichten als het oude appartement, bijvoorbeeld, om zo min mogelijk onrust te veroorzaken.
  • De prijs: uiteraard kan de prijs ook belangrijk zijn voor jouw zorgverhuizing. Ook al is dit misschien niet de doorslaggevende factor, het is fijn als je hier enige inspraak in kunt hebben. Daarom is het belangrijk dat een goede zorgverhuizer je verschillende pakketten aan kan bieden met verschillende prijzen. Zo kun je zelf kiezen of je alles volledig wilt uitbesteden of dat je zelf ook een gedeelte overneemt om de kosten laag te houden.

 

Vind de beste zorgverhuizer

De beste manier om een goede zorgverhuizer aan te nemen is door offertes op te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Houd er rekening mee dat een goede verhuizer altijd eerst bij je thuis zal komen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je bespreekt je wensen en hier krijg je dan een offerte voor gepresenteerd. Dit doe je met een aantal verhuisbedrijven, zodat je een compleet overzicht vergaart van de mogelijkheden. De offertes vergelijk je op bijvoorbeeld de bovenstaande criteria, maar waarschijnlijk heb je zelf ook nog wel een persoonlijke voorkeur van wat je van het bedrijf verwacht. De zorgverhuizer die je uiteindelijk kiest kan je het beste dienstenpakket aanbieden in combinatie met de juiste prijs.

 

Vergelijk offertes

Moet jij een zorgverhuizing plannen? Dan kun je onze vergelijkingstool gebruiken om aan een aantal offertes te komen van betrouwbare verhuisbedrijven uit jouw omgeving. Vul je wensen in en de tool zal je vrijblijvend en gratis voorzien van alle nodige financiële informatie.

 

 

Verhuizen? Vergelijk verhuizers!

Je verhuizing uitbesteden hoeft niet duur te zijn! Ontdek het nu zelf ook door vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers te ontvangen en maak een weloverwogen keuze!